background img
banner
banner

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΤΣΙΚΑ: Ο δικός σας άνθρωπος

Λίγο πριν την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Αστήρ» στην Πάτρα η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Π.Ε. Αχαΐας με το συνδυασμό «Μπροστά για όλους» μίλησε στο Protionline.gr για τη νέα πρόκληση στο πλευρό του Νεκτάριου Φαρμάκη:

Τι σημαίνει πολιτική για εσάς; Πως έχετε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια την ενασχόληση σας με τα κοινά ;
Κατά τη γνώμη μου, η συμμετοχή στην πολιτική είναι η επιτομή του ενεργού πολίτη, ο οποίος, εκτός από το δικαίωμα του εκλέγειν, αξιοποιεί και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, ώστε να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον τόπο του, τους συμπολίτες του.
Έτσι βίωσα και προσέγγισα όλα αυτά τα χρόνια την ενασχόληση μου με τα κοινά, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προτίθεμαι να κινηθώ και ως περιφερειακή σύμβουλος, εάν κι εφόσον το εκλογικό σώμα στο οποίο απευθύνομαι μού κάνει την τιμή και με αναδείξει στη συγκεκριμένη θέση.

Ο συνδικαλισμός τι ρόλο έχει διαδραματίσει στη ζωή σας; Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση και να είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος;
O συνδικαλισμός ήταν για μένα η αφετηρία, το κίνητρο αν θέλετε, να ασχοληθώ με τα κοινά. Σας υπενθυμίζω ότι έχω εκλεγεί συνδικαλίστρια ως η 1η γυναίκα στην Τοπική και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Σας υπενθυμίζω, επίσης, ότι έχω εκλεγεί 1η νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας με την παράταξη του Βασίλη Μπεκίρη, με 10.000 ψήφους, ενώ το 2010 εκλέχτηκα περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος ως επικεφαλής της παράταξης: «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα».
Επομένως, αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση μου να είμαι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος αποτελεί μια φυσική συνέχεια στον μακρύ κύκλο της διαδρομής μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τι ήταν εκείνο που σας οδήγησε στην απόφαση να είστε υποψήφια με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη και τον συνδυασμό « Δυτική Ελλάδα Μπροστά, για όλους» για την Π.Ε. Αχαΐας ;
Ανήκοντας στη Νέα Δημοκρατία, ήταν επόμενο να θέσω υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη «Μπροστά για Όλους». Εκτός, όμως, αυτού, σε προσωπικό επίπεδο ο Νεκτάριος Φαρμάκης με εμπνέει να συνδράμω κι εγώ στο σημαντικό έργο που επιτελεί. Και ενδεχομένως να συμφωνείτε κι εσείς στη διαπίστωση ότι είναι ένας απόλυτα επιτυχημένος περιφερειάρχης. Καθημερινά, αποδεικνύει ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Είστε ένας ενεργός πολίτης στα κοινά της περιοχής μας για περισσότερο από είκοσι χρόνια, ποια είναι η εικόνα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;
Πολύ καλύτερη από αυτήν που είχε όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοινά. Μεγάλα έργα υποδομής, που μας φαίνονταν κάποτε σαν όνειρο αποτελούν σήμερα μέρος της καθημερινότητας μας, ενώ άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πάμε καλά, αλλά δεν εφησυχάζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για να πάρει η Περιφέρεια μας στο μέλλον τη θέση που της αξίζει.
Σε ποιους τομείς, κατά την άποψή σας, πρέπει να δοθεί βαρύτητα από το συνδυασμό σας, στην περίπτωση που σας εμπιστευτούν οι πολίτες για ακόμα μία φορά;
Πιστεύω ότι οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά την παράταξη του Νεκτάριου Φαρμάκη και τον ίδιο προσωπικά, ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο που έχει ξεκινήσει.
Προτεραιότητες είναι η κατασκευή ήδη δημοπρατημένων οδικών έργων ύψους 150 εκ. ευρώ στην Αχαϊα, η ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων μέσω του αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ, η ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης με την ένταξη νέων αγροτών, η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου, και φυσικά το ΤΕΒΑ , το μεγαλύτερο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που απευθύνεται σε 16.000 συμπολίτες μας, στην Αχαϊα, το οποίο στοχεύει στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.
Διότι εκτός από τα μεγάλα έργα υποδομής, ζητούμενο είναι και η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.

Πολλοί μιλάνε για την ασφάλεια και την καθημερινότητα , αλλά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες λέξεις ως ένα σύνθημα και τίποτα περισσότερο. Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες συγκεκριμένες δράσεις – ενέργειες που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στην περιοχή κάνοντας πράξη, επί της ουσίας, το ζητούμενο αυτών των λέξεων;
Η ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας σε προσωπικό και μέσα είναι μονόδρομος για μια αποτελεσματικότερη αστυνόμευση. Ως ανθυπαστυνόμος, με προϋπηρεσία 30 χρόνων, μετά λόγου γνώσεως μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοι μου επιτελούν με ιδιαίτερο ζήλο και αυταπάρνηση το καθήκον τους, και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.
Επομένως, η στήριξη τους, εκτός από συμβολικούς και ηθικούς λόγους, θα επιδράσει ευεργετικά στην επιπλέον εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στην κοινωνία.

Τέλος, τι πρέπει να αξιολογήσει ένας ψηφοφόρος στην Γεωργία Ντάτσικα στην μέχρι τώρα πορεία της λίγο πριν την κάλπη και γιατί να την ψηφίσει;
Να με κρίνει αυστηρά, αλλά δίκαια, για την έως τώρα διαδρομή μου, η οποία, με τα όποια λάθη της και τις όποιες παραλείψεις της, διακρίνεται για την ανιδιοτελή προσφορά στους συμπολίτες μου. Και να θυμάται, φυσικά, ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

Τι θα λέγατε σε έναν νέο ψηφοφόρο που ψηφίζει για πρώτη φορά για το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά, για όλους» και την υποψηφιότητά σας;
Πρώτα και πάνω από όλα, θα του έλεγα να πάει στις κάλπες και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Και θα επαναλάβω ότι το ζητούμενο είναι να κρίνει αυστηρά, αλλά δίκαια, το έργο της περιφερειακής αρχής και τη δική μου διαδρομή. Εάν το κάνει, δεν έχω καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα της κάλπης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr