background img
banner
banner

Χρήσιμα συμπεράσματα και υποβολή προτάσεων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Ε. ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας στα Γιάννενα, 21 και 22 Οκτωβρίου έλαβαν μέρος μέλη του Παραρτήματος Αιγίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας. Γυναίκες αγωνίστριες για τα δικαιώματα των Ελληνίδων, από κάθε μέρος της Ελλάδας, από την Θράκη και τη Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο, την Αθήνα, την Κω, την Κέρκυρα, πλημμύρισαν τα Γιάννενα, συζήτησαν για τη νεολαία, τον ρόλο του σχολείου και της οικογένειας στην κοινωνικοποίησή τους, την εκπαίδευσή τους, την ανεργία, τα ναρκωτικά και τον εθισμό στο διαδίκτυο, τη φυγή στο εξωτερικό, τις νέες προοπτικές μέσω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, τα αίτια της αδιαφορίας κι αποστασιοποίησης από την πολιτική κ.ά.

Έδειξαν έρευνες με νέες και νέους που μιλούν για τα όνειρα και τα προβλήματά τους, έκαναν εισηγήσεις και προτάσεις. Τα συμπεράσματα και οι προτάσεις θα προωθηθούν στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και θα συμπεριληφθούν στο Ημερολόγιο του 2024, που βρίσκεται υπό έκδοση.

Ορίστηκαν τα θέματα για την επόμενη χρονιά

Επικυρώθηκαν ψηφίσματα αναφορικά με την έκρυθμη κατάσταση στην Παλαιστίνη, καθώς και τις επιπτώσεις του πολέμου στα παιδιά και ορίστηκε η θεματολογία, με την οποία θα ασχοληθούν όλα τα παραρτήματα την επόμενη χρονιά, σχετικά με την προστασία της μητρότητας και τους τρόπους τεκνοποίησης (τεχνητή γονιμοποίηση, παρένθετη μητέρα, υιοθεσία, αναδοχή κ.ά.).
Το Παράρτημα Αιγίου της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας συμμετείχε στην διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στα Γιάννενα, με τέσσερις εκπροσώπους: την Ουρανία Κοττά Κακαβάνη, τη Λίτσα Γιαννοπούλου, την Ιωάννα Κατσιδήμα και την Ανδριάνα Γαβαθοπούλου.

Το βράδυ του Σαββάτου όλες οι γυναίκες διασκέδασαν με την ψυχή τους, με ζωντανή μουσική σε κέντρο δίπλα στη λίμνη και την Κυριακή γνώρισαν τις ομορφιές της Ηπείρου με επισκέψεις στα Ζαγοροχώρια, την Κόνιτσα, το Βοϊδομάτη και αλλού.

΄΄Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Γ.Ε. Παράρτημα Ιωαννίνων για την φιλοξενία και την άψογη οργάνωση της συνδιάσκεψης!΄΄, αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Παραρτήματος Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr