background img
banner
banner

Πρόεδροι και κοινοτικά συμβούλια με… αέρα συνδυασμών

ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Επανεκλογές αλλά και αλλαγή «κεφαλής» σε πολλές Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αιγιαλείας έφερε η εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου.

Το νέο μέτρο εκλογής των προέδρων δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα, δεδομένου ότι υπήρξαν περιπτώσεις υποψηφίων που έλαβαν περισσότερους σταυρούς από όλους τους υποψηφίους για την κοινότητά τους, ωστόσο δεν παίρνουν προεδρία, καθώς άλλος συνδυασμός συγκέντρωσε περισσότερα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν δε και κοινότητες που η θέση του προέδρου θα κριθεί στα εκλογοδικεία καθώς αναμένεται η υποβολή ενστάσεων…

Ο δήμαρχος «κρίνει» τον πρόεδρο στις μεγάλες Κοινότητες

Ως γνωστόν, στις Δημοτικές Κοινότητες με περισσότερους από 2.000 κατοίκους εκλέγεται πρόεδρος ο υποψήφιος που πλειοψήφισε στην Κοινότητα από τον συνδυασμό του δημάρχου. Σε ό,τι αφορά τον δήμο Αιγιαλείας, οι Κοινότητες με περισσότερους από 2.000 κατοίκους είναι το Αίγιο και η Ροδοδάφνη. Στο μεν Αίγιο πρώτος σε σταυρούς από την παράταξη Καλογερόπουλου ήταν ο Θεοφάνης Ραμπαβίλας με 353 ψήφους ενώ από την παράταξη Γούτου πρώτος ήρθε ο Διονύσης Λουκόπουλος με 341 ψήφους. Στη Δ.Κ. Ροδοδάφνης πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από την «Αιγιάλεια Τώρα» ήρθε ο Γιώργος Παλαιολογόπουλος με 169 και από την «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» ο Χάρης Γιαννόπουλος με 146.

Στις υπόλοιπες 71 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Αιγιαλείας, ο πρόεδρος εξελέγη την πρώτη Κυριακή, με βάση τις ψήφους που έλαβε ο συνδυασμός με τον οποίο κατήλθε. Αξίζει να δει κανείς τι συνέβη σε κάποιες από τις μεγαλύτερες κοινότητες απ’ άκρη σ’ άκρη του δήμου.

Η περίπτωση της ισοψηφίας

Στην Κοινότητα Ζήριας σημειώθηκε ισοψηφία μεταξύ των συνδυασμών Γούτου και Καλογερόπουλου. Ο Μάριος Γεωργίου από την παράταξη Γούτου έλαβε 124 σταυρούς και ο Παναγιώτης Δημόπουλος από τον συνδυασμό Καλογερόπουλου 77, ωστόσο πρόεδρος θα εκλεγεί αυτός που προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου που επρόκειτο να αναδειχθεί από την εκλογική αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου.

Υποψήφιοι πρώτοι έρχονται… δεύτεροι και το αντίθετο

Στην Κοινότητα Καμαρών ο Αντώνης Τσαλπατούρος από την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χ. Γούτου ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με 177, ωστόσο εκλέγεται ο Παναγιώτης Ρογκάλας από τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Τώρα» του Δημ. Καλογερόπουλου έχοντας λάβει 128 σταυρούς.

Στη Δημοτική Κοινότητα Λόγγου αναδείχθηκε πρώτη δύναμη η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» του Κώστα Σπηλιόπουλου, οπότε πρόεδρος εκλέγεται ο Παναγιώτης Στέφος που έλαβε 70 σταυρούς. Από την παράταξη Καλογερόπουλου ο Γιάννης Μπουλούμπασης έλαβε 62 και από την παράταξη Γούτου ο Παναγιώτης Παπαντωνόπουλος 46.

Στα Σελιανίτικα εκλέγεται ο υποψήφιος του συνδυασμού Καλογερόπουλου Σπύρος Σταθακόπουλος με 103 σταυρούς. 163 σταυρούς έλαβε ο υποψήφιος της παράταξης Γούτου, Γιώργος Ρόζος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικράτηση Καλογερόπουλου στην κοινότητα ήταν για τρία ψηφοδέλτια και αναμένεται να υποβληθεί ένσταση.

Στη Δημοτική Κοινότητα Πτέρης υπερίσχυσε με βραχεία κεφαλή ο συνδυασμός Καλογερόπουλου και επανεκλέγεται ο Τάσος Κατσαούνης με 149 σταυρούς έναντι 75 του πρώτου της παράταξης Γούτου, Λεωνίδα Κωνσταντινόπουλου.

Την τέταρτη θητεία του στην προεδρία της Κοινότητας Σελινούντα ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο Ανδρέας Παπαγεωργίου που εξελέγη με την παράταξη Γούτου, λαμβάνοντας 146 σταυρούς. Ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος από τον συνδυασμό Καλογερόπουλου έλαβε 47.

Στη Δημοτική Κοινότητα Κουλούρας υπερίσχυσε ο συνδυασμός Καλογερόπουλου και επανεκλέγεται ο Αποστόλης Σωτηρόπουλος με 115 σταυρούς έναντι του Ανδρέα Κουνινιώτη της παράταξης Γούτου, που έλαβε 50 σταυρούς.

Στην Κοινότητα Τέμενης πρόεδρος εκλέγεται ο Τριαντάφυλλος Λουκόπουλος της παράταξης Γούτου που έλαβε 227 σταυρούς. Από την παράταξη Καλογερόπουλου ο πρώτος ήταν ο Βασίλης Μελισσουργός με 48 και από την παράταξη η Μελπομένη Κολλιοπούλου με 40. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Κοινότητας, Δημήτρης Μακρής ήταν εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χρ. Γούτου, ωστόσο ήρθε δεύτερος λαμβάνοντας 156 σταυρούς.

Στα Βαλιμίτικα έχουμε επανεκλογή στην προεδρία του Κώστα Δημακόπουλου που ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό Γούτου και έλαβε 129 σταυρούς. Ο Κώστας Ανδρικόπουλος από την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου έλαβε 69 σταυρούς και ο Γιώργος Ρηγόπουλος της παράταξης Καλογερόπουλου έλαβε 22 σταυρούς.

Η Ανατολική Αιγιάλεια

Στον Ελαιώνα εκλέγεται η παράταξη Γούτου με πρόεδρο τον Θανάση Δημόπουλο που πλειοψηφίσε με 112 σταυρούς. Ο απερχόμενος πρόεδρος Βασίλης Τζαβάρας που κατήλθε με τον συνδυασμό Καλογερόπουλου, έλαβε 107.

Στη Δημοτική Κοινότητα Διακοπτού επανεκλέγεται ο Σπήλιος Ρουφογάλης με 313 σταυρούς, από τον συνδυασμό του Δημ. Καλογερόπουλου. Από την παράταξη Χ. Γούτου πλειοψήφισε ο Δημήτρης Γιαννόπουλος (Λάγιος) που έλαβε 180 σταυρούς.

Στην Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων επανεκλέγεται ο Παναγιώτης Κρικέτος της παράταξης Γούτου, που έλαβε 204 σταυρούς. Από την παράταξη Καλογερόπουλου ο Νίκος Τζαβέλλας έλαβε 107.

Στο Κράθιο εκλέγεται ο Δημήτρης Δημητρίου με 78 σταυρούς από τον συνδυασμό του Χρ. Γούτου. Από την παράταξη Σπηλιόπουλου ο Ηλίας Κοντός έλαβε 53 και από την παράταξη Καλογερόπουλου ο Γεώργιος Ράλλης 35.

Στη Δημοτική Κοινότητα Ακράτας πρώτος σε ψήφους ήρθε ο συνδυασμός του Δημήτρη Καλογερόπουλου και εκλέγεται πρόεδρος ο Χρήστος Ασημακόπουλος με 150 σταυρούς. Ο Παναγιώτης Ζαφειρακόπουλος από την παράταξη του Χρήστου Γούτου έλαβε 161 σταυρούς.

Στην Κοινότητα Αιγείρας επανεκλέγεται ο Ηλίας Σταθακόπουλος με 259 σταυρούς από την παράταξη του Χρήστου Γούτου. Από την παράταξη Καλογερόπουλου ο Θανάσης Αγγελόπουλος έλαβε 66 σταυρούς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr