background img
banner
banner

Yπέγραψαν το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας Κεραυνός Αιγίου και Ήφαιστος/Αχιλλέας

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σε ένα ομαδικό άθλημα όπως είναι και αυτό της καλαθοσφαίρισης, ο πρωταρχικός κανόνας που επικρατεί είναι ότι το “εμείς” υπερτερεί του “εγώ”. Με αυτό το σκεπτικό, οι διοικήσεις των ομάδων “Ήφαιστος/Αχιλλέας Σύνδεσμος Φιλάθλων Αιγιάλειας” και “Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κεραυνός Αιγίου” αποφάσισαν να πορευτούν μαζί με ένα Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας, έτσι ώστε με υπομονή, επιμονή, σωστό προγραμματισμό και ξεκινώντας από την λειτουργία των ακαδημιών σε επαγγελματικά πλαίσια, να τοποθετηθούν γερά “θεμέλια” για την ανάπτυξη του αιγιώτικου μπάσκετ.

Από σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουλίου, ξεκινούν τα τμήματα υποδομής με το σύνολο των νεαρών αθλητών και των δύο συλλόγων, τόσο του παιδικού (γεν. 2008-09-10) όσο και του εφηβικού (γεν. 2006-07) να μπαίνουν στο γήπεδο και να αρχίζουν προπονήσεις μεταβατικής περιόδου προκειμένου να βελτιωθούν και να προετοιμαστούν για τα επόμενα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, όπου η ομάδα θα λάβει μέρος με την ονομασία Ήφαιστος/Αχιλλέας.

Πρόκειται για μία κίνηση που σηματοδοτεί μια «νέα εποχή» για το μπάσκετ της Αιγιάλειας με ιδιαίτερο βάρος να ρίχνεται στις ακαδημίες. Τα παιδιά πλέον και των δύο ομάδων ενώνονται, οι πιθανότητες κάποια να ξεχωρίσουν αυξάνονται ενώ όπως λένε οι άνθρωποι του συλλόγου στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα θα κατέβουν όλα τα τμήματα, από προπαίδων μέχρι και εφήβων.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία των δύο σωματείων που αφορά στην οργάνωση, τους προπονητές και τους στόχους, θα δοθούν μελλοντικά πριν την επίσημη έναρξη των ακαδημιών για τη νέα σεζόν.

Ισχυρή ομάδα στην Α1 ΕΣΚΑ-Η

Παράλληλα τρέχει και ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας στην Α1 ΕΣΚΑ-Η, όπου θα συμμετάσχει με το όνομα Κεραυνός Αιγίου. Προπονητής, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο θέμα αναλαμβάνει ο Γιάννης Γιούπης ο οποίος ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση. Ο Γιούπης ήταν προπονητής στον Ήφαιστο/Αχιλλέα την προηγούμενη διετία, τόσο στη Γ΄ Εθνική πρόπερσι, όσο και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η πέρυσι.

Ο αιγιώτης προπονητής, που είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας, επιστρέφει μετά από χρόνια στην ομάδα με την οποία ανδρώθηκε μπασκετικά φορώντας τη φανέλα της από το 2001 έως το 2009 και έφτασε να αγωνιστεί με τον Κεραυνό στα “σαλόνια” της Α2 Εθνικής την περίοδο 2008-09.

Ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει, απομένει ποιοι από τους παίκτες που έπαιξαν πέρυσι και στις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν ενώ θα υπάρξει σημαντική μεταγραφική ενίσχυση με κάποιους παίκτες να έχουν ήδη “κλείσει”. Η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr