background img
banner
banner

Από Θεού άρξασθαι

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ «ΟΡΑΜΑ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Υπό την σκέπη της Παναγίας της Λαυριώτισσας και με την ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ξεκίνησε η λειτουργία της κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Διεθνές Κέντρο Φιλοξενίας Νέων «Το Όραμα».

Προχθές Τετάρτη 19 Ιουλίου τελέστηκε η ακολουθία του αγιασμού από τον πνευματικό της υπεύθυνο π. Βασίλειο Πετρόπουλο και ευλογήθηκαν οι κατασκηνώτριες και όλες οι εγκαταστάσεις του κατασκηνωτικού κέντρου. Για δώδεκα μέρες οι μικρές και μεγάλες κατασκηνώτριες του «Οράματος» θα ξαναζωντανέψουν την κατασκήνωση της καρδιάς τους γεμίζοντάς τη με τη ζωηρή και όμορφη παρουσία τους, τα γέλια, τα παιχνίδια, τα τραγούδια, τις υπέροχες χειροτεχνίες, τα θεατρικά, τους χορούς, τις «ζαβολιές» αλλά και τις σοβαρές πνευματικές τους αναζητήσεις.

Σε αυτόν τον υπέροχο τόπο των θαυμάτων, που μετατρέπει τις στιγμές και τις εμπειρίες των παιδιών σε αναμνήσεις δυνατές, νοσταλγικές και ικανές να τα ενδυναμώνουν στην απαιτητική καθημερινότητά τους, αντικατοπτρίζεται η τεράστια αγάπη του Μητροπολίτου για τη νεότητα, την οποία ήδη έχει αγκαλιάσει με ποικίλες επιτυχημένες δράσεις.

Η αγωνία του για την ενδυνάμωση και τη στερέωση του ευλογημένου θεσμού της οικογένειας παραμένει ο κύριος λόγος για την αμέριστη και γενναιόδωρη υποστήριξη που παρέχει, σε πείσμα των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, προκειμένου τα παιδιά να μάθουν να αναπτύσσουν σχέσεις αληθινές, δίχως αξιώσεις και ανταμοιβές, δίχως πρωτεία και διακρίσεις, σχέσεις εμποτισμένες με την απέραντη χαρά της εν Χριστώ παρουσίας «του άλλου» στη ζωή τους.

Για το 2023 η κατασκήνωση των κοριτσιών φέρει την ονομασία « Το λημέρι του Χριστού» και κινείται γύρω από την ασφαλή προτροπή: «ἑαυτούς καί ἀλλήλους καί πᾶσαν τήν ζωήν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα». Η κατασκηνωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr