background img
banner
banner

ΣΥΡΙΖΑ και… Χατζηλάμπρου

Εν μέσω διαφωνιών -που είναι πιθανό ακόμη να οδηγήσουν και σε ναυάγιο τις διαδικασίες για το νέο αρχηγό που υιοθετήθηκαν πρόσφατα από την Πολιτική Γραμματεία- αυτό το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών να μπαίνει εμβόλιμα στο τραπέζι! Η Κ.Ε., εφόσον το επιτρέψει ο καύσωνας αλλά και το… πολιτικό θερμόμετρο στο κόμμα, καλείται να επιβεβαιώσει αποφάσεις που είχαν ληφθεί προεκλογικά για αυτόνομη και ανεξάρτητη κάθοδο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Αποκλείονται τα ονόματα βουλευτών που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν στις κάλπες 21/5 και 25/6, μεταξύ των οποίων και του Θάνου Μωραϊτη από Αιτ/νία. Στο τραπέζι για αντίπαλος του Ν. Φαρμάκη αναμένεται να πέσει ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρώην Γ.Γ. δημόσιας διοίκησης και πρώτος επιλαχόν στην Αιτ/νια, πίσω από τον εκλεγέντα νέο βουλευτή Μίλτο Ζαμπάρα. Στελέχη νέας γενιάς θα πλαισιώσουν την προσπάθεια.

Τα δεδομένα είναι πάντως περίπλοκα καθώς με την ενισχυμένη αναλογική η «οροφή» δεν ξεπερνά τα 4-5 άτομα στο νέο Περιφερειακό. Το θέμα αξιολογήθηκε στην Επιτροπή Οργανωτικού πρόσφατα η οποία εκτίμησε ότι ακόμη και στις καλές εποχές, των υψηλών ποσοστών άνω του 30% στη Δυτική Ελλάδα, ανεξάρτητα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα του Β. Χατζηλάμπρου, δεν μπόρεσαν να αντέξουν και να μπουν στον β’ γύρο!

Παρεμπίπτοντος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου με την «Ανυπότακτη Πολιτεία» ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στις εκλογές για την Περιφέρεια, μετά από 4ετη αποχή!


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr