background img
banner
banner

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: “Κλειδώνει” επικεφαλής με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εμπλοκή με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θέμα 24ωρων είναι η ανακοίνωση του ονόματος του επικεφαλής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η Εκλογική Επιτροπή υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη έχει ήδη προχωρήσει σε αξιολόγηση μιας σειράς προσώπων που μπορεί να τεθούν επικεφαλής του συνδυασμού στις Περιφερειακές εκλογές.

Τα δεδομένα φαίνεται ότι άλλαξαν μετά την αδυναμία των τριών Νομαρχιακών Επιτροπών, σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, να καταθέσουν σε κοινά αποδεκτή πρόταση.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία κατέληξαν σε κοινή πρόταση στο πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη. Η Ν.Ε. Ηλείας λαμβάνει αποστάσεις και ανέβαλε μάλιστα τη συνεδρίασή της μέχρι να… ξεθυμάνουν οι πιέσεις από πλευρά των δύο άλλων νομών στο πρόσωπο του κ. Κατρίνη.

Εν αναμονή της αποκατάστασης καλού κλίματος, η Επιτροπή της Χαρ. Τρικούπη φαίνεται να καταλήγει στον πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Κωνσταντόπουλο (φωτο) ο οποίος είναι και Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Μένει βέβαια να επικυρωθεί η απόφαση σε συνεδρίαση της επιτροπής και να περάσει και από την Κεντρική Πολιτική Γραμματεία.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το θέμα της συγκρότησης συνδυασμού για τις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στην Πολιτική Γραμματεία της Τετάρτης 19/7/2023 με αντικείμενο την εισήγηση της επιτροπής οργανωτικού των τριών Νομών για την ανάγκη να τεθεί επικεφαλής στέλεχος «πρώτης γραμμής». Η πρόταση περιλαμβάνει τον βουλευτή Αιτ/νιας Μίλτο Ζαμπάρα ο οποίος επελέγη διότι διαθέτει ισχυρά ερείσματα και στην Αχαΐα.

Ο ίδιος πάντως θέλει να παραμείνει στο κοινοβούλιο και πλέον η συζήτηση πρέπει να περάσει σε άλλες εναλλακτικές που δεν διαθέτουν όμως την αποδοχή που έχουν οι ενεργοί κοινοβουλευτικοί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr