background img
banner
banner

Με καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος η εθνική επέτειος της 28 Οκτωβρίου 1940 στην κοινότητα Ακράτας. Περιλαμβάνει καταθέσεις στεφάνων και μαθητική παρέλαση. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της σημασίας της Εθνικής Επετείου. Ώρα 11.00μ.μ. προσκύνημα μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηρώον της έδρας τους με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές Κατάθεση στεφάνων και στέψη προτομών.

Ακράτα

Σάββατο 28 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 προσέλευση σχολείων στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους, ώρα 9:45 προσέλευση επισήμων στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους, ώρα 10:00 δοξολογία στον καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους χοροστατούντος του ιερατικού προϊσταμένου του ιερού ναού, Αρχιμανδρίτη Ισαάκ Παπαθανασίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής του Γυμνασίου Ακράτας Ιωάννης Μιχαηλίδης. Ώρα 10:45 επιμνημόσυνη δέηση προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τις αρχές του τόπου. Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τον ενδόξων πεσόντων και Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική Ακράτας.

Παρέλαση στον πεζόδρομο Ακράτας μαθητών σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τελετάρχης ορίζεται ο τοπικός σύμβουλος και μαέστρος της Φιλαρμονικής Ακράτας Χρήστος Ασημακόπουλος.

θα παρατεθεί καφές στους ιεράρχες, τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τους προϊσταμένους υπηρεσιών στο κατάστημα «Το Παλαιών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr