background img
banner
banner

Ξεκίνησε το… μακρύ ταξίδι για τη Χριστίνα

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Το βαρύ και συναισθηματικά φορτισμένο καθήκον της οδικής ασφάλειας αλλά και της ανάταξης της εμπιστοσύνης του κοινού στον σιδηρόδρομο περιγράφεται και τυπικά στο ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες της Χριστίνας Αλεξοπούλου ο οποίο εστάλη στις 10 Ιουλίου στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δοθεί στη δημοσιότητα λίγα 24ωρα αργότερα.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ (156/10-7-2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας ανέθεσαν στην Αχαιή νέα Υφυπουργό Μεταφορών την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών η οποία περιλαμβάνει την εποπτεία του υφισταμένου της Γ.Γ. Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, τριών Γενικών Διευθύνσεων, α) Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οδικής Ασφάλειας, β) Μεταφορών και γ) Τεχνολογίας Οχημάτων καθώς και του αυτοτελούς Νομικού Τμήματος της Γ.Γ. Μεταφορών.

Η αρμοδιότητά της συμπεριλαμβάνει και όλες τις οργανικές μονάδες και συλλογικά όργανα που υπάγονται στη Γ.Γ. Μεταφορών. Παράλληλα της ανέθεσαν την εποπτεία και ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων των Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών («Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.»), Οδικές Συγκοινωνίες («Ο.Σ.Υ. Α.Ε.»), Σταθερές Συγκοινωνίες («ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.»), Σιδηροδρόμων Ελλάδος («Ο.Σ.Ε. Α.Ε.»), Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης («Ο.Α.Σ.Θ.»), και Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης («Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.»).

Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται το κοινοβουλευτικό έργο, με εξαίρεση το νομοθετικό που είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Υποδομών καθώς και η δυνατότητα να καταθέτει προτάσεις για έκδοση κανονιστικών διαταγμάτων και πράξεων κανονιστικού χαρακτήρα, πρόταση για την έκδοση Π.Δ. και Κ.Υ.Α. από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές και Υφυπουργούς. Για κάθε της ενέργεια θα έχει τη δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ενώ αναλαμβάνει και την εκπροσώπηση του Υπουργείου στην Ε.Ε. και διεθνείς οργανισμούς. Εξαιρούνται από τις αρμοδιότητες της Υφυπουργού η επιλογή και ο διορισμός των διοικήσεων των εποπτευόμενων φορέων και οργανισμών.

Πριν… στεγνώσει το μελάνι του ΦΕΚ με τις αρμοδιότητές της, Χριστίνα Αλεξοπούλου το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (14/7) επιβιβάστηκε στο τρένο που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, συνομίλησε για αρκετή ώρα με επιβάτες και κατέγραψε τη γνώμη τους για τον τρόπο που λειτουργεί ο σιδηρόδρομος ενώ παρενέβη και στη διοίκηση της HELLAS TRAIN σχετικά με την έλλειψη κλιματισμού σε κάποια από τα βαγόνια. Η επίσκεψη ήταν αιφνιδιαστική. «Οι υπουργοί οφείλουν να γνωρίζουν το πώς ταξιδεύουν οι πολίτες» δήλωσε λίγο αργότερα η Χριστίνα Αλεξοπούλου που έκανε το ταξίδι συνοδεία του Γ.Γ. Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά και του συναδέλφου της Υφυπουργού Υποδομών και αρμόδιου για θέματα των ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ Νίκου Ταχιάου. Η κ. Αλεξοπούλου μετέβη στη Θεσσαλονίκη για το 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr