background img
banner
banner

Με πλούσια διαδρομή στα γήπεδα της Αγγλίας ο Αλέξανδρος Σακελλαρόπουλος

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Την πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος Σακελλαρόπουλος έπαιξε στον Παναιγιάλειο ερχόμενος από την Θύελλα Αιγίου, ήταν την περίοδο 2017 -18 σε ηλικία 18 ετών. Έκτοτε πήγε και ξεναγήθηκε στις ερασιτεχνικές αλλά παντοδύναμες ομάδες της Αγγλίας, πλουτίζοντας τις εμπειρίες του μέσα σε μια άλλη ποδοσφαιρική ρουτίνα, που διαθέτει μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο. ΠΑΟ Βάρδας και Παναργειακός οι επόμενοι σταθμοί του και επιστροφή στην μεγάλη ομάδα της πόλης του. Ο Αλέξανδρος είχε μπει στο στόχαστρο της διοίκησης πριν ακόμα ολοκληρωθούν τα παιχνίδια μπαράζ, ο ίδιος έκανε προπόνηση με τους άλλους μελανόλευκους αφού τελείωσαν οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον Παναργειακό.

Έγινε έτσι μεγαλύτερο το δέσιμο με τα άλλα παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων ήξερε, αλλά και με το δυνατό …άρωμα που εκπέμπει η ιστορική ομάδα του Παναιγιάλειου.
Ο γεννημένος στις 9 Οκτωβρίου του 1999 κεντρικός αμυντικός, είναι έτοιμος να υπογράψει τη νέα του συνεργασία με τον Παναιγιάλειο. Αφηγείται στην «Π» το ιστορικό της διαδρομής και της περιπλάνησης που είχε πριν επιστρέψει στο Αίγιο, καθώς επίσης τα συναισθήματα και τους στόχους του για τη συνέχεια.

Από μικρός κοσμογυρισμένος. Πες μας λίγο για την ποδοσφαιρική περιπλάνησή σου και τι σου άφησε σαν ποδοσφαιριστή;
Η αρχή έγινε στην ακαδημία της Θύελλας Αιγίου, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια δυο …γεμάτες χρονιές στην ανδρική ομάδα.
Την περίοδο 2017-18 μεταπήδησα στον Παναιγιάλειο που βρισκόταν στην Β΄ Εθνική, υπογράφοντας έτσι το πρώτο επαγγελματικό μου συμβόλαιο.
Στην συνέχεια πήγα Αγγλία παίζοντας για τρία χρόνια στην 5η κατηγορία και ήταν μια υπέροχη κι αξέχαστη εμπειρία.
Γνωστή η συνέχειά μου στον ΠΑΟ Βάρδας στην Γ΄ Εθνική και την περυσινή σεζόν με τον Παναργειακό, όπου είχαμε μια πολύ καλή πορεία και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Εύκολο ή δύσκολο για σένα, να καταλήξεις με τον Παναιγιάλειο στη φετινή μεταγραφική σου επιλογή;
Ύστερα από την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, βρέθηκα κι εγώ στο πλάνο της ομάδας. Η διοίκηση που έδειξε ότι πραγματικά με θέλει, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την απόφασή μου να επιστρέψω στην ομάδα της πόλης μου ύστερα από αρκετά χρόνια. Με κέρδισε και ο γενικός αρχηγός Γιάννης Γεωργιάδης, ο οποίος έχει παίξει μπάλα στον Παναιγιάλειο, πονάει την ομάδα και έχει τον τρόπο του να πραγματοποιεί τις επιλογές της διοίκησης.

Εχεις παραστάσεις και εμπειρίες από την Γ΄ Εθνική ποια είναι η άποψή σου για το νέο πρωτάθλημα και πως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στην κατηγορία ο Παναιγιάλειος;
Όπως διαμορφώθηκαν τώρα οι όμιλοι της Γ΄ Εθνικής, είναι σίγουρο ότι περιμένουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με 18 ομάδες, από τις οποίες θα υποβιβαστούν σχεδόν οι μισές.
Θα έχουμε καλύτερη άποψη αφού πρώτα καταρτιστούν οι 4 φετινοί όμιλοι.
Στον Παναιγιάλειο έγιναν και γίνονται καλές μεταγραφές, βασικοί ποδοσφαιριστές ανανεώνουν την συνεργασία τους και πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μια πορεία αντάξια στην ιστορία της ομάδας μας.

Πες μας για τη θέση σου, τις δυσκολίες που έχει ένας κεντρικός αμυντικός κι αν πιστεύεις σου ταιριάζει κάποια άλλη θέση που επίσης μπορείς να καλύψεις επάξια;
Δεν θα ήθελα να τοποθετήσω την θέση του κεντρικού αμυντικού στις δυσκολότερες, σίγουρα όμως χρειάζεται υπευθυνότητα και σωστή αντίληψη του παιχνιδιού.
Σε μικρότερη ηλικά κάλυπτα και τα δυο άκρα της άμυνας με επιτυχία. Αν χρειαστεί και πάρω εντολή από τον προπονητή, θα το ξανακάνω.

Πιστεύεις ότι μπορείς να εγκλιματιστείς γρήγορα με τους νέους σου συμπαίκτες και πως χαρακτηρίζεις το ρόστερ του Παναιγιάλειου στις βοήθειες υπεράσπισης του κέντρου της άμυνας;
Γνωρίζω τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα, υπήρξα και συμπαίκτης με κάποιους. Αυτό θα με διευκολύνει να μπω άμεσα στο κλίμα της ομάδας, αν και στο παρελθόν δεν είχα συναντήσει πρόβλημα με τις ομάδες που συνεργαζόμουν για πρώτη φορά.
Το ρόστερ στον Παναιγιάλειο συνεχώς μεγαλώνει και με τις επιλογές τους διοίκηση και προπονητής φροντίζουν να το μεταβάλλουν σε περισσότερο ποιοτικό.
Αναμένονται και κάποιες άλλες καλές προσθήκες, αφού αν συνυπολογήσουμε πρωτάθλημα, μπαράζ και κύπελλο θα ξεπεράσουμε τους 40 αγώνες.

Τι θα έθετες σαν προσωπικό και ομαδικό στόχο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;
Πάντα έβαζα τον πήχη ψηλά σαν ποδοσφαιριστής, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Προσωπικά προετοιμάζομαι σωματικά και ψυχολογικά για να λειτουργήσω στα μεγάλα στάνταρ της απόδοσής μου.
Για τον Παναιγιάλειο πιστεύω ότι θα είναι σε θέση να πετύχει τους στόχους του.

Τι θα ήθελες να προσθέσεις τελειώνοντας;
Να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Παναιγιάλειου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και θα κάνω ότι μπορώ να το ανταποδώσω στους αγωνιστικούς χώρους.
Εννοείται ότι θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο που μας δίνει δύναμη και στήριξη στην μεγάλη και ηρωική προσπάθεια που γίνεται στον Παναιγιάλειο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr