background img
banner
banner

Εντυπωσιακό «παρών» σε πολιτιστικό διήμερο του Δήμου Κύμης

ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ 1933 ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

Το Σάββατο 8 Ιουλίου το βράδυ, η Χορωδία Αιγίου τραγούδησε στο 2ο Χορωδιακό φεστιβάλ που διεξήχθη στο ανοιχτό, κατάμεστο από κόσμο θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης . Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του πρώην Δημάρχου Αιγίου Στάθη Θεοδωρακόπουλου με την παρέα του, σημαντικά μέλη της αιγιώτικης κοινωνίας που ήσαν εκεί για τουριστικούς λόγους.

Σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό…

Η Χορωδία Αιγίου απέδωσε το πρόγραμμά της κάτω από έναν κατακλυσμό χειροκροτημάτων. Η άψογη παρουσία των χορωδών τόσο για την καλαίσθητη εμφάνισή τους όσο και για την τέλεια φωνητικά απόδοσή τους, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο κοινό, που έμεινε άφωνο, ακούγοντας με θαυμασμό την Μαρία Πεττεμερίδου να ερμηνεύει άριες του διεθνούς ρεπερτορίου. Εκφραστική και με ιδιαίτερο μπρίο, εντυπωσίασε η Αγγέλα Αντωνιάδη ερμηνεύοντας μεγάλη επιτυχία του συγχρόνου διεθνούς ρεπερτορίου. Επίσης, ο χαρισματικός σολίστας της Χορωδίας Αργύρης Κούκας ερμήνευσε μεγάλες επιτυχίες του Μ. Θεοδωράκη και καταχειροκροτήθηκε.

Εξαιρετική όπως πάντα η πιανίστα της Χορωδίας Χριστίνα Αποστολοπούλου, δασκάλα του πιάνου και ο νεαρός ταλαντούχος πιανίστας Ευθύμης Καρανικόλας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άψογα στο απαιτητικό ρεπερτόριο.

Στο τέλος της συναυλίας ο μαέστρος Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος και οι Χορωδοί αποχώρησαν συνοδευόμενοι από τα χειροκροτήματα και τα μπράβο των θεατών.

Τα «μπράβο» και τα χειροκροτήματα ενθουσίασαν τους μουσικούς

Την επόμενη μέρα 9 Ιουλίου, ήταν η εμφάνιση της Φιλαρμονικής Αιγίου η οποία μπροστά σε μία κατάμεστη από κόσμο ωραιότατη πλατεία της Κύμης, έδωσε μία συναυλία με ελληνικές και ξένες μεγάλες επιτυχίες ορχηστρικές και τραγουδιστικές υπό τη διεύθυνση του νεαρού Αρχιμουσικού Αντώνη Χαραλαμπόπουλου. Και εδώ έδωσαν ηχηρό μελωδικό «παρών» ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες ελληνικές και ξένες, η Μαρία Πεττεμερίδη, η Αγγέλα Αντωνιάδη και ο Αργύρης Κούκας. Τα μπράβο και τα χειροκροτήματα του κοινού ενθουσίασαν τους νεαρούς μουσικούς του Αιγίου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απέδωσαν άψογα το πρόγραμμα. Ήταν πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση για την Φιλαρμονική του Αιγίου αυτή η ανταπόκριση του κοινού. Στο τέλος της συναυλίας μπιζάρισαν τη Φιλαρμονική και ο μαέστρος ανταποκρινόμενος έκλεισε με ένα κομμάτι ακόμα.

Το… παράπονο της Φιλαρμονικής

«Ήταν πραγματικά ένα πολιτιστικό εκρηκτικό μουσικό «παρών» που μας άφησε άριστες εντυπώσεις και ένα μεγάλο παράπονο για την Φιλαρμονική Αιγίου να την απολαμβάνουν άλλοι Δήμοι, όπως πέρυσι ο Δήμος Καρπενησίου, εφέτος ο Δήμος Κύμης και όχι ο Δήμος Αιγιαλείας, ενώ η Πολιτιστική του Επιχείρηση πραγματοποιεί πολλές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Φιλαρμονικής


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr