background img
banner
banner

Επιστολή… αγωνίας προς το υπουργείο για τη σταφίδα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την απελπιστικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας, περιγράφει η διοίκηση του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, με επιστολή της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το περιεχόμενο της επιστολής… αγωνίας, κοινοποιείται και προς τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τους βουλευτές του νομού και τον δήμο Αιγιαλείας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος και ο γραμματέας Κωνσταντίνος Γιάχος, ,΄΄το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με την παρούσα επιστολή θέλει να σας ενημερώσει για τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι παραγωγοί Κορινθιακής Σταφίδας της περιοχής μας αλλά και γενικότερα των περιοχών που καλλιεργούν το προϊόν. Για τη φετινή χρονιά μέχρι στιγμής έχουμε να αντιμετωπίσουμε: 1)Μείωση παραγωγής λόγω: α) Κακών καιρικών συνθηκών, οι οποίες έχουν δημιουργήσει πολλές ασθένειες στο προϊόν που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτικές επεμβάσεις. β)Ακραία καιρικά φαινόμενα (καύσωνας) των τελευταίων ημερών με θερμοκρασίες που πολλές φορές υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου και ακόμα θέλουμε τουλάχιστον 1 μήνα μέχρι να ξεκινήσει ο τρύγος στα πεδινά. 2)Εγκατάλειψη από μεγάλη μερίδα παραγωγών λόγω κόστους παραγωγής, χαμηλών τιμών στην περσινή παραγωγή 2022 και μη εξόφλησης στην ώρα τούς τιμολογίων-ζυγολογίων ή συμφωνηθέντων μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών εξαγωγέων, φτάνοντας τους παραγωγούς σε απόγνωση και με νομικά μέσα να προσπαθούν να πληρωθούν τον κόπο τους΄΄.

Ζητούνται λύσεις για άρση του αδιεξόδου

Τέλος, σημειώνουν τα εξής: ΄΄Ζητάμε τις άμεσες ενέργειές σας για την στήριξη του προϊόντος και των παραγωγών καθώς έχουμε φτάσει πλέον σε οικονομικό και επαγγελματικό αδιέξοδο, ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το 80%των παραγωγών είναι ανασφάλιστο, με χρέη σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον και την επιβίωση των οικογενειών μάς. Ειδικά για φέτος όποια λύση θεωρείτε ότι μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο που έχουμε περιέλθει πρέπει να ληφθεί άμεσα με την ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr