background img
banner
banner

Εόρτασαν τον Άγιο Ευστάθιο στο όμορφο τοπίο της Φτέρης

ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Με καθαρότητα ψυχής και πίστη, μεγάλος αριθμός χριστιανών τίμησε χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, τον Άγιο και Μεγαλομάρτυρα Ευστάθιο, στο παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην Φτέρη και είναι αφιερωμένο στον Άγιο, προστάτη των κυνηγών. Ο γραφικός ναός εόρτασε με πάσα λαμπρότητα χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Συμπροσευχήθηκε δε πλήθος ιερέων, μεταξύ των οποίων και ο πατήρ Ανδρέας Βογιαντζής, Κτήτορας του παρεκκλησίου, το οποίο σημειωτέον αποτελεί μία όαση πίστης και γαλήνης σε ένα απομακρυσμένο σημείο. Το γλυκό φθινοπωρινό πρωινό σε συνδυασμό με την κατάνυξη κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, δημιούργησε συνθήκες ψυχικής ανάτασης, με τους πιστούς να έρχονται ακόμη πιο κοντά στον Θεό. Να σημειωθεί ότι παρέστησαν και αρκετοί κυνηγοί της περιοχής πραγματοποιώντας και αρτοκλασία.

Οι ευχαριστίες του Μητροπολίτου στον π. Ανδρέα Βογιαντζή

Ο τοπικός Ποιμενάρχης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε ειδική αναφορά στον π. Ανδρέα Βογιαντζή τονίζοντας πως ΄΄ο περικαλλής ναός έχει ανεγερθεί κόποις και μόχθοις του πολυσεβάστου μας πατρός Ανδρέα Βογιαντζή του μέχρι πρότινος ιερέως του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου που μαζί με την καλή του Πρεσβυτέρα Μαρία, τα καλά του παιδιά Άννα και Αλέξανδρο και όλους τους συγγενείς, αποφάσισαν στον δικό τους χώρο να ανεγείρουν αυτό τον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ευστάθιο. Ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό που φώτισε τον πατέρα Ανδρέα, τον ευλαβή ιερέα μας, που για πολλά χρόνια διηκόνισε όλους εμάς και την τοπική μας Εκκλησία, να δημιουργήσει αυτόν τον ναό΄΄. Μίλησε ακόμη για το έργο του πατρός Ανδρέα τον οποίο ευχαρίστησε θερμά διότι, όπως του είπε, ΄΄μας δώσατε την ευκαιρία να βρεθούμε σήμερα σε αυτό τον ειδυλλιακό χώρο που βρίσκεται… μέσα στο πουθενά και να λειτουργούμε και να κοινωνήσουμε τον Αχράντων Μυστηρίων και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα της πίστεώς μας στον Τριαδικό Θεό΄΄.

Το «σημάδι» που είδε ο Άγιος Ευστάθιος

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στον τιμώμενο Άγιο που ήταν Αξιωματικός στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία την περίοδο του Τραϊανού και πηγαίνοντας να κυνηγήσει στο δάσος του παρουσιάστηκε ένα ελάφι που πάνω στα κέρατά του ήταν σχηματισμένο το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού. ΄΄Και εκεί άκουσε από το ελάφι να του λέει να γίνει χριστιανός. Κι εκείνη τη στιγμή άλλαξε τη ζωή του. Και σήμερα ο Θεός έρχεται στη ζωή μας, μας δίνει σημάδια για να μας προσκαλέσει σε Αυτόν. Κι αν εμείς το αντιληφθούμε και του απλώσουμε το χέρι, τότε έχουμε σωθεί. Έχουμε κερδίσει την ουράνια βασιλεία΄΄, είπε ο τοπικός Ποιμενάρχης, τονίζοντας ακόμη πως ΄΄αν αυτός που βρίσκεται στην εξουσία δεν έχει μέσα του Χριστό, τότε γίνεται δυνάστης στους ανθρώπους ενώ αν έχει, τότε είναι ευδόκιμος και ευημερεί μέσα στην κοινωνία και παράγει πνευματικό έργο στους ανθρώπους΄΄.

Προσφορά αγάπης

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω Ψυχράμη και Στράτος Βαρδάκης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος, η Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη που προσέφερε μέρος του μπουφέ, το γραφείο τελετών Βαγενάς -Λιακόπουλος που έκαναν επίσης δώρο τα κέικ και πλήθος κόσμου οι οποίοι με ειλικρινή ευλάβεια παρακολούθησαν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια απόλαυσαν το καφεδάκι τους και τα αλμύρα και γλυκά εδέσματα στο Αρχονταρίκι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr