background img
banner
banner

Ξεκίνησε το αποχετευτικό έργο και στο Διακοπτό

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Τη «σκυτάλη» των εργασιών αποχέτευσης πήρε από την προηγούμενη εβδομάδα το Διακοπτό, εκεί όπου ξεκίνησαν οι τομές ώστε να αρχίσει σταδιακά να εγκαθίσταται το σύστημα σωλήνων που θα συνδεθούν με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό, προκειμένου τα λύματα να καταλήγουν στον βιολογικό καθαρισμό Αιγίου.

Κάπως έτσι μπαίνει στην τελική φάση του το έργο «Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλείας», ύψους 24,4 εκατ. ευρώ που εκτελεί στους παραλιακούς οικισμούς της Αιγιάλειας, η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Όπως ενημέρωσε το Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Διακοπτού Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 10 Ιουλίου οι εργασίες για την αποχέτευση στο Διακοπτό, με τις πρώτες τομές να πραγματοποιούνται στον κεντρικό δρόμο που περνά μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, χωρίς να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα΄΄.

Ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε ως ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι το έργο εξελίσσεται ενώ όπως είπε, είμαστε τυχεροί γιατί έχει ολοκληρωθεί ταυτόχρονα κατά ένα μεγάλο μέρος το έργο της αντικατάστασης των σωλήνων από αμίαντο στην ύδρευση, έργο που περιελάμβανε και την τοποθέτηση ασφαλιστικών δικλίδων ώστε όταν προκύπτουν βλάβες να μην σημειώνεται διακοπή στην υδροδότηση σε όλη την κοινότητα, αλλά να απομονώνεται σε μικρή εμβέλεια και να αντιμετωπίζεται.

΄΄Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μεγάλη όχληση για την τοπική κοινωνία και ο εργολάβος προσπαθεί να εκτελέσει το έργο το ταχύτερο δυνατό και με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία για τον κόσμο΄΄, πρόσθεσε ο κ. Χριστόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνεργεία στο Διακοπτό θα δουλέψουν μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και θα σταματήσουν για να επανέλθουν με γρήγορους ρυθμούς, μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Ως το τέλος του ’24 θα έχει συνδεθεί με τον βιολογικό το 80% των παραλιακών κοινοτήτων

Σε γενικές γραμμές, η εργολαβία της αποχέτευσης προχωρά με ταχείς ρυθμούς και ήδη στα ολοκληρωμένα τμήματα, έχουν συνδεθεί πολλές κατοικίες με τον βιολογικό καθαρισμό κι έτσι απαλλάσσονται μία και καλή από τους βόθρους που «ταλαιπωρούσαν» χρόνια τους κατοίκους και επιβάρυναν το περιβάλλον.

Εκτιμάται δε ότι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχει συνδεθεί το 80% του εξυπηρετούμενου πληθυσμού των παραλιακών κοινοτήτων της Αιγιάλειας στο σύνολό του, ενώ ταυτόχρονα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την έναρξη αντίστοιχου έργου και στους τρεις παραλιακούς οικισμούς που από την τρέχουσα εργολαβία έμειναν εκτός, δηλαδή για Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, με τη χρηματοδότηση να είναι ήδη εξασφαλισμένη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr