background img
banner
banner

Σε παγκόσμια εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην Παγκόσμια Εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα έθνη και οι κοινωνίες, συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως φορέας αυτοδιοίκησης με αξιοσημείωτα πεπραγμένα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Κυκλική Οικονομία, την Ενέργεια και το Περιβάλλον.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδέεται με δράσεις του Ο.Η.Ε., έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να προβάλλει τις αδιαμφισβήτητες δράσεις και πρωτοβουλίες της, και αυτό από μόνο του καθίσταται ως μια σημαντική επιτυχία.

Η επίσημη πρόσκληση πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα προς τον Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρο Δημητρογιάννη, ο οποίος και συντόνισε τις σχετικές διαδικασίες.
Η παγκόσμια εκστρατεία του ΟΗΕ στοχεύει να ενισχύσει την ανάδειξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, να κινητοποιήσει φορείς και πολίτες και να δημιουργήσει μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων και δράσεων για το άμεσο μέλλον. Παγκόσμιες επιδιώξεις, όπως η εξάλειψη της πείνας, η υγεία και ευημερία, η φθηνή και καθαρή ενέργεια, η αξιοπρεπής εργασία, η ποιότητα ζωής κ.α. διέρχονται πλέον εξαιρετικούς κινδύνους και η πρόοδος της ανάπτυξης αντιστρέφεται από τις συνδυασμένες επιπτώσεις των κλιματικών καταστροφών, των συγκρούσεων, της οικονομικής ύφεσης και των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών.

Επιπλέον, είναι άξιο αναφοράς, ότι πρωτοβουλίες φορέων ανά χώρα, αναμένεται να συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη, μεταξύ των οποίων και πρωτοβουλίες της Δυτικής Ελλάδας, ως ένας από τους ελάχιστους φορείς αυτοδιοίκησης που έδωσε έμφαση σε πεδία που ήδη απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr