background img
banner
banner

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Συνεργασία για τη μετά Φυσικοθεραπεία εποχή!

΄΄ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ΄΄ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το ΤΕΙ Αιγίου, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών ή όπως αλλιώς αποκαλείτο, ανήκει πλέον στο παρελθόν και τα χρόνια που τέτοια εποχή καταγράφονταν οι νεοεισαχθέντες, αποτελούν ανάμνηση. Την ώρα που το Πανεπιστήμιο συστήνει στους υποψήφιους φοιτητές τέσσερα Τμήματα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και που κάποιοι έχουν ξεγραμμένο για το Αίγιο το θέμα «τριτοβάθμια εκπαίδευση», ο δήμος Αιγιαλείας φαίνεται πως έχει ήδη προχωρήσει στο επόμενο βήμα, έχοντας έρθει σε επαφή με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, ούτως ώστε να χαράξουν από κοινού την επόμενη μέρα…

Ειδικότερα, για την… επόμενη μέρα μετά την απώλεια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο και τη μεταφορά του στην Πάτρα, ρωτήθηκε από το Protionline.gr ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε την ίδρυση μεταπτυχιακών τμημάτων στο Αίγιο. Συγκεκριμένα, επισήμανε: ΄΄Έχουμε ήδη δρομολογήσει το επόμενο βήμα. Έχουμε μία συνεργασία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου τον κ. Μπούρα και προχωράμε τις περαιτέρω διαδικασίες εξετάζοντας την καλύτερη λύση που θα δημιουργήσει ξανά προοπτική. Το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατάλληλη χρονική στιγμή΄΄.

Η προβολή των σχολών και των περιοχών

Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο Πατρών δημιούργησε βίντεο για την προβολή τεσσάρων τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με σκοπό την προώθηση του αντικειμένου σπουδών τους, με στόχο τη σφαιρική ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τους δρόμους που ανοίγονται στα συγκεκριμένα πεδία σπουδών.

Πρόκειται για τα Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (Αγρίνιο), Αειφορικής Γεωργίας (Αγρίνιο), Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μεσολόγγι) και Γεωπονίας (Μεσολόγγι). Το project της προβολής δεν περιλαμβάνει μόνο τα ίδια τα Τμήματα και την ενημέρωση για αυτά, αλλά και τη γνωριμία με τους τόπους υποδοχής των φοιτητών κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το αντικείμενο σπουδών.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που στόχο έχει την ενδυνάμωση των συγκεκριμένων Τμημάτων, την προσέλκυση του ενδιαφέροντος περισσότερων φοιτητών αλλά και τη σύνδεσή τους με την οικονομία της περιοχής και με την αγορά εργασίας γενικότερα. Το Πανεπιστήμιο Πατρών και η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών καλούν με αυτό τον τρόπο τους νέους φοιτητές να δουν έξω από το «κάδρο» και να εντοπίσουν ευκαιρίες και ενδιαφέροντα που μπορούν να οδηγήσουν σε νέους γνωστικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες.

Θα έλεγε κανείς πως είναι λυπηρό να απουσιάζει το Αίγιο από μία τέτοια οπτική, παρά τη πρόθεση για δημιουργία Σχολής Αμπέλου και Οίνου, πλην όμως οι συνθήκες επιτάσσουν την ώθηση των πραγμάτων προς νέες κατευθύνσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr