background img
banner
banner

Μεγάλα σκορ μικρό το ενδιαφέρον

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΤΖΕΤ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Χορταστική από γκολ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Α΄ κατηγορία, μόνο που σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα πανηγύριζε η μια ομάδα και η άλλη μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα.
Το γκολ μπορεί να είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, όμως σε ένα παιχνίδι ο φίλαθλος θέλει να ζει και την αγωνία για την τελική επικράτηση. Και πώς να την έχει όταν ξεκινήσαμε με 7-0 κα συνεχίσαμε 6-0 σε τρεις περιπτώσεις;

Οι διαφορές ανάμεσα στους αντιπάλους άφησαν ήσυχους και τους διαιτητές

Με εξαίρεση τα παιχνίδια Αιγείρα / Ακράτα – Θύελλα Αιγίου και Αχαϊκός – Νίκη Προαστείου που κρίθηκαν στο γκολ και στις λεπτομέρειες, στα υπόλοιπα γήπεδα ήταν τέτοιες οι αποστάσεις σε ποιότητα, υπεροχή και σκορ, που δεν χρειάστηκε σε κανέναν να διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές.

Μεγάλος ανταγωνισμός στο φινάλε της κανονικής διάρκειας

Όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στους δυο ομίλους της Α΄ κατηγορίας, θα ακολουθήσουν σπουδαία παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον για την τελική επικράτηση και τον τίτλο του πρωταθλητή στους 4+4 πρωτοπόρους των δυο ομίλων, όπως επίσης και στα σωματεία που θα παλέψουν για την παραμονή τους (8+8).
Μέχρι τότε όμως τι γίνεται; Ποιο από τα μικρομεσαία σωματεία θα μπορέσει να σηκώσει ανάστημα και να διεκδικήσει κάτι θετικό από Αρη Π., Πάτραι, Εθνικό και Κεραυνό στον όμιλό μας; κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον άλλο όμιλο με τα «μεγαθήρια» Θύελλα Π., Διαγόρα, Πανμοβριακό, Αχαΐκή.

Λίγα τα ντέρμπι μικρό το πρωτάθλημα

Για να δούμε παιχνίδι ενδιαφέροντος για την τελική επικράτηση, θα πρέπει να παίζουν μεταξύ τους οι πρώτοι ή οι τελευταίοι. Το φετινό πρωτάθλημα των δυο ομίλων με τις 11 ομάδες είναι ευτυχώς σχετικά μικρό και θα αποζημιωθούμε στη συνέχεια με τα μπαράζ ανόδου και παραμονής.

Τεράστια η διαφορά και στα μπάτζετ

Τα σωματεία που κουβαλούν κάποια ιστορία και όνομα στον χώρο, πραγματοποίησαν το καλοκαίρι αρκετές και σοβαρές μεταγραφές.
Ο Αρης Πατρών ακόμα βάζει παίκτες στο ρόστερ του, αφού χθες ανακοίνωσε τον Κώστα Γιάννη, ο Ατρόμητος μετά τον Λυμπέρη Στεργίδη ανακοίνωσε και τον Αλέξανδρο Σμυρλή και πάει λέγοντας.

Ελάχιστες οι προσθήκες στις ομάδες της Α΄ κατηγορία για την περιοχή μας

Στην περιοχή μας η ΑΕ Καλαβρύτων προσπαθεί να διατηρήσει και να συγκεντρώσει το περυσινό ρόστερ ύστερα από την …έξοδο του Κώστα Ασπρούκου που έφυγε για την Κορινθία.
Η Θύελλα Αιγίου δουλεύει κυρίως με τα νεαρά παιδιά της ακαδημίας που θα δυσκολευτούν να …επιπλεύσουν στα ορμητικά …νερά της Α΄ κατηγορίας. Βέβαια στήνεται μια παρακαταθήκη για το μέλλον, αλλά οι προερχόμενοι από την Β΄ κατηγορία ΑΕ Καλαβρύτων και Θύελλα Αιγίου, θα δώσουν τη δική τους μάχη επιβίωσης για την παραμονή τους στην κατηγορία.
Η Αιγείρα / Ακράτα ήταν και πέρυσι στο μεγάλο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, διατήρησε τον επιτυχημένο προπονητή Γιάννη Παλαιολογόπουλο, ενίσχυσε τις γραμμές της προβλέποντας ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς στα γήπεδα και το κυριότερο να παραμείνει στην κατηγορία.

Απρόσμενα κάλυψαν θέσεις στην Α΄ κατηγορία

Σωματεία όπως ο Δαβουρλής, ο Αετός Ρίου που παίζουν στον όμιλό μας στην Α΄ κατηγορία, κλήθηκαν ξαφνικά να συμπληρώσουν κάποιες θέσεις από την Β΄ κατηγορία.
Φυσικά πιάστηκαν απροετοίμαστες, χωρίς το κατάλληλο πρόγραμμα προετοιμασίας, χωρίς το ανταγωνιστικό έμψυχο υλικό, χωρίς πλάνο και ίσως χωρίς αυτοπεποίθηση.
Αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν την προτίμησή τους για έναν όμιλο δυνατό στην Α΄ κατηγορία, όπως παλιά χωρίς γεωγραφικά κριτήρια, αλλά με την «αφρόκρεμα» από Αιγιάλεια, Καλάβρυτα, Πάτρα και Κάτω Αχαΐα.
Την επιστροφή στον ένα όμιλο σκέφτεται και η ΕΠΣ Αχαΐας και θα το κάνει πράξη αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο με τις μεγάλες διαφορές …ταχυτήτων στους δυο ομίλους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr