background img
banner
banner

Τερματισμός και 3η θέση με απρόοπτα για Σωτηρόπουλο – Μόκα της ΑΛΜΑ Αιγίου

ΣΤΟ ΡΑΛΙ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ… ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος με συνοδηγό τον Βαγγέλη Μόκα της ΑΛΜΑ Αιγίου συμμετείχαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ράλι Φθιώτιδας και κατάφεραν να ξεχωρίσουν παρά τον… επεισοδιακό τερματισμό τους. Τερμάτισαν στην 3η θέση στην κλάση Α5 και 3η C6, αλλά για να φτάσουν μέχρι το τέλος έπρεπε να… σπρώξουν -και μάλιστα ανηφορικά- το αυτοκίνητο για δεκάδες μέτρα μέχρι την ράμπα. Το Micra έβγαλε ένα πρόβλημα στον κινητήρα και παραλίγο να χάσουν όχι μόνο την 3η θέση αλλά να βρεθούν και εκτός αγώνα χωρίς να βαθμολογηθούν.

Νικητές του ασφάλτινου Ράλλυ Φθιώτιδος ήταν οι «ιπτάμενοι» Γιώργος Αναπολιοτάκης-Θανάσης Τσιούκας. Δεύτεροι οι Παπαδημητρίου-Πετρόπουλος και τρίτοι οι Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης. Με νίκη των Αλέξανδρου Τσουλόφτα-Στέλιου Ηλία ολοκληρώθηκε το χωμάτινο σε έναν ομολογουμένως δύσκολο και σκληρό αγώνα, με αμιγώς ακροπολικές ειδικές διαδρομές και από τα 39 πληρώματα που εκκίνησαν, τερμάτισαν μόλις τα 23.

Οι αγώνες ήταν δύο και ο καθένας προσμετρά ξεχωριστά στα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ράλλυ. Ο ασφάλτινος αγώνας του Σαββάτου προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο Κύπελλο Legends, ενώ ο χωμάτινος αγώνας της Κυριακής προσμετρά στο 59ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με το συνολικό αριθμό πληρωμάτων που έλαβαν μέρος να φτάνει σε τριψήφιο νούμερο. Τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής της τελευταίας δεκαετίας με την ποιότητα των αθλητών που πήραν εκκίνηση να είναι κορυφαία.

Ο ασφάλτινος αγώνας συγκέντρωσε 59 συμμετοχές και στον χωμάτινο δήλωσαν συμμετοχή 44 πληρώματα. Οργανωτής του αγώνα ήταν η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, ο Δήμος Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr