background img
banner
banner

Απόψε το «bras de fer» Καλογερόπουλου – Γούτου

ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΔΥΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Τριάντα λεπτά της ώρας και περίπου τριακόσια μέτρα απόσταση χωρίζουν τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις δύο εκ των μεγαλύτερων δημοτικών παρατάξεων, που διεκδικούν με αξιώσεις τον Δήμο Αιγιαλείας. Και οι δύο θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, το βράδυ. Το «crash test» μεταξύ των δύο «αντιπάλων» για τις μεθαυριανές εκλογές, κ. Καλογερόπουλου και Γούτου, αποτελεί και το τέλος μιας μακράς προεκλογικής περιόδου από την οποία δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν «βολές», αλλά και οι δημιουργικές στιγμές με πολλές επαφές και διαπροσωπικές σχέσεις και κυρίως με σχέδια και όραμα για το αύριο του δήμου Αιγιαλείας.

Το ποιος θα αναλάβει να τα κάνει πράξη θα εξαρτηθεί από την προτίμηση των πολιτών, δείγμα της οποίας – για πολλούς – αποτελεί η παρουσία τους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Στη «μάχη» των εντυπώσεων και τα επιτελεία των δύο συνδυασμών που έχουν… επωμιστεί την οργάνωση και προετοιμασία, ούτως ώστε να ενημερώσουν για τις συγκεντρώσεις και να καλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Η ομιλία του απερχόμενου και υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Τώρα», θα πραγματοποιηθεί στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Αγίας Λαύρας, ενώ η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Χρήστου Γούτου, επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», θα γίνει στις 8.30 έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης, στην πλατεία Φανερωμένης.

Η κοινή μέρα που «ξένισε»

Η ταυτόχρονη ημέρα και ώρα (περίπου) διεξαγωγής των κεντρικών προεκλογικών ομιλιών, ξένισε πολλούς, ενώ από τον υπεύθυνο Τύπου της παράταξης του δημάρχου, Ανδρέα Οικονόμου, σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο κ. Γούτος είχε ζητήσει άδεια για τη διεξαγωγή της ομιλίας του την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, ωστόσο άλλαξε γνώμη και την μετέφερε για Παρασκευή, παρότι γνώριζε ότι είθισται στο deadline της προεκλογικής περιόδου να μιλά ο απερχόμενος δήμαρχος. Από την παράταξη του κ. Γούτου δεν δόθηκε επίσημη απάντηση στη δήλωση του κ. Οικονόμου, ούτε αιτιολογήθηκε η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας, πλην όμως, από μέλη της τονίστηκε ότι την Πέμπτη θα διεξάγονταν ποδοσφαιρικοί αγώνες που πολύς κόσμος θα ήθελε να παρακολουθήσει και άρα δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος στη συγκέντρωση του κ. Γούτου. Ξεκαθάρισαν επίσης πως δεν ελήφθη η απόφαση της Παρασκευής για να κερδηθούν εντυπώσεις, αλλά για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που το επιθυμούν, να είναι εκεί.

Το 2019, πιο κοντά…

Υπενθυμίζεται πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δύο υποψήφιοι δήμαρχοι πραγματοποιούν ταυτόχρονες εκδηλώσεις. Μάλιστα, πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019, οι δύο «μονομάχοι» είχαν μιλήσει την ίδια βραδιά και μάλιστα σε ακόμη πιο κοντινή απόσταση. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ήταν αυτός τότε που είχε μιλήσει έξω από το εκλογικό του κέντρο, στο πάνω μέρος της οδού Ερμού και ο Χρήστος Γούτος στην πλατεία Αγ. Λαύρας. Και στις δύο εκδηλώσεις είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και από την εικόνα ήταν αδύνατο να εξάγει κανείς συμπεράσματα για το ποιος θα συγκέντρωνε περισσότερες ψήφους δύο εικοσιτετράωρα μετά.

Οι εντυπώσεις και τα συμπεράσματα

Κάτι ανάλογο θα συμβεί, κατά πάσα πιθανότητα και απόψε, αφού και η σύγκριση με τη συγκέντρωση του Κώστα Σπηλιόπουλου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Υψηλά Αλώνια, θα είναι μάταιη, δεδομένου ότι ήταν διαφορετικός ο χώρος διεξαγωγής της.
Για την… ιστορία πάντως θα πρέπει να αναφερθεί ότι πέραν της αναμέτρησης του 2019, τόσο στον δήμο Αιγιαλείας όσο και παλιότερα στον δήμο Αιγίου, αυτός που μιλούσε την Πέμπτη πριν τις εκλογές, εκλεγόταν δήμαρχος, μιας και ποτέ στη μεταπολίτευση δεν υπήρξε επανεκλογή…

Σε δελτία Τύπου που εξέδωσαν οι δύο παρατάξεις, επισημαίνονται τα εξής:

Ανοιχτή πρόσκληση του Δημήτρη Καλογερόπουλου προς όλους τους πολίτες

«Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Αίγιο πραγματοποιεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 8μ.μ. ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ολοκληρώνοντας έτσι το όμορφο ταξίδι της προεκλογικής περιόδου, με περιοδείες και επαφές σε κάθε γωνιά του Δήμου.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και ο δήμαρχος, μαζί με την παράταξή του «Αιγιάλεια Τώρα», απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες να δώσουν το «παρών», στον δρόμο προς τη μεγάλη νίκη!».

Κάλεσμα Χρήστου Γούτου στην Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση

«Ο επικεφαλής της Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ», υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους Αιγιαλείς πολίτες, με αφορμή την μεγάλη Συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2023, στις 20:30, μπροστά από το εκλογικό κέντρο στο Αίγιο (οδός Μητροπόλεως).
Στο μήνυμά του, ο κ. Γούτος αναφέρει: «Απέχουμε μόνο λίγα 24ωρα πριν την Μεγάλη Αλλαγή για τον Δήμο μας. Πριν η Αιγιάλεια αφήσει επίσημα το ΧΤΕΣ για να προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ, σύγχρονα, με αισιοδοξία, με ήθος και αξιοπρέπεια, με ευημερία για Όλες και για Όλους.
Η κεντρική μας συγκέντρωση την Παρασκευή θα είναι μία πρώτη γιορτή πριν την Μεγάλη Γιορτή της Αλλαγής από το παλαιοκομματικό που πλήγωσε τον τόπο μας. Η Αιγιάλεια ανοίγει τα «φτερά» της, αποκτά ξανά την χαμένη της ταυτότητα. Η Αιγιάλεια μπορεί και πρέπει να πάει Μπροστά, να πάει Ψηλά. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι αυτό θα το ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ, ΜΑΖΙ και ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr