background img
banner
banner

Οριστικά στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ-Η θα συμμετάσχει τη νέα σεζόν ο Ήφαιστος/Αχιλλέας

ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Α1 ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΜΙΝΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Με τρεις ομάδες από την Αιγιάλεια θα διεξαχθεί τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ-Η καθώς ο Ήφαιστος/Αχιλλέας, μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με το Κεραυνό Αιγίου, δηλώθηκε στο εν λόγω πρωτάθλημα. Οι υπόλοιπες δύο είναι η ΕΦΑ Αιγίου που υποβιβάστηκε πέρυσι από την Α2 και η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου. Θυμίζουμε ότι αγωνιστικά οι “πράσινοι” της Αιγιάλειας στο περυσινό πρωτάθλημα της Α1 τερμάτισαν στην 9η θέση και παρέμειναν στην κατηγορία αλλά τα δεδομένα άλλαξαν μετά το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας. Ουσιαστικά θα λειτουργήσει σαν “θυγατρική” του Κεραυνού και θα αποτελείται κυρίως από νεαρούς αθλητές αρκετοί εκ των οποίων θα προέρχονται από τα τμήματα υποδομών των δύο αιγιώτικων συλλόγων. Η θέση που αφήνει κενή στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η θα καλυφθεί από τον Ηρακλή Πύργου που ήταν πρώτος επιλαχών από την Α2 και οι ομάδες θα είναι πάλι 14 και συγκεκριμένα οι:
Γαλήνη, ΕΑ Παραλίας, Κεραυνός Αιγίου, ΕΑΠ, Ολυμπιάδα, ΑΕ Αγυιάς, ΑΟ Δύμης, Αραχωβίτικα, Απολλωνιάδα, ΣΕΦΑ Ανδραβίδας, ΑΕ Βαρθολομιού, Νέοι Γλαύκου, ΑΕ Ροϊτίκων και Ηρακλής Πύργου.

Ακολουθεί ένα μίνι αφιέρωμα των 13 αντιπάλων του Κεραυνού στο νέο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας της τοπικής μας Ένωσης.

Γαλήνη Πατρών: Με στόχο την επιστροφή στη Γ΄ Εθνική

Ο Αθλητικός Όμιλος Γαλήνη είναι αθλητικός σύλλογος στην Πάτρα που δραστηριοποιείται σε πολλά αθλήματα.
Έχει τμήματα Ποδοσφαίρου (αντρών, γυναικών), μπάσκετ, τοξοβολίας, στίβου και πινγκ πονγκ, βόλευ. Έχει ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Δεμένικα Πατρών. Στο μπάσκετ ανδρών πρόπερσι ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ΄ Εθνική αλλά επέστεψε άμεσα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και λογικά ο στόχος θα είναι και πάλι η άνοδος.

ΕΑ Παραλίας: “Ψήλωσε” μετά την περυσινή χρονιά

Η Ένωση Αθλοπαιδιών Παραλίας (Ε.Α. Παραλίας) δραστηριοποιείται στην περιοχή της Παραλίας Πατρών και ιδρύθηκε το 1992. Ως έδρα της η ομάδα χρησιμοποιεί το Κλειστό Γυμναστήριο Ροϊτίκων. Τα χρώματα του σωματείου είναι το μπλε, το γαλάζιο και το λευκό. Πέρυσι εντυπωσίασε – παρότι νεοφώτιστη – στην τέταρτη παρουσία της στην Α1 ΕΣΚΑ-Η καθώς έφτασε στους τελικούς χάνοντας τον τίτλο και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική από τον Αστέρα Τέμενης με 4-3. Παράλληλα στέφθηκε κυπελλούχος της Ένωσης, ανεβάζοντας ψηλά τον “πήχη” για τη νέα σεζόν.

ΕΑΠ: “Καταδικασμένη” να πρωταγωνιστεί

Η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών ιδρύθηκε το 1927 με χρώματα το μαύρο και το άσπρο. Έχει τμήματα πυγμαχίας, πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης αντρών και γυναικών, καθώς και τμήμα σκάκι, ενώ παλιότερα διατηρούσε και τμήμα ποδηλασίας. Είναι από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της Αχαϊας και είναι… καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί σε όλα τα τμήματα. Με όπλο τη ομοιογένεια και τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίαςτων ταλαντούχων παικτών της αναμένεται και τη νέα περίοδο να βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η.

ΑΕ ΑΓΥΙΑΣ: Με όπλο το νεανικό ενθουσιασμό

Η Αθλητική Ένωση ΑΓΥΙΑΣ ιδρύθηκε το 1978 στην Πάτρα και τα τελευταία χρόνια αποτελεί θυγατρική του Αίολου Αγυιάς που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Επικεφαλής του συλλόγου είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η Παναγιώτης Λυκούδης. Πέρυσι, αν και νεοφώτιστη, πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία και έφτασε μέχρι τη ημιτελικά των πλει οφ. Με όπλο τον νεανικό ενθουσιασμό και το ταλαντούχο ρόστερ αναμένεται να έχει και πάλι ρόλο πρωταγωνιστή.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Αναπολεί το ένδοξο παρελθόν

Η Αθλητική Εταιρεία Πατρών «Ολυμπιάς» αγωνίζεται με χρώματα το πορτοκαλί, το μαύρο και το λευκό. Διαθέτει ενεργά τμήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και στίβου. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1961 και έχει ιδιόκτητο γήπεδο στην Ταραμπούρα. Με τον Νίκο Βουρνά να παραμένει και τη νέα χρονιά στον πάγκο θα προσπαθήσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αν και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πτωτική πορεία αναπολώντας τα χρόνια του ένδοξου παρελθόντος, όταν έφτασε να αγωνιστεί στα “σαλόνια” της Α1 Εθνικής, πάλι με τον Βουρνά προπονητή.

ΑΟ ΔΥΜΗΣ: Είσοδος στα πλει οφ και… ότι προκύψει

Μία ακόμη νεοφώτιστη ομάδα που ξεχώρισε στο περυσινό πρωτάθλημα ήταν ο ΑΟ Δύμης 07. Στα 16 χρόνια της ζωής της αγωνίστηκε για δεύτερη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία. Το ότι τα περισσότερα παιδιά παίζουν μαζί τα τελευταία χρόνια είναι προνόμιο, αφού η ομάδα κερδίζει σε ομοιογένεια. Με τον Δημήτρη Μαντά να συνεχίζει στον πάγκο πρωταρχικός στόχος θα είναι η είσοδος και πάλι στα πλει οφ και… ότι προκύψει για τη συνέχεια.

ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ/ΑΚΤΑΙΟ: Μια καλή πορεία και φέτος

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αραχωβιτικων – Ακταίου (ΑΣΑΑ) δημιουργήθηκε το 2010. Προέρχεται από τη συγχώνευση του Αθλητικού Συλλόγου Ακταίου (1994) και του Αθλητικού Συλλόγου Αραχωβιτικων. Στο σύλλογο λειτουργούν ακαδημίες με τμήματα τζούνιορ, μίνι, παμπαίδων, παιδικό, εφηβικό με πολλά παιδιά στο δυναμικό του. Πέρυσι ενισχύθηκε σημαντικά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η πραγματοποιώντας αξιοπρόσεκτη πορεία και μπαίνοντας μετά από πολλά χρόνια στα πλει οφ. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και φέτος.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ: Να συνεχίσει να βγάζει παίκτες

Η Απολλωνιάδα ιδρύθηκε το 1975 και είναι η θυγατρική ομάδα του Απόλλωνα Πατρών. Έδρα της είναι το κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στην Περιβόλα. Έπαιξε για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία την περίοδο 1999-00 και την προηγούμενη περίοδο είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ-Η. Από την Απολλωνιάδα έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους αρκετοί παίκτες που μετέπειτα έπαιξαν στον Απόλλωνα αφού πρωταρχικός στόχος είναι να βγάζει νεους αθλητές. Από την περίοδο 2011-12 η Απολλωνιάδα αγωνίστηκε στην Γ΄Εθνική, επιστρέφοντας μετά από απουσία τριών χρόνων, και είναι μέχρι στιγμής (2016) η τελευταία της παρουσία σε εθνικές κατηγορίες.

ΣΕΦΑ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ: Βασικός στόχος η παραμονή

Χάρη στην εμπειρία των περισσότερων παικτών της και παρά το μικρό ρόστερ το ΣΕΦΑ Ανδραβίδας κατάφερε την τελευταία στιγμή πέρυσι να σώσει την “παρτίδα” και να παραμείνει στην κατηγορία. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί και φέτος με νέο προπονητή (αποχώρησε ο Βασίλης Αναστασόπουλος) και κάποιους έμπειρους να συνεχίζουν (ανάμεσά τους και ο Θανάσης Νικολόπουλος).

ΑΕ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ: “Νεοφώτιστη” αλλά υπολογίσιμη

Μοναδικές στιγμές ζει το Βαρθολομιό, το οποίο έγραψε ιστορία ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη μεγάλη τοπική κατηγορία του μπάσκετ. Η ομάδα από το 2018, οπότε και επανενεργοποιήθηκε έχει πετύχει τέσσερις συνεχόμενες ανόδους (η χρονιά 2019-2020 διακόπηκε λόγω Covid)! Με πρωτεργάτη της επιτυχίας τον καταξιωμένο Σακη Καρύδα ο οποίος δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες της περιοχής πλαισιωμένους από επιλεγμένους έμπειρους παίκτες, η ΑΕ Βαρθολομιού αποτελεί πρότυπο ερασιτεχνικού Σωματείου αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά τα τελευταία χρόνια.

ΝΕΟΙ ΓΛΑΥΚΟΥ: Οι πιτσιρικάδες… μεγάλωσαν

Ένα από τα νέα πρόσωπα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η της νέας σεζόν θα είναι οι Νέοι Γλαύκου που μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή πέρυσι στην Α2 εξασφάλισαν πανάξια το εισιτήριο της ανόδου. Διαθέτοντας μάλιστα ένα πολύ νεαρό και ταλαντούχο ρόστερ που με μεγάλη ευκολία έφερε εις πέρας με επιτυχία την αποστολή του, υπό τις τεχνικές οδηγίες του Πέτροβιτς. Με την ίδια “συνταγή” θα πορευτούν και στην Α1 με πρωταρχικό στόχο την παραμονή.

ΑΕ ΡΟΙΤΙΚΩΝ: Μία ακόμη “νεοφώτιστη”

Η ΑΕ Ροϊτίκων επέστρεψε μετά από 15 ολόκληρα χρόνια στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και ήρθε για… να μείνει στη μεγάλη κατηγορία. Νέος προπονητής ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο Βασίλης Αναστασόπουλος. Ο έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής καλείται να οδηγήσει τους “πορτοκαλί” στην παραμονή, που φυσιολογικά θα είναι ο πρωταρχικός τους στόχος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΥΡΓΟΥ: Από το “παράθυρο” στην Α1

Ή ήττα από τον Γλαύκο και ο αποκλεισμός από την συνέχεια των πλέι-οφ στην Α2 πέρυσι για τον Ηρακλή Πύργου δεν του στοίχισε τελικά την άνοδο, αφού όπως προαναφέρουμε θα πάρει τη θέση του Ήφαιστου/Αχιλλέα στο νέο πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση ύστερα από μία εξαιρετική πορεία κατά την οποία κατέγραψε συνολικά 14 νίκες και 9 ήττες.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr