background img
banner
banner

Η Δ.Ε. Αιγίου δεν στήριξε τον Χρήστο Γούτο

ΞΕΚΙΝHΣΕ ΣΗΜΕΡΑ  Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ – ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η επόμενη ημέρα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών βρήκε την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χρήστου Γούτου, να κινεί τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, δεδομένης της πολύ μικρής διαφοράς της πρώτης καταμέτρησης (98 ψηφοδέλτια λιγότερα από τον Δημήτρη Καλογερόπουλο). Χωρίς να προχωρήσουν σε εκτίμηση του αποτελέσματος, αναμένοντας το τελικό πόρισμα, δεν έλειψαν οι συζητήσεις για την εξαγωγή συμπερασμάτων, για τους λόγους που δεν ενισχύθηκε ο συνδυασμός όσο θα περίμεναν.

Στο επιτελείο της «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», η πρώτη σκέψη είναι ότι οι εκλογές χάθηκαν (αν επιβεβαιωθεί η α΄ καταμέτρηση) από τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος της Δ.Ε. Αιγίου. Διότι ουδείς περίμενε ότι από τον α΄ ως τον β΄ γύρο ο Χρήστος Γούτος θα αύξανε τη δυναμική του τόσο λίγο, λαμβάνοντας μόλις 329 ψηφοδέλτια περισσότερα. Δηλαδή από 5.340 ψήφους την πρώτη Κυριακή στη Δ.Ε. Αιγίου, έλαβε τη δεύτερη Κυριακή 5.669. Αντιθέτως, ο συνδυασμός του κ. Καλογερόπουλου την πρώτη Κυριακή στη Δ.Ε. Αιγίου είχε λάβει 4.523 ψήφους και τη δεύτερη 5.961 ψήφους.

Τα επικρατέστερα σενάρια που το Αίγιο δεν «τράβηξε»

Δύο είναι τα επικρατέστερα «σενάρια» που το Αίγιο δεν έδωσε στον κ. Γούτο όσα περίμενε. Το πρώτο είναι ότι υποστηρικτές του ή άνθρωποι που θα τον ψήφιζαν και τον είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο, απείχαν για κάποιους λόγους οι οποίοι μπορεί να σχετίζονται και με υποψηφίους της παράταξης που δεν πήγαν και τόσο καλά. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση είχαν ψηφίσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα ωστόσο στη συνέχεια ο συνδυασμός δεν τους… εξέφραζε.

Το άλλο «σενάριο» λέει ότι οι ψηφοφόροι του τρίτου συνδυασμού «Αιγιάλεια Προορισμός» του Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος παρουσίασε μία δυναμική μέσα στο Αίγιο μεγαλύτερη από τις άλλες Δ.Ε., προτίμησαν τον κ. Καλογερόπουλο. Και οι δύο περιπτώσεις συζητήθηκαν έντονα, αφού, όπως τόνιζαν άνθρωποι του συνδυασμού, ακόμη και οι μισές ψήφοι από όσες είχε πάρει η παράταξη του Κ. Σπηλιόπουλου στις πρώτες εκλογές, να κατέληγαν στον κ. Γούτο, η τελική επικράτηση θα τον έβρισκε νικητή.

Την εικασία αυτή πάντως ενισχύει το κυριακάτικο αποτέλεσμα της κάλπης σε κοινότητα της Δ.Ε. Αιγίου όπου την πρώτη Κυριακή ο κ. Γούτος ήταν πρώτος, δεύτερος ήταν ο κ. Σπηλιόπουλος και τρίτος ο κ. Καλογερόπουλος, όμως τη δεύτερη Κυριακή η… πλάστιγγα έγειρε με διαφορά υπέρ του κ. Καλογερόπουλου.

Βεβαίως και η αποχή ευνόησε τον πρώτο, από τη στιγμή που το Αίγιο κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από όλη την Αιγιάλεια, «αγγίζοντας» το 54%.

Θα εξετάσουν τα 424 άκυρα ψηφοδέλτια

Πάντως τη Δευτέρα, ο κ. Γούτος μέσω του δικηγόρου του κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο για επανακαταμέτρηση των ψήφων της δεύτερης Κυριακής, με τη διαδικασία να ξεκινά  και να εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό σε μία με δύο ημέρες. Άνθρωποι του συνδυασμού έλεγαν  πως δεν αποκλείεται να έχουν γίνει λάθη, να μεταδόθηκε διαφορετικά κάποιος αριθμός ψηφοδελτίων και να μην ισχύει τελικά η διαφορά των 98 ψήφων. Επισήμαναν ακόμη το γεγονός ότι είναι αξιοσημείωτο ότι καταμετρήθηκαν 424 άκυρα ψηφοδέλτια, επιδιώκοντας μέσα από την επανακαταμέτρηση να δουν γιατί έχουν ακυρωθεί.

Σε επικοινωνία του Protionline.gr, ο κ. Γούτος δεν θέλησε να δηλώσει κάτι περισσότερο για το αποτέλεσμα που ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής, αρκούμενος να σημειώσει: ΄΄Από τη στιγμή που ζήτησα επανακαταμέτρηση δεν σχολιάζω κάτι ώσπου να βγει το αποτέλεσμα΄΄.

Όπως αναφέρθηκε  ο κ. Γούτος πλειοψήφισε στις τέσσερις από τις έξι Δημοτικές Ενότητες του δήμου, δηλαδή σε Αιγείρα, Ακράτα, Διακοπτό και Ερινεό όχι όμως σε Αίγιο και Συμπολιτείας που έχουν τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό κοινότητες ήτοι Αίγιο και Ροδοδάφνη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr