background img
banner
banner

Εκκένωση οικισμού και κλείσιμο δρόμων πριν από κάθε βροχόπτωση

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΕΙΣΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ

Με γνώμονα την ασφάλεια των δημοτών, ελήφθησαν οι αποφάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που συνεδρίασε σήμερα (Παρασκευή) το πρωί στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας για την εκτίμηση της κατάστασης στην πληγείσα από τις κατολισθήσεις Δ.Ε. Διακοπτού. Παράλληλα, οργανώθηκε η δράση φορέων και αρχών εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται για αύριο Σάββατο, με πρώτο «βήμα» την εκκένωση του πληττόμενου οικισμού προτού ξεσπάσει η κακοκαιρία, για προληπτικούς λόγους.

Η απόφαση ελήφθη δεδομένων των τεράστιων προβλημάτων που προέκυψαν την Πέμπτη από την πρωινή νεροποντή που ήταν αρκετή να κατεβάσει τεράστιο όγκο χώματος και πετρών τόσο σε παλαιά και νέα εθνική οδό όσο και στο επαρχιακό ή αγροτικό οδικό δίκτυο. Πολιτική Προστασία του δήμου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, Δασαρχείο, ΔΕΥΑΑ, Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου, συμφώνησαν στη λήψη προληπτικών μέτρων με κυρίαρχη την ασφάλεια των κατοίκων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Καραΐσκου, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πότε θα εκτελεστούν τα απαιτούμενα έργα, γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει να ασχοληθούμε με το τώρα και να κοιτάξουμε πώς θα προλάβουμε τα όποια προβλήματα. Έμφαση δόθηκε από τον διοικητή του Α.Τ. Αιγίου Βασίλη Ροδόπουλο στη διάνοιξη εναλλακτικών δρόμων, δεδομένου ότι η Π.Ε.Ο. στο ύψος πριν τα Ζαχλωρίτικα παραμένει κλειστή, ούτε ώστε να διεξάγεται με ασφάλεια η κυκλοφορία, όπως επίσης και στη σήμανση που πρέπει να υπάρχει. Επίσης, ο διοικητής είπε πως θα πρέπει να απαγορευτεί η διέλευση φορτηγών από τη Ν.Ε.Α. στην Π.Ε.Ο.

Ως προς την εκκένωση του οικισμού, τονίστηκε ότι θα υπάρξει μέριμνα για μεταφορά των λιγοστών κατοίκων σε ξενοδοχείο που λειτουργεί στον Ελαιώνα. Αποσαφηνίστηκε ακόμη ότι οι επικίνδυνοι δρόμοι θα πρέπει να κλείνουν σε κάθε πρόγνωση για έντονη βροχόπτωση. Κατέληξαν τέλος ότι θα πρέπει να λειτουργούν με δύο χαρακτηριστικά: Αφενός με την επικαιροποίηση των φαινομένων και ότι διαβλέπουν ότι θα υπάρχει πρόβλημα,  να έχουν την αμεσότητα να κλείνουν οι δρόμοι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr