background img
banner
banner

Η πιο δύσκολη ώρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

ΆΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΈΦΗΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Θρυαλλίδα σοβαρών εξελίξεων για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με την βουλευτή Αχαΐας κατά τις τρεις τετραετίες -τη διπλή εκλογή του 2015, το 2019 και τη διπλή αναμέτρηση φέτος που της εξασφάλισε την έδρα για μία ακόμη τετραετία- Σία Αναγνωστοπούλου να έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.

Με την ενότητα να κρέμεται ουσιαστικά σε μια κλωστή, πολλά στελέχη των πρώην «προεδρικών» που ακολούθησαν κατά την τελευταία εσωκομματική αναμέτρηση την Έφη Αχτσιόγλου, είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός, για δικούς τους λόγους ο καθένας.

Πιο συγκεκριμένα, από την επομένη της τελευταίας εξόδου της «ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο νυν Συντονιστής της Νομαρχιακής Μιχάλης Σιδηρόπουλος εξέφρασε και τη διάθεσή του να αποχωρήσει. Υπενθυμίζεται ότι με την «Ομπρέλα» στην Αχαΐα είχαμε τις αποχωρήσεις της πρώην Συντονίστριας της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μαρίας Αντύπα και των πρώην βουλευτών Κώστα Σπαρτινού και Ανδρέα Ριζούλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, προς την έξοδο, κινείται η Συντονίστρια της Ο.Μ. Αιγιαλείας Τασία Σταυροπούλου επίσης μέλος της ομάδας υποστήριξης της Έφης Αχτσιόγλου κατά τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές.

Τόσο ο κ. Σιδηρόπουλος όσο και η κ. Σταυροπούλου αναμένεται να ακολουθήσουν τις αποφάσεις που θα λάβει κεντρικά η ομάδα των «πρώην προεδρικών» ή των «6+6» όπως αναφέρονται πλέον.

Τη διάθεσή του να αποχωρήσει σε χρόνο που δεν θα προκαλέσει ζημιά στο κόμμα έχει εκφράσει και ο Συντονιστής της Ο.Μ. Καλαβρύτων Θανάσης Τσεγρένης. Υποστηρικτής της Έφης Αχτσιόγλου στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, φέρεται δυσαρεστημένος από τις εξελίξεις στο κόμμα και όλους τους «πρωταγωνιστές» της κρίσης. Ο κ. Τσεγρένης είναι πιθανόν να κατευθυνθεί ανεξάρτητα από τις ομαδοποιήσεις, προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εκτός κόμματος δηλαδή.

Προσήλωση στο χώρο

Αποστάσεις από το σκηνικό ρήξης τηρούν πολλά στελέχη της ομάδας των «πρώην προεδρικών» τα οποία επιχειρούν να ρίξουν γέφυρες προς την πλευρά της νέας ηγεσίας με σκοπό να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί η διάλυση. «Η βάση είναι ανήσυχη, θέλει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω» αναφέρει στo Protionline.gr το μέλος της Ν.Ε. και πρώην Συντονιστής της Ο.Μ. Αιγιαλείας Άκης Μουρίκης. «Ούτε οι μεν πρέπει να συνεχίζουν μόνοι, ούτε οι δε να παραμείνουν μόνοι» συνεχίζει, επισημαίνοντας ότι στελέχη και από τις δύο πλευρές, έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Για Αχτσιόγλου

Στελέχη του κόμματος στην Αχαΐα όπως ο κ. Μουρίκης εκφράζουν την αποδοκιμασία τους σε μια κίνηση ομαδικής εξόδου της ομάδας της κ. Αχτσιόγλου. «Μια πολιτικός με σκέψη, με προτάσεις, με ικανότητας και θάρρος, πιστή σε αυτό που κάνει, το απέδειξε κατά την διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Επιτρέπεται στα στελέχη που την ακολουθούν να κινούνται ομαδικά μόνο για να μπει ένας θεμιτός προβληματισμός, να γίνει η κατάθεση κάποιων προτάσεων, σε επίπεδο τακτικής και στρατηγικής…» συνεχίζει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στελέχη της ομάδας της κ.Αχτσιόγλου στην Αχαΐα έλεγαν χθες στo Protionline.gr ότι ήδη ο κύβος ερρίφθει. Η αποχώρηση τους δεν θα είναι άμεση, ούτε συντεταγμένη αλλά θα έχει οριστικοποιηθεί προς τα τέλη του μήνα. Είναι προφανές ότι στο… ξημέρωμα σήμερα μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα 10 βουλευτών θα μετατρέψει άμεσα την επικεφαλής της ως «αποδιοπομπαίο τράγος» για πολλούς μέσα στο κόμμα που θεωρούν ότι υπονόμευαν την κατάσταση πολύ νωρίτερα, από την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα….

Η επίθεση Πολάκη

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να θεωρείται ήδη η Σία Αναγνωστοπούλου η οποία επετέθη ανοικτά στον Παύλο Πολάκη κατά την περίοδο της κρίσιμης συνεδρίασης για τις διαγραφές που «έφερε» και την έξοδο της «Ομπρέλας». Στη σκιά της άρνησης της Έφης Αχτσιόγλου να δεχθεί θέση Τομεάρχη στον «νέο ΣΥΡΙΖΑ» του κ. Κασσελάκη, η βουλευτής Αχαΐας ξεκαθάρισε ότι και η ίδια δεν θα δεχόταν ποτέ επιτελική θέση στο κόμμα με Τομεάρχη τον κ.Πολάκη.

«Δυο πράγματα μπορώ να πω τελικά για τη Σια Αναγνωστοπούλου και αυτά που είπε για μένα… Συντρόφισσα Σία, πράγματι ‘δεν κάνω για επιτελικές θέσεις’. Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκάγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντίδικη θεραπεία με paxlovid (αντί-covid θεραπεία)» ανέφερε το Σάββατο ο κ. Πολάκης.

Αντιδράσεις

Η ανάρτηση αυτή άναψε φωτιές και λειτουργεί πλέον και ως θρυαλλίδα εξελίξεων μέσα στο κόμμα και σε τοπικό επίπεδο. «Η Σία είναι η επιτομή της Αλληλεγγύης, είναι η ίδια η Αριστερά! Με την Σία τρέχαμε στις φωτιές στο Αίγιο όταν κάποια ‘ζώα’ έκαναν μπάνιο στη θάλασσα 1η Αυγούστου του 2021. Με την Σία έτρεχα κάποιο Σάββατο πρωί στην Ασφάλεια Πατρών για κακοποίηση κοπέλας και μείναμε όρθιοι από την αξιωματικό υπηρεσίας για μία ώρα!» σχολίασε δεικτικά χθες το μέλος της Ο.Μ. Πάτρας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Γρηγόρης Μαρκέτος ενώ αναρτήσεις υπέρ της κ.Αναγνωστοπούλου έγιναν από πολλά ακόμη στελέχη.

«Δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση» απάντησε διακριτικά χθες η κ.Αναγνωστοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr