background img
banner
banner

“Ραντεβού” με την… επιτυχία έδωσαν στον Λόγγο

ΞΕΧΩΡΙΣΕ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ «Ο ΒΥΡΩΝ» ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Μία φαρσοκωμωδία που ξεχώρισε και κατάφερε τελικά με ευκολία να “κεντρίσει” το θεατρόφιλο κοινό της Αιγιάλειας, παρουσιάστηκε σε διπλό χρόνο, από το Τμήμα Ενηλίκων της Θεατρικής Ομάδας του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου στο ομώνυμο παραλιακό χωριό.

Το έργο του Νίκου Ζώρη “Ραντεβού στο σπίτι μου”, που περιελάμβανε μια… σειρά από γεγονότα και κωμικές καταστάσεις με απροσδόκητες συναντήσεις και ερωτικά μπερδέματα, είχε μεγάλη ανταπόκριση στις δύο ημερομηνίες που αποδόθηκε, 6 και 13 Αυγούστου, και οι συντελεστές κατάφεραν να αποσπάσουν – δικαίως – το πιο “ζεστό” χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στις όμορφες παραστάσειςοι οποίες υποστηρίχτηκαν από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση.

Το Θεατρικό Τμήμα έδωσε «ραντεβού» με κάθε κάτοικο του Λόγγου

Οι ηθοποιοί της παράστασης έδωσαν και στις δύο περιπτώσεις τον καλύτερό τους εαυτό, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους με στόμφο και “αναγκάζοντας” όσους παραβρέθηκαν να χειροκροτούν δυνατά, επικροτώντας την επιτυχία της προσπάθειας. Το Δ.Σ. του Ομίλου και ο πρόεδρός του, Ιερόθεος Μουρίκης, κατάφεραν τελικά να “χαρίσουν” στο ευρύ κοινό δύο ποιοτικές βραδιές καλλιτεχνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, έχοντας στο πλευρό τους, τους ακούραστους Δημήτρη Γιαννόπουλο, Νίκο Τσαμτσούρη, Δήμητρα Πρίνου, Σταμάτη Θεοχαρίδη, την τεχνική ομάδα του Φ.Ο.Λ., αλλά και δεκάδες άλλους επαγγελματίες και εθελοντές.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Λόγγου γέμισε ασφυκτικά όπως ήταν αναμενόμενο, η γενική είσοδος ήταν μόλις 5 ευρώ (προς ενίσχυση του ταμείου του Φ.Ο.Λ.) και η παράσταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 κρατώντας την διάθεση του κοινού σε υψηλά επίπεδα για πάνω από μιάμιση ώρα.

Ι. Μουρίκης: “Δίχως το ζωντανό κύτταρο του πολιτισμού, το αύριο θα είναι απλά μία βαρβαρότητα…”

Μιλώντας στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Λόγγου “Ο Βύρων” Ιερόθεος Μουρίκης και μιλώντας για την χθεσινή παράσταση που “μαγνήτισε” το ευρύ κοινό και ξεχώρισε, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που στήριξε για άλλη μια φορά την προσπάθειά μας. Δίχως την ηθική και υλική συμβολή του κοινού, δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν ζωντανό κύτταρο του τοπικού μας πολιτισμού και δίχως την κουλτούρα της δημιουργίας, το αύριο είναι βαρβαρότητα… Εξάλλου τί μας έχει μείνει; Όλα είναι εφήμερα, μονάχα η αλληλεγγύη και ο ευγενής πολιτισμός έχουν απομείνει. Αυτό που μετράει είναι οι διαχρονικές αξίες. Ας στηρίξουμε τα παιδιά μας, τα οποία έχουν το ηθικό βάρος να “περάσουν” τη ζωή όπως την ζούμε σήμερα, στην επόμενη εποχή…” τόνισε ο πρόεδρος, που διανύει ήδη την πέμπτη θητεία του στο “τιμόνι” του Συλλόγου.

«Αποτελούμε μία νησίδα πολιτισμού»

Αμέσως μετά, ο κ. Μουρίκης επισήμανε ότι τα τμήματα των θεατρικών ομάδων του Συλλόγου χαίρουν άκρας στήριξης και ανταπόκρισης από το φιλοθεάμον κοινό της Αιγιάλειας σε κάθε έργο που επιχειρούν, δηλώνοντας ότι είναι πολύ χαρούμενος για αυτό. “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας και την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την βοήθειά τους, αλλά και τους συντελεστές – εθελοντές που συμμετείχαν, παντοιοτρόπως. Το Δ.Σ. οφείλει ένα «ευχαριστώ» και στον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, η συμβολή του ήταν μεγάλη για τη συντήρηση του κτιρίου του Συλλόγου και το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας.
Αποτελούμε μία νησίδα πολιτισμού και σκοπεύουμε, του χρόνου που συμπληρώνουμε 100 χρόνια ζωής, να το γιορτάσουμε δεόντως και με πάρα πολύ ξεχωριστό τρόπο” σημείωσε ο κ. Μουρίκης, ο οποίος θα είναι ο πρόεδρος που θα “γράψει ιστορία” ως ο άνθρωπος που οδήγησε τον τοπικό Σύλλογο στον επόμενο, δημιουργικό του αιώνα, αναδεικνύοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μέσα από τις δραστηριότητές του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr