background img
banner
banner

Η χαμηλή γέφυρα δυσκόλεψε το έργο της Πυροσβεστικής

ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ  ΣΤΗΝ ΑΚΟΝΙΑ ΚΑΜΑΡΩΝ

Τις ιδιαιτερότητες της περιοχής των Καμαρών ανέδειξε μία φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ιδιωτική έκταση στην Ακονιά, εκεί όπου κάηκε τροχόσπιτο. Παρά το πρόβλημα διέλευσης από την πολύ χαμηλή γέφυρα, τα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν εγκαίρως στο σημείο της φωτιάς, αποτρέποντας τον κίνδυνο εξάπλωσής της δεδομένου ότι φυσούσε δυνατός αέρας…
Η φωτιά ξέσπασε μετά τη 1.00 τη νύχτα από άγνωστη αιτία και στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου με οκτώ πυροσβέστες. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να φτάσει το συντομότερο δυνατό στο φλεγόμενο σημείο, πυροσβεστικό όχημα επιχείρησε να περάσει κάτω από τη γέφυρα της σιδηροδρομικής γραμμής η οποία οδηγεί στον οικισμό, που ωστόσο είναι ιδιαιτέρως χαμηλή. Αυτό είχε δε ως αποτέλεσμα και να χάσει χρόνο το όχημα μειώνοντας αναγκαστικά ταχύτητα αλλά και να γρατζουνιστεί στο πάνω μέρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο πρόβλημα είχαν συναντήσει τα πυροσβεστικά οχήματα και στη μεγάλη φωτιά του Ιουλίου του 2021, όταν οι φλόγες από τη Ζήρια κατευθύνθηκαν πολύ γρήγορα στην παραλία με τη γνωστή εξέλιξη διάσωσης ανθρώπων διά θαλάσσης με τη συνδρομή του Λιμενικού.

΄΄Η ανασφάλεια προέρχεται από τη μη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου΄΄, λέει ο πρόεδρος της Κοινότητας

Αναφορικά με το θέμα, ρωτήθηκε από το Protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας, ο οποίος τόνισε πως πράγματι η υψομετρική διαφορά της εν λόγω γέφυρας προκαλεί προβλήματα, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλες περιοχές κατά μήκος της γραμμής. ΄΄Υπάρχουν δύο – τρία περάσματα για την Ακονιά, το εμπόδιο του αναχώματος της νέας σιδηροδρομικής γραμμής είναι γνωστό και υφίσταται στο συγκεκριμένο σημείο γι’ αυτό συνίσταται προσοχή. Η ανασφάλεια του κόσμου ωστόσο έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει η διάνοιξη της παραλιακής οδού διαφυγής. Κι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αδιαλλαξίας του δημάρχου και του αντιδημάρχου Ερινεού, οι οποίοι για πολιτικούς λόγους δεν πράττουν τη διάνοιξη παραλιακού δρόμου, όπως προβλέπει η 215/21 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Εφόσον οι Καμάρες βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς του 2021, πρέπει να προχωρήσει επιτέλους η διάνοιξη προτού αρθεί. Άλλωστε ο νόμος 4607/19 δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης με fast track διαδικασίες΄΄.

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά της νύχτας της Δευτέρας, ο πρόεδρος είπε πως ΄΄ευτυχώς υπήρξε άμεση αντίδραση διότι λόγω και του αέρα υπήρξε κίνδυνος εξάπλωσης και σε αυτή την περίπτωση, χωρίς διαφυγή θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr