background img
banner
banner

«Μόνο μια προσευχή θα μας σώσει…»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ «ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ

Εκστρατεία προσευχής ξεκινά ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμ-βρόσιος. Με ανοικτή επιστολή προς τους πιστούς τους καλεί σε μετάνοια και προσευχή, τονίζοντας πως οι καταστροφές πόυ σημειώθηκαν στη Θεσσαλία και αλλού, φανερώνουν την οργή του Θεού «για την αποστασία του σύγχρονου ανθρώπου από την αγκαλιά του Επουρανίου Πατρός μας!», όπως τονίζει. Περιγράφοντας την πρωτοφανή καταστροφή, τις ανθρώπινες απώλειες και τις περιουσίες, συμπεραίνει πως έρχεται περίοδος μεγάλης φτώχειας και πείνας όχι μόνον στους κατοίκους της Θεσσαλίας, αλλά και σέ όλη την Ελλάδα

«Ο Θεσσαλικός κάμπος μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη! Η οργή, λοιπόν, του Θεού για την αποστασία μας από την Πατρική Του Αγκαλιά εκφράζεται με όλα αυτά τα καταστροφικά φαινόμενα, τα οποία επεκτείνονται σε ολόκληρο τον Πλανήτη μας, αφού ολόκληρη η γή είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ!» τονίζει ο κ. Αμβρόσιος σε άλλο σημείο της επιστολής του, ενώ σημειώνει πως ΄΄για τα όσα συμβαίνουν ο Επουράνιος Θεός μας έχει προειδοποιήσει! Ο Ευαγγε-λιστής Λουκάς έχει γράψει: «εγερθήσεται έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί καί λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ’ ουρανού ΜΕΓΑΛΑ ΕΣΤΑΙ» (Λουκ. κα΄, 9-11). Τώρα δε τελευταία από το Άγιον Όρος έχει κυκλοφορήσει και μία τραγική προειδοποίησις! Εύχομαι να είναι fakenews, σύμφωνα με την οποία «80.000 χιλιάδες νεκροί, 2.500.000 άστεγοι και 800.000 τραυματίες από σεισμό των Αθηνών, ο οποίος θα γίνει και θα προέρχεται από τον Κορινθιακό και τήν Αταλάντη»΄΄.

Σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα επερχόμενα δεινά, ο Μητροπολίτης γράφει πως αυ-τό μπορεί να γίνει μόνο με μία προσευχή. «Μόνο μια προσευχή θα μας σώσει…» και τονίζει: ΄΄Σήμερα, λοιπόν, η ελαχιστότης μου καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να επιδοθούμε σε μια εκστρατεία προσευχής, ώστε να εξιλεώσουμε τον Κύριον της Δόξης, τον Σωτήρα του Κό-σμου, τόν Ιησούν Χριστόν,να μας λυτρώνη από τα επερχόμενα δεινά!

Η προσευχή μας όμως πρέπει να είναι προσευχή ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ! ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΑΚΡΥΩΝ! Προσευχή καρδιακή!».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr