background img
banner
banner

Κινητικότητα στο πρώην Club Méditerranée

ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Πολύ κοντά στο να… ξαναγίνει παράδεισος βρίσκεται το πρώην Club Méditerranée, αυτή τη φορά όμως με μία σύγχρονη οπτική που δίνει τεράστια τουριστική ώθηση σε όλη την Αχαΐα.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μίσθωσης των 70,3 στρεμμάτων στο Λαμπίρι από την Αzur Selection του Ομίλου Αρβανιτάκη, το τελευταίο διάστημα εκπονούνται οι μελέτες για την υλοποίηση των σχεδίων ανάπλασης της έκτασης, ενώ παράλληλα προχωρά η αποψίλωση του χώρου που είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές από τη φωτιά του 2021.

Εκτιμήσεις μάλιστα αναφέρουν ότι μέσα στο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης καθαρισμός της έκτασης ούτως ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιηθεί. Το πλάνο αξιοποίησης είναι άκρως εντυπωσιακό και ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο για την περιοχή, καθώς είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει “πηγή” εισοδημάτων για τον δήμο λόγω της επισκεψιμότητας, αλλά και των λοιπών επενδύσεων που θα γίνουν σαν επιχειρησιακή “αλυσίδα” στο συγκεκριμένο σημείο ή σε όμορες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο χώρος θα παραχωρηθεί για 40 συν 8 χρόνια έναντι μισθώματος 80.000 ευρώ τον χρόνο στον Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου που διαχειρίζεται το κληροδότημα της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

Τι προβλέπει το πλάνο

Ο Όμιλος Αρβανιτάκη σχεδιάζει την ανάπτυξη πεντάστερου θέρετρου 300 δωματίων, επενδύοντας 40 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο θα δημιουργήσει κατά τη λειτουργία του περίπου 100 θέσεις εργασίας, ενώ σημαντικό είναι ότι θα λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο. Θα δημιουργηθούν επιπλέον εγκαταστάσεις εστίασης, κέντρου ευεξίας, αθλητικών υποδομών κ.ά. Επίσης, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το θέρετρο υπό την ομπρέλα διεθνούς brand. Σημειωτέον ότι με βάση τον διαγωνισμό που είχε γίνει, από το σύνολο της έκτασης απόλυτα αξιοποιήσιμη είναι έκταση 29 στρεμμάτων, ενώ η υπόλοιπη έχει ορισμένους δασικούς περιορισμούς που δεσμεύουν και τον πλειοδότη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr