background img
banner
banner

Ενθουσιασμός και αισιοδοξία για τη μεγάλη νίκη!

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ

Τη βεβαιότητά του ότι η Αιγιάλεια θα διαλέξει την αναγέννηση αντί του μαρασμού την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και θα στηρίξει την παράταξή του «Αιγιάλεια Προορισμός», εξέφρασε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία χθες βράδυ από την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Κώστας Σπηλιόπουλος. Ήταν μία συγκέντρωση με μεγάλη προσέλευση κόσμου που έστειλε ενθουσιώδες μήνυμα για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που διεξάγονται σε τρεις ημέρες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο μέσω του οποίου αναδεικνύονταν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της Αιγιάλειας που δίνουν αξία στον τόπο. Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Σπηλιόπουλος εξέφρασε το ερώτημα, γιατί ο δήμος Αιγιαλείας, που είναι ο τέταρτος δήμος της Πελοποννήσου, έχει μείνει πίσω, θέτοντας το δίλημμα αν «θα παρασυρθούμε από τις συνήθεις πρακτικές που έχουν αποτύχει όλα αυτά τα χρόνια ή θα ακολουθήσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο βασισμένο στην ξεκάθαρη στόχευση και τον δομημένο σχεδιασμό;». Και συνέχισε: ΄΄Θέλουμε τον μαρασμό που μας χαρακτηρίζει σήμερα ή μία πορεία με αναγέννηση για τον τόπο μας; Η αναγέννηση για τον τόπο θα επιτευχθεί μόνο όταν όλοι οι δημότες έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας πλούτου. Ο τουρισμός είναι ένας προφανής δρόμος ανάπτυξης και χαιρόμαστε που και οι άλλοι συνδυασμοί υιοθέτησαν τις προτάσεις που καταθέσαμε στις 13 Αυγούστου. Όμως η επιτυχία ενός προγράμματος κρίνεται από το σκεπτικό που το διέπει, τη συνοχή των ενεργειών που προτείνει, και κυρίως τη γνώση αυτών που θα το υλοποιήσουν΄΄. Σημείωσε ακόμη ότι και οι άλλοι συνδυασμοί υιοθέτησαν τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του έτσι όπως κατατέθηκαν στη συγκέντρωση της 13ης Αυγούστου, ενώ τόνισε ότι η επιτυχία ενός προγράμματος κρίνεται από το σκεπτικό που το διέπει, τη συνοχή των ενεργειών που προτείνει και κυρίως αυτών που θα το υλοποιήσουν.

Ανάπτυξη προγραμματικών θέσεων

Στη συνέχεια ο κ Σπηλιόπουλος ανέλυσε τις προγραμματικές του θέσεις που –όπως είπε – θα φέρουν την αναγέννηση στην Αιγιάλεια και βασίζονται σε ένα συλλογικό πρόγραμμα με αλληλένδετους οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους. Με βάση τα πλεονεκτήματα της περιοχής, την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος, την εξαιρετική ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, τα επιτεύγματα του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

Οδικός Αναπτυξιακός Χάρτης

Ο κ. Σπηλιόπουλος προσδιόρισε το είδος της προσδοκώμενης οικονομικής ανάπτυξης θέτοντας μια ξεκάθαρη στόχευση: «Θέλουμε η Αιγιάλεια να γίνει πολιτισμικός και τουριστικός κόμβος με αντικείμενο την ψυχαγωγία, τη μάθηση, τη δημιουργία και την επικοινωνία 12 μήνες το χρόνο. Αυτό προσδιορίζει: Τη θέση μας στην αγορά τουρισμού (εσωτερικό και εξωτερικό) τον τρόπο υλοποίησης των προϊόντων και τον τρόπο προώθησης των προϊόντων (συνεργασίες, παρουσία μας σε εκθέσεις, προβολή του τόπου μας κ.λπ.)”

Αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας της Αιγιάλειας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός» έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής: την ποιότητα των προϊόντων μας, την ποικιλομορφία του φυσικού περιβάλλοντος, την αυθεντικότητα της κληρονομιάς και της πολιτιστικής σύγχρονης δημιουργίας, επισημαίνοντας: «Ο τόπος μας έχει εξαιρετικά διατροφικά προϊόντα με τη σταφίδα Βοστίτσα, που είναι ΠΟΠ, να αποτελεί κορωνίδα της ποιότητας που παράγουμε. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και ο οίνος, το λάδι και τα εσπεριδοειδή μας. Η ποιότητα αυτή μας διακρίνει και αυτή πρέπει να προωθήσουμε. Έχουμε ένα φυσικό περιβάλλον που διακρίνεται από τη γνήσια ποικιλομορφία του. Αυτή αποτελεί το πλεονέκτημα μας γιατί δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη που αγαπά το φυσικό περιβάλλον, να δραστηριοποιηθεί ποικιλοτρόπως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μικρή γεωγραφική κάλυψη. Έχουμε μία ιστορική και πολιτιστική διαδρομή με εθνικό αντίκτυπο. Αυτά τα αυθεντικά επιτεύγματα, μας διαφοροποιούν και μας δίνουν τη δυνατότητα ένταξης του τόπου μας σε φόρα, κοινά και οργανισμούς που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια μας».
Ο κ. Σπηλιόπουλος έκανε γνωστό ότι ήδη η παράταξή του σχεδιάζει την πρώτη εγκατάσταση ενέργειας έχοντας εντοπίσει και τον χώρο και τον τρόπο, δηλώνοντας πως ο δήμος θα γίνει παραγωγός ενέργειας για να μπορέσει να καλύψει τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.

Ολοκληρωμένη πρόταση που κάνει την Αιγιάλεια τουριστικό προορισμό

Ο κ. Σπηλιόπουλος ανέλυσε το σχέδιό του για να γίνει η Αιγιάλεια τουριστικός προορισμός, δίνοντας έμφαση στον απαραίτητο ενιαίο σχεδιασμό που συνθέτει ενέργειες και χτίζει συνολική αξία (γνησιότητα – ποιότητα, ποικιλομορφία, αυθεντικότητα), επισημαίνοντας: «Η Αιγιάλεια θα μπει στον τουριστικό χάρτη όχι λόγω ΕΝΟΣ εστιατορίου, ξενοδοχείου, οινοποιείου, πλατείας, θεατρικής παράστασης ή μονοπατιού. Αντιθέτως, θα μπει στο χάρτη όταν αυτά συνθέσουν μία ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για τον σύγχρονο ταξιδιώτη. Δηλαδή, όταν τα χαρακτηριστικά του τόπου μας, αυτά που διαμορφώνουν την ταυτότητα και αξία μας, πάρουν σάρκα και οστά».

Δήμος με αξιοπιστία και διαφάνεια

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας έθεσε ένα νέο σύγχρονο και απαραίτητο μοντέλο διαχείρισης στον δήμο, που μέσα από αυτό θα διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της ίδιας της αρχής και της διαφάνειας στον προγραμματισμό και τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος μέσα από: -οργάνωση τομέων για τον ξεκάθαρο διαχωρισμό ευθυνών και στόχων, -δημιουργία αυτόνομων τμημάτων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη που εξυπηρετούν τους στόχους του δήμου μας, -δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δήμου ανά 4μηνο, σωστή προετοιμασία και ωρίμανση των προτάσεων και των έργων για την άμεση εξεύρεση πόρων και χρηματοδότησης.

«Βασιζόμαστε στη συλλογική πρόοδο και όχι τον ατομικισμό. Πρόοδος δεν νοείται μέσα από πνεύμα βασισμένο στο ατομικό συμφέρον. Βασιζόμαστε στη συνεργασία και όχι την αντιπαλότητα. Η κοινωνική συνοχή είναι προϋπόθεση προόδου – γι’ αυτό και δίνουμε τέλος στο «οι δικοί μας» και οι «δικοί τους». Ισοτιμία και αξιοκρατία για όλους τους πολίτες. Όχι σε στείρους διαχωρισμούς. Βρίσκουμε τον κοινό τόπο που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε για μία κοινωνική και οικονομική πρόοδο, μακριά από διαχωρισμούς που κρατάνε πίσω τους ανθρώπους και άρα τον τόπο μας», τόνισε.

Άμεσες δράσεις

Ακολούθως, ο υποψήφιος δήμαρχος παρέθεσε μία σειρά από άμεσες δράσεις που θα τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα υλοποίησης με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου, δεσμευόμενος για την οριστική λήξη της περιόδου απωλειών και αποτυχιών για την περιοχή:
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα εξής:
1. Το εργοστάσιο σκουπιδιών – θα πάψει οριστικά να υπάρχει η απειλή των σκουπιδιών
2. Η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης
• Η πόλη θα στρέψει το μέτωπό της στη θάλασσα, θα συνδεθεί με το υπέροχο ανάγλυφο του βράχου που θα φωτιστεί ώστε να γίνει εντυπωσιακό αξιοθέατο.
• Έχουμε δημοσιεύσει το συνολικό σχέδιο ανάπλασης της πόλεως.
3. Η είσοδος της πόλης – Κορίνθου / λειτουργίες της πόλης ανατολικά σύνδεση με το σταθμό, ανάπλαση, φωτισμός, πράσινο, σήμανση, διαγράμμιση και λοιπές δράσεις. Είναι η πρώτη εικόνα της πόλεως.
4. Κολυμβητήριο – Νέο Κλειστό Γυμναστήριο
5. Εφαρμογή σχεδίου πόλεως
6. Ανάλογες παρεμβάσεις και στη δυτική είσοδο της πόλης
7. Το διυλιστήριο του Σελινούντα
8. Λιμνοδεξαμενές
9. Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ανατολικής – Αιγιαλείας παγκόσμιος προορισμός (οδοντωτός – Τσιβλού – ύδατα Στυγός – θέατρο Αιγείρας)

Ο κ. Σπηλιόπουλος κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι δεν έχει καμία μελέτη, κανένα πρόγραμμα και καμιά προετοιμασία για ένταξη έργων για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2023-2027. Επίσης μίλησε για τις αναπλάσεις φέρνοντας ως αρνητικό παράδειγμα την πλατεία Αγ. Λαύρας που, όπως είπε «αφαιρεί αξία από την πόλη μας αφού επισκιάζει τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του χώρου».

Μίλησε ακόμη για το σταφιδικό ζήτημα που ταλαιπωρεί 6.000 οικογένειες, δεσμεύθηκε για οριστική λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων με ένταξη στο εργοστάσιο του Φλόκα ή εάν αυτό δεν γίνει με δημιουργία τοπικού εργοστασίου, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη συντήρησης των υποδομών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην κωλυσιεργία της ενεργειακής αναβάθμισης του ΕΠΑΛ Αιγίου με τις αλλεπάλληλες διεργασίες αξιολόγησης από τη δημοτική αρχή που κατέληξαν σε «φιάσκο» όπως είπε, παρότι υπήρχε εγκεκριμένο κονδύλι 2 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Με σύγχρονη αντίληψη που ανοίγει ορίζοντες!

Τόνισε ακόμη πως «το πρόγραμμα του συνδυασμού μας δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο όπως θέλουν να λένε μερικοί αλλά προκύπτει από τις ανάγκες των δημοτών. Αποτελεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο υλοποίησης. Με συγκεκριμένες ενέργειες και προϋποθέσεις θα πετύχουμε τον στόχο μας γιατί θέλουμε και το μπορούμε. Με πνεύμα αισιοδοξίας, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και στον άνθρωπο, έχουμε σύγχρονη αντίληψη που ανοίγει ορίζοντες, αξιοποιώντας διαθέσιμα εργαλεία και γνώση. Ο δήμος απαιτεί ανοιχτό μυαλό, ξεκάθαρη σκέψη, προγραμματισμό οργάνωση και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ώστε αυτό που φτιάχνουμε σήμερα να θέτει τις βάσεις για αυτό που θα έχουμε για αύριο για τα παιδιά μας΄΄.

Κλείνοντας, τόνισε πως η νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων πρέπει να εξαλειφθεί, ρίχνοντας… βολές προς τη σύμπραξη Χρήστου Γούτου και Βάσως Ψυχράμη και λέγοντας πως οφείλουμε να ενώσουμε την κοινωνία και να προχωρήσουμε μπροστά.

Επισήμανε τέλος πως προτεραιότητα της παράταξής του είναι ο σεβασμός στον τόπο και πως το πρόγραμμά του είναι βασισμένο στην ποιοτική αναβάθμιση, ενώ μίλησε για τη διαφάνεια που, όπως είπε, δεν υπάρχει σήμερα στον δήμο, λέγοντας πως ΄΄εμείς βασιζόμαστε στο κοινό καλό και όχι στον ατομικισμό. Δίνουμε τέλος στο «οι δικοί μας» και «οι δικοί τους». Θα ενώσουμε την κοινωνία, αυτή είναι η υπόσχεσή μας΄΄.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, ο κ. Σπηλιόπουλος παρουσίασε σε κλίμα ενθουσιασμού τους υποψηφίους του συνδυασμού του, ενώ προβλήθηκε οπτικό υλικό με τα έργα που έχει προγραμματίσει ο συνδυασμός «Αιγιάλεια Προορισμός» προκειμένου να δώσει ώθηση και αναπτυξιακή προοπτική στην Αιγιάλεια, καθιστώντας την Προορισμό!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr