background img
banner
banner

Αλλαγή δεδομένων, νέα και παλιά πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ – ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Το… ανακάτεμα της τράπουλας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι σαφές ότι επηρεάζεται από τη μείωση του αριθμού των μελών του με βάση τον νέο εκλογικό νόμο, τη μείωση του αριθμού των παρατάξεων που θα συμμετάσχουν με βάση τα ποσοστά του πρώτου γύρου και κυρίως από το ποιος θα εκλεγεί τελικά δήμαρχος Αιγιαλείας, την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Η παράταξη της οποίας ο επικεφαλής θα χριστεί δήμαρχος θα έχει 17 έδρες στο νέο 29μελές Δημοτικό Συμβούλιο, η μείζονα αντιπολίτευση 7, η ελάσσονα αντιπολίτευση δηλαδή η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» 4 και η παράταξη «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.» 1 έδρα.

Η ενίσχυση των ποσοστών των δύο πρώτων παρατάξεων άφησε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου τις δύο από τις έξι υποψήφιες παρατάξεις, καθώς δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 3% του εκλογικού σώματος. Έτσι η «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά από πολλά χρόνια, μένει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ εκτός μένει και ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος επικεφαλής της «Αιγιαλέων Πόλις».

Εκλέγεται ο Γιώργος Κουβαράς από τη «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.»

Η κατανομή των εδρών ανά παράταξη και η εκλογή προσώπων, εξαρτάται από τη δυναμική της, ανά Δημοτική Ενότητα. Βέβαιη θεωρείται η εκλογή του Γιώργου Κουβαρά από τη «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας».

Τέσσερις από την παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» του Κώστα Σπηλιόπουλου

Από την παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» του Κώστα Σπηλιόπουλου εκλέγονται τέσσερα άτομα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία ή θα προέρχονται από τη Δ.Ε. Αιγίου, ή από τη Δ.Ε. Διακοπτού ή από τη Δ.Ε. Ακράτας. Με βάση το 88,52% των εκλογικών τμημάτων, στη Δ.Ε. Αιγίου πρώτος σε σταυρούς από τον εν λόγω συνδυασμό ήρθε ο Φάνης Σπηλιόπουλος με 1.022, δεύτερος ο Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος με 887 και τρίτος ο Τάκης Ανδρικόπουλος με 688. Στη Δ.Ε. Ακράτας πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος με 507, ενώ στη Δ.Ε. Διακοπτού πρώτος ήρθε ο Παναγιώτης Μαρινόπουλος με 589 σταυρούς. Αυτό σημαίνει ότι τρεις από τους παραπάνω υποψηφίους θα εκπροσωπήσουν την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί βέβαια με τον ίδιο τον επικεφαλής.

Η παράταξη του δημάρχου που θα αναδειχθεί, θα εκλέξει 17 δημοτικούς συμβούλους εκ των οποίων εννέα από το Αίγιο και οκτώ από την περιφέρεια του δήμου. Τους υπόλοιπους επτά θα εκλέξει η δεύτερη παράταξη του χαμένου της προσεχούς Κυριακής.

Οι πρώτοι της παράταξης Γούτου

Οι εννέα της Δ.Ε. Αιγίου από τον συνδυασμό Γούτου που προηγούνται, με καταμετρημένο το 88,52% των εκλογικών τμημάτων, είναι οι Βάσω Ψυχράμη με 1.549 σταυρούς, Δημήτρης Μπούνιας με 1.399 σταυρούς, Παναγιώτης Τσερενζούλιας με 1.198 σταυρούς, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος με 958 σταυρούς, Αλέξης Σωτηρόπουλος με 857 σταυρούς, Δημήτρης Μαρινόπουλος με 769 σταυρούς, Ελισσάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη με 763 σταυρούς, Γιώργος Αγγελόπουλος με 746 σταυρούς και Βασίλης Χριστόπουλος με 721 σταυρούς. Επίσης, από την παράταξη Γούτου στη Δ.Ε. πρώτος ήρθε ο Βασίλης Τομαράς με 468 σταυρούς και δεύτερος ο Παναγιώτης Γιαννούλης με 434. Στη Δ.Ε. Ακράτας πρώτος ήρθε ο Γιώργος Γιοβάς με 896 σταυρούς και δεύτερος ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος με 456, στην Δ.Ε. Διακοπτού πρώτος ο Γιώργος Μεντζελόπουλος με 705 και δεύτερος ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος με 571, στη Δ.Ε. Συμπολιτείας πρώτος ο Μιχάλης Κυριακόπουλος με 688 και δεύτερος ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με 632 και στη Δ.Ε. Ερινεού πρώτος ο Ανδρέας Νιγιάννης με 283.

Ποιοι προηγούνται από την παράταξη Καλογερόπουλου

Αντίστοιχα, στον συνδυασμό του Δημήτρη Καλογερόπουλου, με καταμετρημένο το 88,52% των εκλογικών τμημάτων, από τη Δ.Ε. Αιγίου πρώτοι είναι οι Νίκος Καραΐσκος πρώτος με 1.229 σταυρούς, Γιώργος Αγγελόπουλος με 1.031, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος με 966, Παναγιώτης Αγγελόπουλος με 942, Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη με 809, Δημήτρης Ελευθεριώτης με 744, Μαρία Γιδά με 719, Δημήτρης Φιλιππάτος με 646 και Χρήστος Τσερεντζούλιας με 613. Στη Δ.Ε. προηγείται ο Ανδρέας Οικονόμου με 369, στη Δ.Ε. Ακράτας η Μαρία Σταυροπούλου με 1.130 και η Μαρία Καρρά με 302, στη Δ.Ε. ο Βασίλης Χριστόπουλος με 1.557 και η Μαρία Αγγελοπούλου με 375, στη Δ.Ε. ο Γιώργος Ντίνος με 745 και ο Σταύρος Οικονομόπουλος με 371 και στη Δ.Ε. Συμπολιτείας ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος με 966, ο Κώστας Βούλγαρης με 649 και ο Παναγιώτης Γιάχος με 398 σταυρούς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr