background img
banner
banner

«Γοήτευσε» το κοινό του «Γ. Παππάς» η παράσταση «Εφημερίς των Κυριών τ’ όνειρο»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν όσοι και όσες βρέθηκαν την Πέμπτη 17 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση «Εφημερίς των Κυριών τ’ όνειρο», σε σκηνοθεσία της Ισμήνης Σακελλαροπούλου και επιμέλεια κειμένων της Ανδρομάχης Παπαγιαννάκη.

Η ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση της Αιγιώτισσας ποιήτριας, συγγραφέως και στιχουργού, Έλενας Παλαιολόγου, ήταν αφιερωμένη στην αρχαία ποιήτρια και φιλόσοφο Σαπφώ, καθώς και στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, αποκλειστικά για γυναίκες, την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν.

Εξαιρετικές οι ερμηνείες της Βίκυς Μαραγκάκη ως Καλλιρρόη Παρρέν και της Θεοδώρας Σιάρκου ως Σαπφώ, που έγιναν αποδέκτριες πολλών συγχαρητηρίων από το κοινό, όπως και όλοι οι συντελεστές.

Στην παράσταση ακούστηκαν ζωντανά μελοποιημένα ποιήματα της συγγραφέως σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Αρετής Κοκκίνου, τα οποία ερμήνευσε μοναδικά η ΜόρφωΤσαϊρέλη.  Στον χορό ήταν η Αλίντα Μπλέτυ, ενώ την επιμέλεια της χορογραφίας είχε η Φένια Μπότση.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, κατά την διάρκεια των σύντομων χαιρετισμών τους, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά τόσο στην παράσταση και τα μηνύματά της, όσο και στην κ. Παλαιολόγου στην οποία και προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr