background img
banner
banner

Κασσελάκη και μεγάλη συμμετοχή «έδειξε» η Αιγιάλεια

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. – ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΣΤΟΝ Β΄ ΓΥΡΟ

Τεράστιο και πέρα από κάθε προσδοκία ήταν το νούμερο ψηφισάντων την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και στην Αχαΐα, για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η υπεροχή του Στέφανου Κασσελάκη στην αναμέτρηση για την προεδρία ήταν συντριπτική και στην περιοχή ενώ στη δεύτερη θέση στην προτίμηση των Αιγιαλέων, βρέθηκε η Έφη Αχτσιόγλου που επίσης οδηγείται στον β΄ γύρο της αναμέτρησης, απ’ όπου θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Στην τρίτη θέση ήρθε ο Νίκος Παππάς, στην τέταρτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και στην πέμπτη ο Στέφανος Τζουμάκας.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή του Νομαρχιακού Μιχάλη Σιδηρόπουλο, στο νομό προσήλθαν περί τα 5.800 άτομα, αριθμός που υπερβαίνει και τον αριθμό ψηφισάντων στις εσωκομματικές εκλογές του 2022 με μόνο υποψήφιο τον Αλέξη Τσίπρα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό του εκλογικού τμήματος του Αιγίου, όπου την προηγούμενη φορά ψήφισαν 420 άτομα και την Κυριακή έφτασαν τους 650!

Το κεντρικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είχε σαν κεντρική καμπάνια το μότο «Το αύριο ξεκινά από εμάς» θέλοντας έτσι, αφενός να περαστεί στον μέσο ψηφοφόρο το στίγμα ότι… νέο πολιτικό αίμα, πρόκειται να εισχωρήσει στις ανώτερες θέσεις πολλών κεντρικών αποφάσεων και διαχείρισης του κόμματος, αφετέρου να χρησιμοποιηθεί ως “αφετηρία” για την ανάκαμψη και την αναδιοργάνωσή του, ώστε να κερδηθούν οι εθνικές εκλογές του 2027.

Πώς ψήφισε η περιοχή

Να σημειωθεί ότι, εκλογικά τμήματα για την Αιγιάλεια, υπήρξαν στις έδρες τριών πρώην καποδιστριακών δήμων, και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Αιγίου στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Ακράτα και το Διακοπτό.

Στο Αίγιο, μετά και την παράταση που δόθηκε από τα κεντρικά του κόμματος λόγω μεγάλης προσέλευσης, η κάλπη έκλεισε στις 9.00 και η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε στις 11.40μ.μ. Ψήφισαν 634 άτομα. Μετρήθηκαν 631 έγκυρα ψηφοδέλτια. Έλαβαν: Στέφανος Κασσελάκης 286, Έφη Αχτσιόγλου 247, Νίκος Παππάς 48, Ευκλείδης Τσακαλώτος 43 και Στέφανος Τζουμάκας 7.
Στην Ακράτα ψήφισαν ως εξής: Στέφανος Κασσελάκης 114, Έφη Αχτσιόγλου 80, Νίκος Παππάς 26, Ευκλείδης Τσακαλώτος 16, Στέφανος Τζουμάκας 3.

Στο Διακοπτό τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Στέφανος Κασσελάκης 68, Έφη Αχτσιόγλου 52, Νίκος Παππάς 28, Ευκλείδης Τσακαλώτος 11, Στέφανος Τζουμάκας 2.

Νέα δυναμική στην Αιγιάλεια

Οι εκλογές της Κυριακής σε τοπικό επίπεδο διεξήχθηκαν σε ήρεμο κλίμα, με τους τοπικούς εκπροσώπους του κόμματος να εκφράζουν ικανοποίηση για την αθρόα συμμετοχή.

Αναφορικά με τη διαδικασία, η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Αιγίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τασία Σταυροπούλου, σημείωσε: ΄΄Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Η εγγραφή πολλών νέων μελών, ήταν το πιο χαρακτηριστικό σημείο των σημερινών εσωκομματικών εκλογών. Η δύναμη του κόμματος ανακτάται. Κάποια τεχνικά θέματα που προέκυψαν με τις λίστες των ονομάτων – λόγω της τεράστιας και… μη αναμενόμενης μαζικής προσέλευσης – ξεπεράστηκαν γρήγορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα “όραμα” που ο κόσμος δεν θα εγκαταλείψει ποτέ και οι σημερινές εκλογές, ήταν μία ημέρα αναδιοργάνωσης και αναγέννησης΄΄.

Παρούσα και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Μαζί αλλάζουμε- Δυτική Ελλάδα», Γιούλη Μαμμή, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της στο Protionline.gr για τη μεγάλη συμμετοχή, λέγοντας: “Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και για… κάποιους ήταν μια μη αναμενόμενη εικόνα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη και πολύ ευχαριστημένη, γιατί οι Αιγιαλείς έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε πανελλήνια κλίμακα, αποδεικνύει ότι είναι ένα κόμμα προοπτικής σε οποιαδήποτε κατάσταση και αν αυτό βρίσκεται, με όποια προβλήματα και αν έχει. Η σημερινή συμμετοχή δείχνει ότι η λύση του αδιεξόδου έρχεται και η εκλογική διαδικασία ήταν το start”.

Για την αθρόα συμμετοχή νέων ανθρώπων, τόνισε: “Είδα αρκετούς νέους φίλους και μικρές ηλικίες που ήρθαν και στήριξαν την προσπάθεια. Αυτό, είναι η επιστέγαση της διαδικασίας και το πιο σημαντικό γεγονός. Το σύνολο του κόμματος έχει πολλά ακόμα να προσφέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να υπάρξει ενεργά και με το βλέμμα στο μέλλον.
Οι κάλπες το επιβεβαίωσαν περίτρανα αυτό. Συνεχίζουμε με θέληση και προοπτικές για ένα δικό μας “αύριο”, με έναν καινούριο επικεφαλής που θα στηρίξουμε σε κάθε περίπτωση και με όλες μας τις δυνάμεις”.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr