background img
banner
banner

Στην “τελική ευθεία” πριν την έναρξη προετοιμασίας ο Α.Ο. Αιγιαλέων

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΩΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος ο Α.Ο. Αιγιαλέων έκλεισε πολύ νωρίς το ρόστερ του εν όψει της νέας σεζόν και άπαντες απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου που έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Αυτή η φιλοσοφία διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας τηρείται … ευλαβικά κάθε χρόνο και ίσως είναι η πρώτη από όλες τις ομάδες της preleague Aνδρών που έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της από τα τέλη Ιουλίου, δηλαδή τρεις μήνες και πλέον πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (4 Νοεμβρίου).

Ο ΑΟ Αιγιαλέων θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Αχαίας στην κατηγορία και για την περίοδο 2023 -24 και οι φετινοί στόχοι της ομάδας θα είναι ακόμη πιο υψηλοί σύμφωνα με το ρόστερ που έχει δημιουργηθεί. Το μεγάλο και μάλιστα διπλό “μπαμ” του καλοκαιριού σίγουρα είναι η απόκτηση των δύο Βραζιλιάνων που αναμένονται στο Αίγιο 10 Σεπτεμβρίου και θα δώσουν το “παρών” στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας που είναι προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου. Όπως έχουμε ήδη γράψει, πρόκειται για τον 23χρονο, ύψους 1.91μ., ακραίο Λουίς Φερνάντεζ Σοάρες και τον έμπειρο 31χρονο διαγώνιο Αρούα Γκιμαράες (φωτό) με ύψος 1.96μ. Ο Λουίς Φερνάντεζ Σοάρες έπαιξε πέρσι στην Σουηδική Örkelljunga και ο Αρούα Γκιμαράες στη βραζιλιάνικη Futuro. Και οι δύο αποτέλεσαν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη των ομάδων τους και με την παρουσία τους θα ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό τον Α.Ο. Αιγιαλέων στο νέο πρωτάθλημα της Pre League.

Πλήρες ρόστερ, υψηλοί στόχοι

Μετά τους Ανδρέα Κάβουρα, Μαρτίνο Αλιάι και Βασίλη Κανά ο Λευτέρης Δρακόπουλος ήταν χρονικά ο τέταρτος παίκτης από περυσινό ρόστερ που αποχώρησε από την ομάδα, ενώ με τους δύο Βραζιλιάνους ο αριθμός των νεοαποκτηθέντων έφτασε τους έξι. Θυμίζουμε ότι τα υπόλοιπα τέσσερα νέα πρόσωπα στον Α.Ο. Αιγιαλέων είναι ο πασαδόρος Ηλίας Πατρινός, ο διαγώνιος Απόστολος Πομώνης, ο κεντρικός μπλοκέρ Νίκος Γεωργάτος και ο λίμπερο Βασίλης Καραγιώργος τους επέστεψε.
Το ρόστερ ολοκληρώνεται με τους αθλητές που συνεχίζουν από την περυσινή σεζόν και οι οποίοι είναι: Κωνσταντίνος Βασιλάκος, Γιάννης Λιβαθηνός, Νίκος Μαυραγάννης, Παναγιώτης Σαλαβασίδης, Φώτης Μούρτζης, Φάνης Δασκαλόπουλος, Γιώργος Σύρος και Γιάννης Χασάπης. Στον πάγκο συνεχίζει για πέμπτη σεζόν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και για τρίτη ο συνεργάτης του Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Αμφίρροπο φέτος το πρωτάθλημα

Το φετινό πρωτάθλημα της pre league των Ανδρών θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και πιο ισοδύναμες ομάδες, όπως θεωρούν όσοι γνωρίζουν την κατηγορία. Το γεγονός ότι θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 10 ομάδων, αντί για δύο των έξι το κάνει σίγουρα πιο ανταγωνιστικό, με περισσότερα παιχνίδια στην κανονική περίοδο (18 για κάθε ομάδα) και με πιο μακρινά ταξίδια.

Ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί και αουτσάιντερ αφού τα ρόστερ όλων των ομάδων δεν έχουν ολοκληρωθεί και ο “καθρέπτης” για όλους θα είναι ο αγωνιστικός χώρος. Οι 10 “μονομάχοι” θα είναι: Oι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α1 Εθνική (volley league) δηλαδή ο Αριστοτέλης Σκύδρας με τον ΟΦΗ που θα πάρουν τις θέσεις των Περσέα και Φίλιππου Βέροιας (που έτσι κι αλλιώς δεν δήλωσε πέρυσι συμμετοχή στο πρωτάθλημα). Είναι οι έξι που παρέμειναν από πέρυσι, δηλαδή ο Κέρκης Σάμου, ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Α.Ο. Αιγιαλέων, ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο Πανερυθραϊκός και οι δύο που ανέβηκαν από την Α2, ο Πανιώνιος και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Δυναμική ενίσχυση του Πανερυθραϊκού

Από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, εντυπωσιακά κινήθηκε ο Πανερυθραϊκός που πέρυσι σώθηκε την τελευταία στιγμή. Η ομάδα των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας έχει αποκτήσει μεταξύ άλλων, τον πρώην αρχηγό της Κηφισιάς Γιάννη Παπαδόπουλο (φωτό), τον Αλέξανδρο Τουρνάκη από τον Κέρκη Σάμου, τον Κωνσταντίνο Δημητρούλη από τον Μίλωνα και από την ΑΕΚ τους Νίκο Καβαρινό και Βασίλη Κονίδη. Παράλληλα ανανέωσαν οι περισσότεροι από τον περυσινό βασικό κορμό ενώ προωθήθηκαν και ταλαντούχοι αθλητές από τα τμήματα υποδομής, που όπως είναι γνωστό είναι σε υψηλό επίπεδο και πρωταγωνιστούν στα πανελλήνια πρωταθλήματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr