background img
banner
banner

Νέα, σύντομη, προεκλογική περίοδος

ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», ΤΟ ΑΝΤΙ-ΠΕΛΕΤΙΔΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Πριν καν βγει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών σύμφωνα με το οποίο ο β΄ γύρος είναι αυτός που θα βγάλει δήμαρχο στην Πάτρα, η παράταξη του Κώστα Σβόλη, συγκροτεί μέτωπο κατά του Κώστα Πελετίδη. Ήδη το πρωί της Δευτέρας στελέχη του «σπιράλ» του Πέτρου Ψωμά -της 4ης παράταξη η οποία αποκτά ρόλο ρυθμιστή- συναντήθηκαν για να συζητήσουν τον τρόπο που θα κινηθεί στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Αποφάσισαν σαφή στήριξη στον Κώστα Σβόλη.

Η διαφορά μεταξύ των κ.κ. Πελετίδη και Σβόλη (14,3%) καλύπτεται κατά τα 2/3, εκτίμησε ο αχαιός Βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του «σπιράλ» και το… μπαλάκι βρίσκεται πλέον στα χέρια του 3ου των εκλογών, του Βασίλη Αϊβαλή.

Λίγο νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου, που έχει στηρίξει τον κ. Αϊβαλή, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν στηρίζει λύσεις που δεν έχουν «προοδευτικό πρόσημο». Η παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και πάλι» του κ. Αϊβαλή πάντως είναι ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική και θεωρείται σίγουρο ότι, για αρκετούς, μια στήριξη προς την πλευρά του κ. Σβόλη, εξυπακούεται.

Και ενώ ήδη το παιχνίδι στα κόμματα έχει ανάψει για τα καλά, υπάρχουν και οι πολίτες που βλέπουν το ίδιο ποτήρι, κάποιοι μισογεμάτο και κάποιοι μισοάδειο! Το 39,95% του κ. Πελετίδη θεωρείται περήφανη τρίτη συνεχόμενη νίκη του δημάρχου της Πάτρας αλλά, από την άλλη, υπάρχει ένα 60,05% που δεν τον επέλεξε!

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα, μπορεί να υπάρξει ανατροπή; Ο Πελετίδης δεν κινδυνεύει» από μέσα. Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων που δεν κατευθύνθηκαν από τον πρώτο γύρο προς αυτόν είναι ΣΥΡΙΖΑ κατά 55%. Το ερώτημα είναι θα περάσει η αντίληψη της κ. Αναγνωστοπούλου «όχι δεξιός δήμαρχος», ή θα πάνε για μπάνιο και αυτή την Κυριακή οι μισοί στον ΣΥΡΙΖΑ;
Το «πάτημα» για τον κ. Σβόλη, έως την Κυριακή θα υπάρχει και θα είναι σταθερό: Η Πάτρα δεν αντέχει άλλα 5 χρόνια εσωστρέφειας και κομματικής προπαγάνδας. Αυτό προϋποθέτει όμως ότι πολλοί κεντροαριστεροί θα βάλλουν τις κομματικές τους ταυτότητες στο μπαούλο, πράγμα δύσκολο!

g Εκλογικός περίπατος την Κυριακή και στα Καλάβρυτα όπου στο νέο 19μελές Δημοτικό Συμβούλιο τους 14 εκλέγει η παράταξη του επανεκλεγέντος δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών – Δύναμη δημιουργίας και προοπτικής» που εξελέγη από την 1η Κυριακή με 71,20% ενώ 5 έδρες εκλέγει η παράταξη του Αθανάσιου Κανελλόπουλου «Ενωτική Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή, Ανάπτυξη και Ευημερία» που έλαβε ποσοστό 25,85%. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος εκλέγεται για 5η φορά δήμαρχος.

g Στη Δυτική Αχαΐα η καταμέτρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς ο πρώτος σε ψήφους Γρηγόρης Αλεξόπουλος δεν κατάφερε να «κόψει» το νήμα της εκλογής του από τον πρώτο γύρο για πολύ μικρή διαφορά. Έτσι θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο απέναντι στον νυν Δήμαρχο, Σπύρο Μυλωνά με τον τρίτο σε ψήφους, Φίλιππο Λιάκο να διαδραματίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.

g Δήμαρχος και την επόμενη 5ετία θα είναι στον Δήμο Ερυμάνθου, ο Θόδωρος Μπαρής, ο οποίος μπορεί να σημείωσε μικρές απώλειες στο ποσοστό της εκλογής του σε σχέση με το 2019, ωστόσο, δεν ήταν αρκετές για να του στερήσουν τη νέα θητεία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr