background img
banner
banner

Η Αιγείρα / Ακράτα πήρε το πρώτο τοπικό ντέρμπι 1-0 την Θύελλα

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 0-4 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ

Στο ντέρμπι που ενδιέφερε περισσότερο την Αιγιάλεια, η Αιγείρα / Ακράτα κατέκτησε το τοπικό ντέρμπι 1-0 την Θύελλα Αιγίου. Στα Καλάβρυτα η ΑΕΚ είχε πολλές απουσίες και δεν είχε καμιά τύχη κόντρα στον Εθνικό Π.

Αιγείρα / Ακράτα – Θύελλα Αιγίου 1-0

Τοπικό ντέρμπι με τα όλα του πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ακράτας, το οποίο όπως αναμενόταν κρίθηκε με χαμηλό σκορ και την γηπεδούχο Αιγείρα / Ακράτα να αξιοποιεί την έδρα της και να κάνει νικηφόρα πρεμιέρα 1-0.

Δύναμη και πάθος χωρίς γκολ το α΄ ημίχρονο

Περισσότερο κατοχή μπάλας για την Αιγείρα / Ακράτα στο α΄ μέρος, που προσπάθησε περισσότερο με πλαγιοκοπήσεις να απειλήσει την εστία του τερματοφύλακα Κουρτάκη. Δεν σημειώθηκε όμως κάποια μεγάλη φάση στο πρώτο 45λεπτο με τις ομάδες να αποχωρούν χωρίς γκολ για τα αποδυτήρια.

Η Θύελλα Αιγίου την πρώτη κλασική ευκαιρία

Χωρίς αλλαγές από τους προπονητές Γιάννη Παλαιολογόπουλο και Κυριάκο Αθανασίου ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο, που είχε μια σπουδαία φάση πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 5λεπτο.
Ο Διαμαντόπουλος κέρδισε φάουλ και το εκτέλεσε αμέσως για τον Καραΐνδρο πριν οργανωθεί η άμυνα των γηπεδούχων, από καλή θέση ο επιθετικός της Θύελλας πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια του Ντόι.

Το 1-0 ο Κουτρόπουλος στο 61΄

Οι γηπεδούχοι έδειξαν υπομονή και επιμονή για να φτάσουν σε ένα γκολ και τα κατάφεραν με όμορφο τρόπο στο 61΄. Ασίστ ο Καραχάλιος και καρφωτή κεφαλιά γκολ 1-0 ο Κουτρόπουλος.
Με τον χρόνο, με την κούραση και τις απουσίες που είχαν οι δυο ομάδες, ο ρυθμός ανέβηκε από την Θύελλα αφού έτσι την υποχρέωνε το σε βάρος της σκορ. Είχε καλές φάσεις στην εστία των γηπεδούχων με τον Καραΐνδρο, τον Μυλωνά και τον Αθανασίου, χωρίς να φτάσει όμως στην ουσία και την ισοφάριση.

Από την πλευρά της η Αιγείρα / Ακράτα είχε κάποια στημένα (φάουλ – κόρνερ) που της πρόσφεραν τις προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ που θα τους σιγούρευε το τρίποντο.

Αιγείρα / Ακράτα: Ντόι, Ταρνάρης, Γ. Σταυρόπουλος, Μαγγίνας, Καραχάλιος, Κουρόπουλος (88΄ Αγγ. Μητρόπουλος), Κυρίκος, Τζιαβάρας (88΄ Ν. Σταυρόπουλος), Τριανταφύλλου, Αλέφαντος (85΄ Δ. Μητρόπουλος), Ροδόπουλος.
Θύελλα Αιγίου: Κουρτάκης, Αθανασίου, Ράμμος (70΄ Βαγενάς), Ραυτόπουλος, Μαρδάς, Διαμαντόπουλος, Θεοφανόπουλος, Μυλωνάς, Καραΐνδρος, Μουρτίκας (75΄ Νικολακόπουλος), Τσέλα (54΄ Αποστολόπουλος).

AE Καλαβρύτων – Εθνικός Πατρών 0-4

Στα Καλάβρυτα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματα απουσιών που άλλαξαν κατά πολύ το στήμιμο της ομάδας για τον προπονητή Κωστή Βλάχο, αλλά και τις δυσκολίες που έκρυβε το αντίπαλο δέος του Εθνικού Πατρών.

Το σωματείο της Πάτρας είχε κάνει την διαφορά από το α΄ ημίχρονο, όταν προηγήθηκε 4-0 με πρωταγωνιστή τον Μακρή που πέτυχε χατρ τρικ και τον πρώην μελανόλευκο Ανδρέα Σπανό να σημειώνει με πέναλτι το 0-4.

Ανέβασε επίπεδο στην απόδοσή της η ΑΕ Καλαβρύτων στο β΄ ημίχρονο, φλέρταρε με ένα γκολ, θα μπορούσε να το πετύχει στο 80΄ με το πέναλτι δοκάρι του Τσαβαλά, το οποίο είχε κερδίσει ο Κουτρουμάνης.

Ο προπονητής των Καλαβρύτων Κωστής Βλάχος στο φινάλε του αγώνα δήλωσε: «Κρατάμε το β΄ ημίχρονο και συνεχίζουμε, περιμένοντας και την επιστροφή όλων των παικτών στην ομάδα.»
AE Καλαβρύτων: Λέσης, Σαλάι, Αλεξόπουλος, Τσαβαλάς, Παπαγεωργίου (85’ Φλογεράς), Μενύχτας, Θεοτοκάτος, Μητρόπουλος, Ρετζίνο, Ανδριάνο (65΄ Αχ. Δαφαλιάς), Κουτρουμάνης.

Τα άλλα παιχνίδια

Μεγάλα σκορ είχαμε και στους δυο ομίλους της Α΄ κατηγορίας, το μεγαλύτερο σημειώθηκε από τον Αρη Π. στον 2ο όμιλο, ύστερα από το 7-0 σε βάρος του νεοφώτιστου Αετού Ρίου.
Ο Εθνικός Πατρών με τέσσερα γκολ από το α΄ ημίχρονο πέρασε νικηφόρα 4-0 από τα Καλάβρυτα.

Το κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι ανάμεσα στο Πάτραι και τον Κεραυνό, ολοκληρώθηκε με μεγάλη νίκη 4-1 των γηπεδούχων.

Καλή ήταν η πρεμιέρα και για τον Πήγασο 3-0 τον Δαβουρλή, ενώ έκπληξη θα χαρακτηρίζαμε την επικράτηση του νεοφώτιστου Αχαΐκού 3-2 απέναντι στη Νίκη Προαστείου.

Στην Ακράτα μίλησε η έδρα και η Αιγείρα / Ακράτα πανηγύρισε τη νίκη της 1-0 στο τοπικό ντέρμπι με την Θύελλα Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr