background img
banner
banner

Παραδόθηκε το παρθενικό Kit πρώτων βοηθειών

Η ΖΑΡΟΥΧΛΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΡΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ KIT ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η διανομή του δωρεάν εξοπλισμού πρώτων βοηθειών, τα λεγόμενα “πακέτα kit” που περιέχουν ένα πλήρες ιατρικό υλικό και διάφορα σύγχρονα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε έκτακτες ανάγκες, σε εξειδικευμένα σημεία της ευρύτερης περιοχής, τη Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι.

Η Αντιδημαρχία Πρόνοιας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του δήμου, με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου, ξεκίνησαν να διαθέτουν τον ειδικό εξοπλισμό που έχει εξασφαλιστεί από την δημοτική αρχή, για την ενίσχυση σε αγροτικά ιατρεία και κοινότητες που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά όλης της Αιγιάλειας.

Πρώτος “σταθμός” της σημαντικής προσπάθειας στον “αγώνα θωράκισης” ορισμένων περιοχών με ανάλογο ιατρικό υλικό, έτσι ώστε να υπάρχουν σε αμεσότητα κατάλληλα εργαλεία για περιπτώσεις έκτακτης επέμβασης, ήταν το χωριό της Ζαρούχλας. Έτσι, χθες το απόγευμα, παρουσία της αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Διαμάντως Βασιλακοπούλου, του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Καραΐσκου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Αγγελόπουλου, παραδόθηκε το “σωτήριο” κουτί στον πρόεδρο της κοινότητας Ζαρούχλας Παναγιώτη Ντρίβα. Είναι ένα kit που ούτως ή άλλως πρόκειται να αποδειχθεί πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια των ντόπιων, που ζουν την καθημερινότητά τους στην αγροτική γη και μακριά από το Νοσοκομείο Αιγίου ή τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας.

Βοήθεια στις απομακρυσμένες περιοχές του δήμου

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ειδικά αυτά “πακέτα” έχουν αποδειχθεί μεγάλο προνόμιο και σε άλλες περιοχές της χώρας, σημεία που έχουν ήδη εγκατασταθεί, έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους σε κρίσιμες καταστάσεις. Με το υλικό που βρίσκεται μέσα στα kit υπάρχει δυνατότητα να παρέχονται οι πρώτες βοήθειες μεγάλου φάσματος καθώς ο εξοπλισμός του είναι πραγματικά πολυποίκιλος και άρτιος.

Μιλώντας στo Protionline.gr η αντιδημαρχος κ. Βασιλακόπουλου για την παράδοση του kit στην τοπική κοινότητα, αναφέρθηκε στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, λέγοντας: “Η Αντιδημαρχία Πρόνοιας σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας και την συμβολή του Ι.Σ.Α. διαθέτει εξοπλισμό στα αγροτικά ιατρεία ή σε επιλεγμένα σημεία, που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά, πιστεύοντας ότι με αυτή την μικρής κλίμακας βοήθεια από εμάς, δίνεται μια μεγάλης κλίμακας βοήθεια στους συνάνθρωπούς μας. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την σοβαρή προσπάθεια που ξεκίνησε και η Ζαρούχλα, είναι μόνο η αρχή…”.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος πρόσθεσε ότι: «Είναι στρατηγική της δημοτικής αρχής να είμαστε αποτελεσματικοί. Ενισχύουμε τις απομακρυσμένες περιοχές της Αιγιάλειας, θέλοντας να είμαστε όσο πιο οργανωτικοί γίνεται, ακολουθούμε την ταχύτητα της εποχής, της τεχνολογίας και των εξελίξεων που ζούμε καθημερινά”. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τα λόγια του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Αγγελόπουλου ο οποίος μιλώντας στην “Π” δήλωσε: “Ο Ι.Σ.Α. είναι και θα συνεχίσει να είναι “παρών” σε τέτοιες σημαντικές προσπάθειες. Πάντα προέχουν τα πιο σημαντικά, δηλαδή η υγεία και οι ανάγκες των δημοτών” ενώ επισήμανε την ποικιλομορφία του κάθε πακέτου kit, αφού πρόκειται για ένα πληρέστατο κινητό ιατρικό πακέτο.

Να σημειωθεί ότι, οι επόμενοι σταθμοί διανομής του ιατρικού εξοπλισμού kit, είναι στα χωριά της Παρασκευής, της Κουνινάς, των Αμπελοκήπων και της Ζήριας, ενώ έπονται και ορισμένα σημεία ακόμα στα οποία θα δοθούν πακέτα, τμηματικά μεν, αλλά σε άμεσο χρόνο δε. Ταυτόχρονα, θα ξεκινήσουν και ειδικά σεμινάρια διαχείρισης του υλικού από έμπειρους άντρες που κατέχουν τις ειδικές γνώσεις, σε επιλεγμένους κατοίκους, ώστε να εκπαιδευτεί μία σειρά ανθρώπων οι οποίοι θα διαχειρίζονται αυτά τα “σωτηρία” πακέτα και που θα έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά και με άνεση, σε κάθε έκτακτη περίπτωση στο μέλλον.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr