background img
banner
banner

Επιτυχίες και διακρίσεις!

ΔΙΑΝΘΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Τέλη Ιουνίου και… η πλατεία ήταν γεμάτη από το νόημα των χορών, των μοναδικών εικόνων… και το κέντρο ήταν γεμάτο από την ανάγκη της συνάντησης, της διασκέδασης, της ποιότητας, του ύφους και του ήθους που διακρίνουν τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου.

Τετάρτη 21 Ιουνίου και στην γεμάτη πλατεία Υψηλών Αλωνίων το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την χορευτική χρονιά. «Χορός & τραγούδι μια αέναη σχέση…», ο ευρηματικός τίτλος της παράστασης στην οποία πήραν μέρος χορευτές-τριες όλων των τμημάτων και ηλικιών (ενήλικες, έφηβοι, παιδιά) που παρακολουθούν μαθήματα χορού στο σύλλογο και πολλοί από αυτούς συμμετείχαν σε παράσταση για πρώτη φορά. Σε μια ιδιαίτερη σύνδεση μέσα από λόγο, εικόνες και χορευτική δράση παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως από το νομό Θεσσαλονίκης), τη Θράκη (Μάρηδες Έβρου), τα Δωδεκάνησα (σημείο αναφορά Τήλος & Κάλυμνος), τις Κυκλάδες (με έμφαση στη Μύκονο), το Β.Α. Αιγαίο (με επίκεντρο τη Σάμο) ενώ η σκηνή γέμισε από χρώματα με παραδοσιακές φορεσιές από κάθε περιοχή (Μύκονος, Δρυμός, Πετρωτό, Τσακωνιά, Μάνη, Ζαγόρι, Σάμος, κ.ά.).

Μια ξεχωριστή σύνθεση εικόνων γεμάτων με χρώματα, ήχους και κινητικά μοτίβα. Ιδιαίτερες στιγμές η εμφάνιση των μικρών παιδικών τμημάτων, οι εντυπωσιακές φορεσιές, η σκηνική παρουσία όλων των τμημάτων αλλά και η τόλμη των υπεύθυνων να παρουσιάσουν στο κοινό της Αιγιάλειας χορευτές-τριες χωρίς καμία διάκριση ή επιλογή, αναδεικνύοντας το μεγαλείο του ελληνικού χορού. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από όλη την Αιγιάλεια.

Σημείο αναφοράς η εμφάνιση της χορωδίας του Χ.Ε.Α. που απέδωσε τραγούδια από Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα, Θράκη μερικά από αυτά σε αντιφώνηση με τους χορευτές-τριες αναδεικνύοντας την διαχρονική σχέση τραγουδιού-χορού.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στο κέντρο «Δερβενάκι», οργανώθηκε ένα ξεχωριστό γλέντι καθώς οι υπεύθυνοι του Χ.Ε.Α. για μια ακόμα φορά τόλμησαν τη συνεργασία με μια εξαίρετη ορχήστρα δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να χορέψουν και να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φώτης Τζανέτος (κλαρίνο), Γιάννης Οικονόμου (βιολί), Ελένη Παπαπροκοπίου (λαούτο, τραγούδι), Λύσσανδρος Παναγόπουλος (λαούτο, τραγούδι) και Γιώργος Τζανέτος (κρουστά) ενθουσίασαν με την ποιότητα, τη δεξιοτεχνία και την προσέγγιση του γλεντιού με αποτέλεσμα η πίστα χορού να είναι συνεχώς γεμάτη.

Ανάληψη της τελετής λήξης των Οινοξενείων

Περηφάνια και χαρά για τους υπεύθυνους του Χ.Ε.Α αποτελεί η ανάληψη της τελετής λήξης των Οινοξενείων 2023, στη χρονιά ορόσημο για τα 10 χρόνια του μοναδικού αυτού φεστιβάλ. Η οργανωτική επιτροπή προέκρινε την παράσταση του Χορευτικού Εργαστηρίου ως μια από τις δύο αντιπροσωπευτικότερες εκδηλώσεις της δεκαετίας των Οινοξενείων που πέρασαν, και αποφασίστηκε να οργανωθούν εκ νέου ως τιμητική αναγνώριση. Ήδη οι υπεύθυνοι του Χ.Ε.Α. προετοιμάζουν την εκδήλωση με σημείο αναφοράς τη συνεργασία με την ορχήστρα του κορυφαίου Έλληνα κλαρινίστα (και συνεργάτη του συλλόγου) Νίκου Φιλιππίδη αλλά και τη συμμετοχή χορευτών-τριών, ηθοποιών, αφηγητών κ.ά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ωστόσο θα υπάρξουν και ελάχιστες εμφανίσεις τμημάτων του Χ.Ε.Α. σε φεστιβάλ χορού και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αιγιάλεια (στην Αιγείρα τον Ιούλιο, στους Αμπελόκηπους τον Αύγουστο κ.τλ.).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr