background img
banner
banner

Μεγαλύτερο φέτος το… μερίδιο της Αιγιάλειας

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ «ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ» ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΆΡΑΞΟ, ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ 

Αύξηση στις προγραμματισμένες διανυκτερεύσεις κατά τον μήνα Αύγουστο πάνω από 20%, σε σχέση με το 2022 η οποία βασίζεται κυρίως στην ζήτηση που καταγράφεται στον εσωτερικό τουρισμό αναμένεται για την Αχαΐα ενώ σε επίπεδα ελαφρώς αυξημένα, σε σχέση με το 2022, είναι και η ροή στις αφίξεις ξένων τουριστών στο νομό, με αφετηρία κυρίως το Αεροδρόμιο του Αράξου.

Η αύξηση της ζήτησης για το μήνα Αύγουστο αφορά όλα τα παραλιακά μέρη της Αχαΐας τα οποία καταγράφουν πληρότητες πάνω από 80% εδώ και μια εβδομάδα (περίοδος hi-season) ενώ πάνω από 90% θα είναι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αιγιαλείας έως και τις 31/8/2023.

Ξενοδόχοι εκτιμούν ότι η μεγάλη αύξηση στη ροή σε επίπεδο εσωτερικού τουρισμού οφείλεται στα «τσουχτερά» εισιτήρια και το κόστος διαμονής στα νησιά που στρέφει το ενδιαφέρον του κόσμου στο εσωτερικό -και δη- την Ηπειρωτική Ελλάδα και τμήμα της Πελοποννήσου (Βόρεια και Ανατολικά) όπου οι τιμές, όσον αφορά τη διαμονή, παραμένουν σε… λελογισμένα επίπεδα. «Αύξηση της ζήτησης λόγω της ακρίβειας στο κόστος μετάβασης είχε παρατηρηθεί και το 2022. Πέρυσι όμως ο κόσμος κινήθηκε, προς τη Στερεά Ελλάδα την τελευταία στιγμή, μέσα στον Αύγουστο, σχεδόν παρορμητικά! Φέτος έχει ήδη κλείσει κατάλυμα στην περιοχή εδώ και 1,5 μήνα, εν γνώσει των δυσκολιών που υπάρχουν σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς. Επιλέγουν συνειδητά την περιοχή μας, για την ευκολία στην πρόσβαση, τα ποιοτικά και οικονομικά καταλύματα, τις καθαρές θάλασσες και τις οργανωμένες παραλίες μας, το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο και τη δυνατότητα για πλήθος αποδράσεων σε μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά και περιοχές φυσικού κάλους» αναφέρει στο Protionline.gr ο Χρήστος Κανελλής, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας.

Το επόμενο στοίχημα για τους ξενοδόχους, εκτός από να αποτελέσει η Αχαΐα και ειδικότερα και η Αιγιάλεια, δημοφιλή, σταθερό, προορισμένο για τους Έλληνες, είναι η επέκταση της τουριστικής σεζόν, πέραν του Αυγούστου. Ο στόχος αυτός είναι απαιτητικός και απαιτεί σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια για την αναβάθμιση των καταλυμάτων και νέα συγκροτήματα πολλών αστέρων αλλά και συνέργειες ευρύτερου χαρακτήρα.

«Ψήφος εμπιστοσύνης από Γερμανούς – Γάλλους»

Ο «διακοπο-μήνας» Αύγουστος «φουλάρει» από σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου έως και τις 31/8/2023 στον Άραξο, με 102 προγραμματισμένες πτήσεις από 10 χώρες και από 14 μεγάλα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Πρωταγωνιστές στις αφίξεις και αυτό το μήνα οι Γερμανοί. Συνολικά από πέντε μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας, Ντίσελντορφ, Φραγκφούρτη, Μόναχο, Ανόβερο και Στουτγάρδη, θα πραγματοποιηθούν 25 πτήσεις και θα μεταφερθούν περί τα 7.500 άτομα. Μέσω της αεροπορικής εταιρείας TUIFLY η ροή γερμανών τουριστών στη Δυτική Ελλάδα συνεχίζεται ενώ κατά τον μήνα Ιούλιο στην περιοχή βρέθηκαν ήδη πάνω από 6.000 Γερμανοί τουρίστες. Ακολουθούν για τον Αύγουστο, οι Πολωνοί με 6.000 αφίξεις μέσω των πτήσεων από Βαρσοβία, τριών αεροπορικών εταιρειών, RYANAIR, ENTERAIR και TRAVEL CERVICE.

Αρχής γενομένης από σήμερα Τρίτη 1/8/2023 αλλά και κάθε Τρίτη (8,15,22 και 29 Αυγούστου) στον Άραξο θα έχουμε εννέα προγραμματισμένες πτήσεις από Πολωνία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισραήλ, Ρουμανία και Αυστρία. «Μπαράζ», επτά πτήσεων ημερήσια, θα έχουμε αυτή την Παρασκευή 4 του μηνός και κάθε Παρασκευή (11,18 και 25/8/2023), με τουρίστες από Γερμανία και Βέλγιο.
«Εκτός από τους Γερμανούς, Πολωνούς και πολλούς Ισραηλινούς που έχουν φτάσει μέσω του Αράξου και προγραμματίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Αχαΐα φέτος, ειδικά για την Αιγιαλεία, ‘ψήφο εμπιστοσύνης’ δίνουν και πάλι οι Γάλλοι τουρίστες τους οποίους συμπληρώνουν Ρουμάνοι και Λιθουανοί» τονίζει ο κ.Κανελλής.

Κατά την περίοδο Μάιος – Αύγουστος 2023 μέσω του Αράξου εκτός της TUIFLY (Γερμανία) και των RYANAIR, ENTERAIR (Πολωνία) πετούν οι αεροπορικές ΕLAL (Ισραήλ), TRADE AIR (Σλοβενία), AUSTRIAN (Βιέννη), JETAIR FLY (Βέλγιο), SKY-EXPERSS (Ρουνανία) , TRAVEL SERVICE (Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία Πολωνία) ΝΕΟS (Ιταλία ) και GETJET AIRLINES (Λιθουανία). Το αεροδρόμιο του Αράξου αναμένει ήδη ότι, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες της σεζόν, από τις αρχές Μαΐου έως και τον Αύγουστο, θα έχει υποδεχθεί 100 χιλιάδες τουρίστες «τρέχοντας» -ή μάλλον… πετώντας- με ρυθμούς αύξησης, σε σχέση με το 2022, πάνω από 20%!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr