background img
banner
banner

Σε αναζήτηση ψήφων και στηρίξεων οι δύο πρώτοι

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ… ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου τους υποψήφιους για τον δήμο Αιγιαλείας συνδυασμούς να κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο φέρνει τον Χρήστο Γούτο και τον Δημήτρη Καλογερόπουλο στον δεύτερο γύρο, να διεκδικούν τα ηνία του δήμου ως και το 2028. Οι ζυμώσεις και οι διεργασίες πρόκειται να είναι έντονες, ενόψει της ερχόμενης Κυριακής, ενώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει ο τρίτος στην προτίμηση των δημοτών συνδυασμός, του Κώστα Σπηλιόπουλου, η οποία πρόκειται να καθοριστεί εντός της σήμερον…

Τα τελικά αποτελέσματα

Η… κάλπη έβγαλε διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς, μόλις 562 ψηφοδελτίων που μεταφράζονται σε ποσοστό 1,94%. Συγκεκριμένα, με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ο Χρήστος Γούτος με την «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» έλαβαν ποσοστό 37,16% με 10.755 ψήφους, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με την «Αιγιάλεια Τώρα» ποσοστό 35,22% με 10.193 ψήφους, ο Κώστας Σπηλιόπουλος με την παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» 19,61% και 5.676 ψήφους, ο Γιώργος Κουβαράς με την Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. 3,55% και 1.027 ψήφους, ο Γιάννης Μποδιώτης και η «Λαϊκή Συσπείρωση» 2,53% και 733 ψήφους και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος με την «Αιγιαλέων Πόλις» 1,93% και 558 ψήφους.

Με τον «αέρα» του πρώτου

Στο «στρατόπεδο» του πρώτου, Χρήστου Γούτου, εκφράστηκε ικανοποίηση για την αύξηση του ποσοστού κατά 3,56% σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του α΄ γύρου των δημοτικών εκλογών του 2019, καθώς και για το… γόητρο της πρώτης θέσης, ωστόσο γνωρίζουν καλά πως το 1,94% που προηγούνται του δεύτερου συνδυασμού του Δημήτρη Καλογερόπουλου δεν είναι διαφορά ασφαλείας και είναι εφικτό να ανατραπεί. Έχουν άλλωστε κατά νου το κακό (γι’ αυτούς) προηγούμενο του 2019 που η διαφορά των 3,7 ποσοστιαίων μονάδων της πρώτης Κυριακής τους έφερε πίσω έξι και πλέον ποσοστιαίες μονάδες στη δεύτερη, με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να εκλέγεται πανηγυρικά δήμαρχος. Στο επιτελείο του κ. Γούτου ευελπιστούν πως είτε θα προσελκύσουν ψηφοφόρους των υπολοίπων συνδυασμών είτε θα καταφέρουν να ενεργοποιήσουν τους απόντες του πρώτου γύρου.
Ας μην ξεχνάμε ότι η αποχή ήταν σχεδόν στο 42% προχθές Κυριακή, αφού από τους 50.893 εγγεγραμμένους πολίτες, ψήφισαν μόλις 29.558.

Αύξηση δύναμης σχεδόν κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες

Αντίστοιχες βέβαια είναι και οι προσδοκίες του συνδυασμού του Δημήτρη Καλογερόπουλου που επίσης ελπίζει στη στήριξη από ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων και από των απεχόντων. Ωστόσο, στις τάξεις της «Αιγιάλεια Τώρα» επικρατεί ικανοποίηση διότι, παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν τη φυσική φθορά της εξουσίας, όχι μόνο δεν μείωσαν ποσοστά αλλά αύξησαν τη δυναμική τους. Το ποσοστό της παράταξης ενισχύθηκε κατά 5,92% σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης του 2019 κι αυτό δείχνει συσπείρωση του κόσμου και αναγνώριση του έργου της δημοτικής αρχής από ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου.

Από εκεί και πέρα, η κάθε πρόβλεψη με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, φαντάζει αδύνατη καθώς ουδείς γνωρίζει το πώς θα συμπεριφερθεί ο Αιγιαλέας εκλογέας. Πολλά δε θα εξαρτηθούν από τη ρότα που θα χαράξει η τρίτη τη τάξει παράταξη, η οποία βρίσκεται σε φάση αναζήτησης των αιτίων που δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο της που ήταν η είσοδος στη δεύτερη Κυριακή.

Συνεδριάζει η ομάδα Κ. Σπηλιόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η ομάδα του κ. Σπηλιόπουλου ώστε να αποφασίσει τη στάση της στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Εάν δηλαδή θα δώσει στήριξη σε κάποιον από τους δύο υποψήφιους δημάρχους ή εάν θα αφήσει τους ψηφοφόρους της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» να ψηφίσουν κατά βούληση.

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σπηλιόπουλος, ανέφερε: ΄΄Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της ογδόης Οκτωβρίου 2023 στον δήμο της Αιγιάλειας, για εμάς στην παράταξή μας «Αιγιάλεια Προορισμός», δεν ήταν καλό και δεν ήταν αναμενόμενο. Σεβόμαστε την ψήφο και τη γνώμη των συνδημοτών μας. οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας ψήφισαν, παρά το ασφυκτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τα στελέχη και τους φίλους που μας βοήθησαν.
Ιδιαίτερη όμως αναφορά θέλω να κάνω στην εξαιρετική ομάδα του συνδυασμού μας. Για το ήθος, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τη μαχητικότητα και την πίστη που επέδειξαν στον αγώνα μας για την αναγέννηση του δήμου μας. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς και τους τιμώ για την εμπιστοσύνη που μας έδωσαν απλόχερα. Το καλό και η πρόοδος της Αιγιάλειας ήταν και θα είναι πάντα ο στόχος μας΄΄.

Η στάση των «μικρότερων» παρατάξεων

Ως προς τις παρατάξεις «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας» του Γιώργου Κουβαρά και «Αιγιαλέων Πόλις» του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, δεν έχουν ως τώρα γνωστοποιήσει εάν θα ταχθούν υπέρ του ενός ή του άλλου διεκδικητή του δήμου. Κάθετη είναι η στάση και η προτροπή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Γιάννη Μποδιώτη προς τους ψηφοφόρους της να μην στηρίξουν κανέναν από τους δύο, να προτιμήσουν την αποχή ή εάν συμμετέχουν στη διαδικασία, να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr