background img
banner
banner

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Θέλει πρωτοκλασάτο στέλεχος για την Περιφέρεια

Η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να κατέλθει για τις περιφερειακές εκλογές στη Δυτική Ελλάδα με στέλεχος «πρώτης γραμμής», πιθανότατα ίσως και με εν ενεργεία βουλευτή, παραμένει στο τραπέζι παρά το γεγονός ότι στη διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε. το Σαββατοκύριακο, οι προβολείς έπεσαν πάνω στις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το όργανο που έχει συσταθεί το οποίο απαρτίζουν οι τρεις συντονιστές των Ν.Ε. σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτ/νία με τα μέλη της Κ.Ε. από τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδος, έχει καταλήξει σε 2-3 πρόσωπα τα οποία μπορούν, εν δυνάμει, να αντιπαρατεθούν με τρόπο τουλάχιστο αξιοπρεπή, απέναντι στο μεγάλο φαβορί που είναι βέβαια ο νυν Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στελέχη τα οποία είναι δυνάμενα να πλαισιώσουν την προσπάθεια για την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές έχουν θέσει τις προδιαγραφές και έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές συζητήσεις.

Βασική προϋπόθεση είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις περιφερειακές εκλογές να διαθέτει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση ή/και επιτυχημένη παρουσία στις κάλπες κατά τις τελευταίες εκλογές. Τα πρόσωπα που έχουν αξιολογηθεί είναι δύο, Ζωή Αναστασοπούλου από Ηλεία ή Θεοδωράκης Γρηγόρης, πρώην ΓΓ δημόσιας διοίκησης. Είναι επιλαχόντες στα ψηφοδέλτια στις τελευταίες εκλογές σε Αιτ/νία και Ηλεία. Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο να είναι τελικά ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου να είναι εν ενεργεία βουλευτής. Όχι από την Αχαΐα πάντως.

Τονίζεται ότι το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέβηκε στην περιφέρεια στηρίζοντας τον Απόστολο Κατσιφάρα, ως συνεργαζόμενος με το κυβερνητικό τότε κόμμα. Το Μάιο του 2014 (πριν τις μαζικές διαγραφές του καλοκαιριού του 2015) είχε ως επικεφαλής το Βασίλη Χατζηλάμπρου ο οποίος πάντως δεν κατάφερε να περάσει στον γύρο των περιφερειακών εκλογών.

Το θέμα με τον επικεφαλής για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πιθανότατα να κλείσει αύριο Τρίτη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία καλείται να κλείσει το κεφάλαιο αυτό. Στόχος είναι μια καλή παρουσία και μια καταγραφή δυνάμεων στα αυτοδιοικητικά όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει χρόνιο ζήτημα αξιοπρεπούς εκλογικής παρουσίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr