background img
banner
banner

Επέστρεψε στον πάγκο της Ακράτας BC ο Νίκος Ζίζηλας

ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Ο ΜΑΚΗΣ ΣΠΗΛΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑ ΑΙΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στην ομάδα που αναδείχθηκε ως παίκτης και προπονητής επέστρεψε ο Νίκος Ζίζηλας, ο οποίος ολοκλήρωσε την περυσινή χρονιά στον Κεραυνό Αιγίου και στην Α1 ΕΣΚΑ-Η (είχε ξεκινήσει τη σεζόν στην Παναχαϊκή και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής). Προπονητής με εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση, κρίνεται ο πλέον κατάλληλος να καθοδηγήσει τα νέα παιδιά της Ακράτας στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζίζηλας έχει διατελέσει προπονητής στις περισσότερες ομάδες της Αιγιάλειας και συγκεκριμένα σε Ακράτα, Κεραυνό, Ήφαιστο/Αχιλλέα και Αστέρα Τέμενης. Στη Γ΄ Εθνική έχει διατελέσει πρώτος προπονητής σε δύο ομάδες, Ακράτα και Παναχαϊκή.

Η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας θα πάρει μέρος και φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η και μάλιστα με ακόμη περισσότερους νεαρούς παίκτες και αυτό αποτελεί ένα στοίχημα για τον Ζίζηλα.

Οι περισσότεροι παίκτες με εμπειρία που έπαιξαν πέρυσι αποχώρησαν (Κατωπόδης, Σπυράκος, Κρίκος κλπ) και τη βάση θα αποτελούν οι νεαροί από το εφηβικό ενώ θα προστεθούν και 2-3 έμπειροι. Ήδη έχει αποκτηθεί ο 31χρονος Μάκης Σπηλιάδης που αποτελεί την πρώτη προσθήκη της ομάδας προερχόμενος από την ΕΦΑ Αιγίου ενώ η ομάδα θα συνεχίσει την ενίσχυσή της.
O υποβιβασμός της ΕΦΑ στη Β΄ ΕΣΚΑ-Η σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Φιλαθλητική δεν κατάφερε να πάρει ένα από τα εισιτήρια της ανόδου, είχαν ως αποτέλεσμα η Αιγιάλεια να μείνει μόνο με έναν εκπρόσωπο, την Ακράτα, στη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η. Η οποία θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά τον υποβιβασμό της από τη Γ΄ Εθνική. Στην αφετηρία θα ξεκινήσουν οι εξής 15 ομάδες:

Διαγόρας Βραχνεϊκων, Α.Ο. Ακράτα, Ίφιτος Πύργου, Νίκη Προαστίου, ΑΓΕ Ζακύνθου, ΑΟ Σείριος, Προφήτης Ηλίας, Πανωλενειακός, Πήγασος Μπεγουλακίου, Τρίτων, Πυρσός, Αιγέας Γαστούνης, Σκαγιοπούλειο, Κεφαλληνιακός και Παναχαϊκός.

12 Σεπτεμβρίου η κλήρωση, 7 Οκτωβρίου η πρεμιέρα

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑ-Η ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2023 με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2024. Η κλήρωση θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας στο Ε.Α.Κ. « Δημ. Τόφαλος », αμέσως μετά την κλήρωση της Α1 που θα αρχίσει στις 18.30.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στα γραφεία της Ένωσης, το αργότερο μέχρι 12-9-2023 ημέρα Τρίτη, και ώρα 13.00, και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και την Γενική Προκήρυξη της ΕΣΚΑ-Η.

Με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής σε Πρωτάθλημα κάθε Σωματείο υποχρεούται να προσκομίσει παραχωρητήριο χρήσης διεξαγωγής των αγώνων του Γυμναστηρίου που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα του, καθώς και την άδεια λειτουργίας του γυμναστηρίου, που θα έχει εκδοθεί από τα αρμόδια όργανα. Η ΕΣΚΑ-Η έχει το δικαίωμα στα γήπεδα που θα δηλώσουν τα Σωματεία να προσθέτει και άλλα που πληρούν τους όρους της διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος και στα οποία θα ορίζονται και θα τελούνται αγώνες Σωματείων που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της έδρας τους.

Ο νικητής της λαχειοφόρου

Όσο αφορά στη λαχειοφόρο της ομάδας, η κλήρωση έγινε και ανέδειξε νικητή τον κάτοχο του λαχνού με αριθμό 1284.
«Συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και όλους εσάς που παραβρεθήκατε στην πλατεία της Ακράτας και ενισχύσατε τον Α. Ο. Ακράτα!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr