background img
banner
banner

Ένας «βράχος» για τον Πολιτισμό της περιοχής!

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΚΕΦΙ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΩΝ ΒΛΩΒΟΚΑΣ «Ο ΒΡΑΧΟΣ»

Μία πολύ όμορφη μουσικοχορευτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του χωριού της Βλωβοκάς, ακριβώς δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, στις Αιγές. Η δράση έγινε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Καλοκαιριού και των ποικίλων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγών Βλωβοκάς “Ο Βράχος”. Η μουσική σε συνδυασμό με τα νόστιμα… σουβλάκια, το αλκοόλ αλλά και το αστείρευτο κέφι του κόσμου, ήταν τα κύρια συστατικά για μία επιτυχημένη βραδιά μέχρι τελικής… πτώσης.

Παρόλο το “δροσερό” αεράκι… χτυπούσε κάπως, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα, ο κόσμος έδειξε μεγάλη διάθεση να διασκεδάσει ή να χαλαρώσει και να χορέψει, καθώς ο τοπικός Σύλλογος είχε φροντίσει με μεγάλη αυταπάρνηση για την ομαλή και ευχάριστη διεξαγωγή της βραδιάς με κάθε λεπτομέρεια. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και σιγά – σιγά το κέφι ανέβαινε όλο και περισσότερο, από το γνωστό μουσικό ντουέτο της ευρύτερης περιοχής, Μιχάλη Βασιλείου και Βασίλη Σκανδάμη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά στην οποία κληρώθηκαν πλούσια δώρα προσφορά χορηγών και επιχειρήσεων της περιοχής προς τον Σύλλογο, ενώ ο Ιερός Ναός ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ανοιχτός και επισκέψιμος. Το πενταμελές του Συλλόγου “Βράχος” έδωσε το καλύτερό του εαυτό, ώστε να γίνει όσο περισσότερο ενδιαφέρουσα η δράση, όπερ και εγένετο, αφού όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην κεντρική πλατεία – και ήταν αρκετοί… – δήλωσαν την ικανοποίησή τους.

15 χρόνια ανεβάζει το πρεστίζ της περιοχής

Πρόεδρος του τοπικού, αεικίνητου Συλλόγου ο οποίος ιδρύθηκε το 2008 και διοργανώνει πολλές και ποικίλες δραστηριότητες κάθε χρόνο, είναι ο Ανδρέας Χριστοδουλάκης. Τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πλαισιώνουν οι Μαίρη Σταύρου, Νίκη Κυριάκη, Νίκος Νικολούλιας και Γωγώ Σταύρου, όλοι τους άνθρωποι γεμάτοι αγάπη για το χωριό τους και το περιβάλλον, με ωραίες ιδέες για δράσεις γεμάτες πλουραλισμό. Όλες οι εκδηλώσεις στηρίζονται από διάφορους εθελοντές και πάντα, με γνώμονα το καλό του τόπου σε όλα τα επίπεδα. Τριάντα μέλη απαριθμεί ο σύλλογος και συνεργάζεται άψογα με όλους τους όμορους συλλόγους της περιοχής, αλλά και κοινότητες.

Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Αιγείρα και το σωματείο, έχει ως έδρα το κοινοτικό κτίριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, ο οποίος κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ανακαινίστηκε υπό την σημερινή του μορφή το 1930.

Ποιες είναι οι συνολικές δράσεις

Ο Σύλλογος πήρε την ονομασία του από τον φυσικό βράχο της Ευρωστίνης ύψους περίπου 600 μέτρων, ο οποίος είναι το στολίδι της Βλωβοκάς και σκεπάζει το όμορφο χωριό. Όντας περιβαλλοντολογικός και πολιτιστικός Σύλλογος, διοργανώνει κυρίως μουσικές εκδηλώσεις, αφιερώματα και προβολές κινηματογραφικών ταινιών, θεατρικές παραστάσειςδιαφόρων ειδών και πεζοπορίες σε υπαίθριες δράσεις, ενώ συχνά – πυκνά οργανώνει και ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για νοσήματα, την πρόληψη για καρκίνο και διάφορες άλλες δράσεις που αφορούν αρρώστιες που απειλούν τον σημερινό, σύγχρονο άνθρωπο. Τα μέλη του, πολλές φορές συμμετέχουν και στον στολισμό του επιταφίου του χωριού, ενώ διοργανώνουν τακτικά εκδρομές και επισκέψεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και θρησκευτικού χαρακτήρα.

Ο Σύλλογος συμμετέχει σε αναστηλώσεις του Ιερού Ναού και διάφορες δράσεις που αφορούν την καθαριότητα σε όλη την ευρύτερη περιοχή, καλώντας πολλές φορές και μέλη από άλλα διπλανά χωριά για συμμετοχή εθελοντικών δράσεων, αποδεικνύοντας το ανήσυχο… πνεύμα τους και την προσφορά τους, στο κοινωνικό γίγνεσθαι.Τέτοια ανάλογα σωματεία όπως αυτό, που ανεβάζουν κατακόρυφα την πολιτιστική και περιβαντολογική «ταυτότητα» της Αιγιάλειας, αξίζει τον κόπο και να ενισχύονται και να αναγνωρίζονται από το κράτος, από τοπικούς φορείς αλλά και κατοίκους της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr