background img
banner
banner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «Η αλλαγή στον τρόπο διοίκηση του δήμου θα οδηγήσει την Αιγιάλεια μπροστά…»

ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «Γ. ΠΑΠΠΑΣ»

Ανεβαίνει ο υδράργυρος, ανεβαίνει και το πολιτικό «θερμόμετρο» καθώς ούτε ο καύσωνας ούτε η θερινή ραστώνη είναι ικανά να κάμψουν το ενδιαφέρον γύρω από τις δημοτικές εκλογές. Η παράταξη του Χρήστου Γούτου δείχνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος και οι τελευταίες ημέρες του Ιουλίου σηματοδοτούν την ολοκλήρωση μιας περιόδου επαφών και συγκρότησης του ψηφοδελτίου, αλλά και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Τα μηνύματα που λαμβάνουν τα μέλη της παράταξης είναι άκρως θετικά, με κάποιους να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και το ενδεχόμενο νίκης από την πρώτη Κυριακή των εκλογών…
Τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού είναι έτοιμα, η απόφαση για το νέο όνομά του έχει ληφθεί, ενώ προχωρά και η σύνταξη των προγραμματικών θέσεων για τα επιμέρους θέματα του δήμου. Όλα θα δοθούν στη δημοσιότητα σταδιακά, αν και στην προγραμματισμένη για το μεθεπόμενο Σάββατο 29 Ιουλίου, εκδήλωση στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς», θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις όχι μόνο για τη νέα ονομασία αλλά και για την ιδιοσυγκρασία και τον προσανατολισμό της παράταξης. Το «στοίχημα» του μεγάλου αυτού ανοιχτού χώρου μοιάζει εφικτό να κερδηθεί δεδομένης της ως τώρα ανταπόκρισης του κόσμου της Αιγιάλειας στον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Γούτο και τους συνεργάτες του, παλιούς και νέους, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην μεγάλη αυτή συγκέντρωση το τελευταίο Σαββατόβραδο του Ιουλίου.

Πηγές του Protionline.gr αναφέρουν πως στον βασικό κορμό στελεχών προστίθενται ονόματα ανθρώπων που είτε έχουν δώσει δείγματα γραφής στην τοπική κοινωνία είτε φιλοδοξούν να προσφέρουν, βλέποντας ταυτόχρονα στο πρόσωπο του κ. Γούτου τον άνθρωπο που μπορεί να διοικήσει τον δήμο δίνοντάς του μια νέα προοπτική. Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο όνομα του συνδυασμού δεν θα διαφέρει κατά πολύ από το υπάρχον «Αιγιάλεια Αύριο» και ότι απλώς θα διευρυνθεί όπως δηλαδή έγινε και με την παράταξη κυρίως μετά τη σύμπτυξη με την επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη.

Το πρόγραμμα με το οποίο επιθυμούν η Αιγιάλεια θα αλλάξει εποχή

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γούτος, μιλώντας στo Protionline.gr, δίνει το στίγμα του, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής προσώπων στον δήμο αλλά και την πρόθεσή του για αλλαγή νοοτροπίας ως προς τη διοίκηση. Όσο για το «αφήγημα» που κάποιοι χτίζουν για νίκη από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ο ίδιος προτιμά να… κρατά μικρό καλάθι. ΄΄Σε αυτή τη φάση, είναι όλα επισφαλή. Δεν χωρούν προγνωστικά, ούτε καν εκτιμήσεις. Εμείς σαν παράταξη επιθυμούμε, με πολιτικό πολιτισμό, με διαφάνεια, με μετρήσιμα αποτελέσματα να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Επεξεργαζόμαστε ένα μελετημένο, σύγχρονο, ρεαλιστικό πρόγραμμα με το οποίο η Αιγιάλεια θα αλλάξει εποχή. Το πρόγραμμά μας βγαίνει μέσα από συζητήσεις σε κάθε γωνιά της Αιγάλειας. Οι αντιπαραθέσεις απλά για τον καυγά δεν είναι στη δική μας λογική και δεν ανήκουν στο φάσμα της ιδιοσυγκρασίας μας. Δεν θα μπούμε στη λογική να είμαστε μηδενιστές αλλά ούτε και μεσσίες. Θα μείνουμε στην προγραμματική αντιπαράθεση με μεγάλη πίστη στις θέσεις μας΄΄, αναφέρει ο κ. Γούτος, προσθέτοντας: ΄΄Έχουμε και το σχέδιο και τους ανθρώπους και την όρεξη να κάνουμε αυτά που πρέπει ώστε η Αιγιάλεια να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή περιοχή. Επιθυμούμε έναν σύγχρονο δήμο που θα διαμορφώσει ένα αύριο με προοπτική και βιωσιμότητα. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα αλλαγής προσώπων και δυναμική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του δήμου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Αιγιάλεια δεν αρκεί να αλλάξει δήμαρχο. Πρέπει να μπει σε άλλη εποχή, στη σύγχρονη εποχή του διανύουμε και αυτό θα στηριχθεί στα κατάλληλα πρόσωπα που θα βρεθούν στις κατάλληλες θέσεις. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Καλογερόπουλο, αντίθετα μου είναι αρκετά συμπαθής ως άνθρωπος, όμως η διαφορά μας είναι σε πολιτικό επίπεδο. Έγκειται στη διαφορετική νοοτροπία στο εντελώς διαφορετικό στυλ διοίκησης. Προσωπικά, πιστεύω στις ομάδες δεν πιστεύω στις μονάδες΄΄.

«Η Ελλάδα αλλάζει και η περιοχή μας πρέπει να προχωρήσει»

Ποιο είναι όμως το μοντέλο διοίκησης που οραματίζεται ο κ. Γούτος: ΄΄Δεν θέλω αυτή την απονευρωμένη διοίκηση δήμου αλλά να ξαναφτιάξουμε «έξι δήμους» μέσα στον δήμο Αιγιαλείας, που να λειτουργούν δυναμικά και με όφελος των κατά τόπους περιοχών. Από το 2010 αποδείχθηκε ότι το κεντρικό μοντέλο διοίκησης δεν έπιασε και πως πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο. Αν λειτουργήσουμε με έξι μικρούς «δήμους» και σε αρμοδιότητες και σε προγραμματισμό και γίνουν ουσιαστικές αλλαγές είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε. Αυτή, κατά τη γνώμη μου, είναι η ευκαιρία μας ώστε να μην μείνουμε πίσω. Σε αυτή τη νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει και η Αιγιάλεια. Η Ελλάδα αλλάζει και η περιοχή μας πρέπει να προχωρήσει΄΄, σημείωσε, καταλήγοντας: ΄΄Δεν μας φτάνει να διαχειριστούμε αυτά που έχουμε, πρέπει να βρούμε πόρους να ωθήσουμε νέους ανθρώπους που μπορούν να τους εξασφαλίσουν και να τους διαχειριστούν. Με πρόγραμμα, με σχέδιο, με δουλειά και με το βλέμμα στο μέλλον, είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr