background img
banner
banner

Kληρώνει αύριο για Κεραυνό και Ακράτα σε Α1 και Α2 ΕΣΚΑ-Η

ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ 7 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ – ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Β΄ ΕΣΚΑ-Η

Οι κληρώσεις για τα πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 ΕΣΚΑ-Η θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη19 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας στο Ε.Α.Κ. « Δημ. Τόφαλος » με τον Κεραυνό Αιγίου και την Ακράτα να είναι αντίστοιχα οι ομάδες από την Αιγιάλεια που θα μπουν στην κληρωτίδα.

Ο Κεραυνός Αιγίου έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Δευτέρας (28/8) την προετοιμασία του εν όψει της νέας σεζόν στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και να διεκδικήσει την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες,

Για η νεανική ομάδα της Ακράτας ο στόχος είναι μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 και να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε όλους τους νεαρούς παίκτες.
Οι αγώνες της Α1 θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στην ΕΣΚΑ-Η να ορίσει αγώνες και άλλες ημέρες για την έγκαιρη περαίωση του πρωταθλήματος, ενώ της Α2 κάθε Τετάρτη.

Οι 14 ομάδες που θα συγκροτήσουν την Α1 ΕΣΚΑ-Η της νέας σεζόν είναι είναι: Η Γαλήνη που υποβιβάστηκε από τη Γ΄ Εθνική, οι Κεραυνός Αιγίου, ΕΑ Παραλίας, ΕΑΠ, ΑΕ Αγυιάς, Ολυμπιάδα, ΑΟ Δύμης, Αραχωβίτικα/ Ακταίο, Απολλωνιάδα και ΣΕΦΑ Ανδραβίδας που παρέμειναν από την περυσινή χρονιά και οι ΑΕ Βαρθολομιού, Νέοι Γλαύκου και ΑΕ Ροϊτίκων, οι οποίες προβιβάστηκαν από την Α2 ΕΣΚΑ-Η, όπως και ο Ηρακλής Πύργου που θα πάρει τη θέση του Ήφαιστου/Αχιλλέα, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ-Η.

Οι αντίπαλοι της Ακράτας στην Α2 ΕΣΚΑ-Η

Εκτός από την Ακράτα, οι υπόλοιπες ομάδες της Α2 ΕΣΚΑ-Η θα είναι οι τρεις που υποβιβάστηκαν από την Α1 (Φαέθων Αντιρρίου, Πυρσός, Πανωλενειακός), οι ομάδες που παρέμειναν από την περυσινή χρονιά, δηλαδή Ηρακλής Πύργου, Διαγόρας Βραχνεϊκων, Ακράτα, Ίφιτος Πύργου, Νίκη Προαστίου, Προφήτης Ηλίας και Σκαγιοπούλειο, Πήγασος Μπεγουλακίου, Τρίτων που προβιβάστηκαν από τη Β΄ ΕΣΚΑ-Η.

Η κλήρωση της Β΄ ΕΣΚΑ-Η θα καθυστερήσει αφού το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει αργότερα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν οι περισσότερες (3) ομάδες από την Αιγιάλεια και συγκεκριμένα ο Ήφαιστος/Αχιλλέας, η ΕΦΑ Αιγίου και η Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου

Αναλυτικά η σύνθεση των τριών κατηγοριών της τοπικής Ένωσης για τη σεζόν 2023-24 είναι:

Α1 ΕΣΚΑ-Η
Γαλήνη
Κεραυνός Αιγίου
ΕΑ Παραλίας
ΕΑΠ
ΑΕ Αγυιάς
Ολυμπιάδα
ΑΟ Δύμης
Αραχωβίτικα/Ακταίο
Απολλωνιάδα
ΣΕΦΑ Ανδραβίδας
ΑΕ Βαρθολομιού
Νέοι Γλαύκου
ΑΕ Ροϊτίκων
Ηρακλής Πύργου

Α2 ΕΣΚΑ-Η
Φαέθων Αντιρρίου
Πυρσός
Πανωλενειακός
Διαγόρας Βραχνεϊκων
Ακράτα,
Ίφιτος Πύργου
Νίκη Προαστίου
Προφήτης Ηλίας
Σκαγιοπούλειο
Πήγασος Μπεγουλακίου
Τρίτων

Β΄ ΕΣΚΑ-Η
Σείριος
ΑΓΕ Ζακύνθου
ΕΦΑ Αιγίου
Φοίνικας Αγυιάς
ΑΕ Προαστίου
Προοδευτική
Αχαϊκός
Αετός
Κρόνος
Φιλαθλητική Αιγίου
ΕΣ Ιτεών
Σοπωτό
Πατρέας
Γαλαξίας Δεμενίκων
Κεφαλληνιακός
Αιγέας Γαστούνης
Γαστούνη
Σφήκα Αμαλιάδας
ΓΕ Σκιλούντος
ΑΟ Αλφειονίς


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr