background img
banner
banner

Η Δ.Ε. Διακοπτού ψήφισε Γούτο

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ 173 ΨΗΦΟΥΣ

Τι κι αν πολλοί πίστευαν πως η Δημοτική Ενότητα Διακοπτού θα δώσει… ψήφο εμπιστοσύνης στον Δημήτρη Καλογερόπουλο; Ο Χρήστος Γούτος ήταν αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους συγκεντρωτικά σε όλες τις Κοινότητες. Στον πρώτο γύρο των εκλογών ο συνδυασμός του κατάφερε να υπερισχύσει στις οκτώ από τις δώδεκα Κοινότητες, εκλέγοντας ισάριθμους προέδρους, ενώ στον δεύτερο γύρο ενισχύθηκε κι άλλο λαμβάνοντας 1.516 ψήφους έναντι 1.343 ψήφων του κ. Καλογερόπουλου.

Η διαφορά των 173 ψήφων υπέρ του κ. Γούτου στον δεύτερο γύρο, παρά το «ρεύμα» που υπήρχε υπέρ του δημάρχου και την ώθηση που πήρε κυρίως από τις Δ.Ε. Αιγίου και Συμπολιτείας, ήταν ίσως κάτι που δεν περίμεναν πολλοί έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Στα αξιοσημείωτα είναι πάντως το γεγονός ότι η παράταξη «Αιγιάλεια Τώρα» του κ. Καλογερόπουλου εξέλεξε τον πρόεδρο στη μεγαλύτερη Κοινότητα της Δ.Ε., που είναι το Διακοπτό αν και η διαφορά του πρώτου γύρου «ψαλιδίστηκε» αρκετά.

Τα «πρόσωπα» έκαναν τη διαφορά

Μία πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος θα μπορούσε να αναφέρει ότι η Δημοτική Ενότητα Διακοπτού ήταν αυτή που επλήγη από τη φωτιά του περασμένου Ιουλίου και ίσως επηρεάστηκε το αποτέλεσμα. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι στις τρεις κοινότητες που «τραυματίστηκαν» περισσότερο, δηλαδή σε Μαμουσιά, Τράπεζα και Διακοπτό, πρώτος βγήκε ο συνδυασμός του δημάρχου. Ο λόγος που ο κ. Γούτος υπερίσχυσε συνολικά, πέρα από τη δυναμική του συνδυασμού, έχει να κάνει με την αποδοχή των προσώπων που στήριξαν την «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» και έθεσαν υποψηφιότητα με την παράταξη.

Πώς ψήφισαν οι Κοινότητες της Δ.Ε. Διακοπτού

Στην Κοινότητα Άνω Διακοπτού την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 21, ο κ. Σπηλιόπουλος 49 και ο κ. Γούτος 34 ψήφους. Η δεύτερη Κυριακή έφερε ισοψηφία αφού 35 ψήφους έλαβαν και οι δύο διεκδικητές.

Στο Διακοπτό στον πρώτο γύρο ο δήμαρχος έλαβε και στα τέσσερα εκλογικά τμήματα μαζί 445 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 174 και ο κ. Γούτος 312. Στον δεύτερο γύρο φαίνεται πως ο κ. Γούτος ενισχύθηκε αρκετά αλλά δεν κατάφερε να περάσει μπροστά. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 453 ψήφους και ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο», 431 ψήφους.

Στον Ελαιώνα ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 170 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 29, ενώ ο κ. Γούτος 209. Στον δεύτερο γύρο η διαφορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αφού ο δήμαρχος έλαβε 139 ψήφους και ο κ. Γούτος 234.

Στην Ελίκη η εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής, που έκρινε και τον πρόεδρο, εξελίχθηκε σε θρίλερ αφού ο συνδυασμός του κ. Γούτου υπερίσχυσε του συνδυασμού του κ. Καλογερόπουλου με μία ψήφο. Συγκεκριμένα, η «Αιγιάλεια Τώρα» έλαβε 131, η «Αιγιάλεια Προορισμός» 25 και η «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» 132 ψήφους. Τη δεύτερη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 127 και ο κ. Γούτος 119 ψήφους.

Στα Ζαχλωρίτικα ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 86 ψήφους την πρώτη Κυριακή, ο κ. Σπηλιόπουλος 14 και ο κ. Γούτος 68. Αντίθετα, τη δεύτερη Κυριακή υπερίσχυσε ο κ. Γούτος μόλις μία ψήφο λαμβάνοντας 91 έναντι 90 του κ. Καλογερόπουλου.

Στο Καθολικό υπήρξε σαφής προτίμηση στην παράταξη του κ. Γούτου. Ειδικότερα, ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε την πρώτη Κυριακή 9 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 4 και ο κ. Γούτος 51. Στο Καθολικό ο κ. Καλογερόπουλος στον δεύτερο γύρο έλαβε 12 και ο κ. Γούτος 45.

Στην Κοινότητα Κερύνειας η διαφορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Την πρώτη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 36, ο κ. Σπηλιόπουλος 20 και ο κ. Γούτος 163. Τη δεύτερη ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 64 και ο κ. Γούτος 101.

Στην Κοινότητα Μαμουσιάς η διαφορά ήταν συντριπτική υπέρ του κ. Καλογερόπουλου που έλαβε την πρώτη Κυριακή 162 ψήφους, έναντι 17 του κ. Σπηλιόπουλου και 10 του κ. Γούτου. Τη δεύτερη Κυριακή ο δήμαρχος έλαβε 83 ψήφους και ο κ. Γούτος 44.

Στα Νικολέικα ο δήμαρχος έλαβε τον πρώτο γύρο 74 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 37 ενώ ο κ. Γούτος πήρε κεφάλι με 135. Ομοίως και στον δεύτερο γύρο όπου ο κ. Καλογερόπουλος πήρε 79 και ο κ. Γούτος 126.

Στην Κοινότητα Ριζομύλου επίσης υπερίσχυσε ο κ. Γούτος. Ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε την πρώτη Κυριακή 57 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 44 και ο κ. Γούτος 124. Τη δεύτερη Κυριακή ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 92 και ο κ. Γούτος 109.

Στη Ροδιά και πάλι υπερίσχυσε ο κ. Γούτος. Ο κ. Καλογερόπουλος πήρε στον πρώτο γύρο 99 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 18 και ο κ. Γούτος 148, ενώ στον δεύτερο γύρο ο κ. Καλογερόπουλος 104 και ο κ. Γούτος 127.

Τέλος, στην Κοινότητα Τράπεζας ήταν αισθητή η διαφορά υπέρ του δημάρχου, ειδικά στον πρώτο γύρο. Ο κ. Καλογερόπουλος έλαβε 104 ψήφους, ο κ. Σπηλιόπουλος 30 και ο κ. Γούτος 25. Στον δεύτερο γύρο ο δήμαρχος έλαβε 65 και ο κ. Γούτος 54.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr