background img
banner
banner

Η τεχνολογική επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι ραγδαίες οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Αχαΐας. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε, στην τεχνολογική επανάσταση που αφαιρεί συνεχώς θέσεις εργασίας με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις.

«Στο νέο οικοσύστημα είναι φανερό ότι από την μία πλευρά χάνονται θέσεις εργασίας και από την άλλη πλευρά δημιουργούνται νέες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι νέες θέσεις εργασίας απαιτούν νέες δεξιότητες ή και συνδυασμό δεξιοτήτων και εμπειρίας.

Η κατάσταση αυτή όμως έχει ως αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος που χάνει μία από τις παλιές θέσεις εργασίας, να μην μπορεί, σε πολλές περιπτώσεις να πάρει μία από τις νέες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρλαφέκας.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας επεσήμανε ότι «οι κυβερνήσεις είχαν και έχουν μια μεγάλη και διαρκή πρόκληση να αντιμετωπίσουν καθώς οι αρνητικές επιρροές στην απασχόληση, ακριβώς λόγω των εξελίξεων στην τεχνολογία, μας έχουν χτυπήσει την πόρτα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Η δε τεχνητή νοημοσύνη θα επιδεινώσει το πρόβλημα σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων και επαγγελματιών. Η τεχνολογία όμως παράλληλα, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, αξιοποιεί την καινοτομία και δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι δίπλα μας, δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι μας απειλεί αλλά ότι μπορούμε να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr