background img
banner
banner

Μέρες υιοθεσίας, μέρες ελπίδας για τα αδέσποτα της Αιγιάλειας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Διπλή ωφελιμότητα έχει για την Αιγιάλεια η δράση του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας μαζί με την αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής δήμου Αιγιαλείας, που αφορά τη συμμετοχή σε «ημέρες υιοθεσίας» που διοργανώνουν δήμοι και φορείς της Αθήνας. Ένας σημαντικός αριθμός αδέσποτων της Αιγιάλειας έχει βρει ως τώρα σπίτι και «αγκαλιά», ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται σταδιακά η απομάκρυνση των ζώων αυτών από τους δρόμους του Αιγίου.

΄΄Συνεχίζουμε τις δράσεις με εντατικούς ρυθμούς και με τη βοήθεια πολλών ανθρώπων που πραγματικά κάνουν υπεύθυνη δουλειά στον τομέα της φιλοζωίας΄΄, επισημαίνει στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, κάνοντας γνωστό πως την περασμένη Κυριακή στη δράση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη, δόθηκαν πέντε αδέσποτα ογκώδη σκυλιά. Όπως αναφέρει, ΄΄το πλάνο της αντιδημαρχίας είναι ότι για όλο τον χειμώνα, κάθε δεύτερη εβδομάδα, να επισκεπτόμαστε διάφορους δήμους της Αττικής, σωματεία και συλλόγους, αλλά και ομάδες προσκόπων, ώστε να δοθούν πολλά σκυλάκια ακόμα για υιοθεσία. Ο στόχος μας είναι σε κάθε ταξίδι να μπορούμε να δίνουμε 10 σκυλιά τη φορά. Με την τακτική που ακολουθούμε πιστεύω ότι θα αποσυμφορηθούν οι δρόμοι της πόλης από τα αδέσποτα και ταυτόχρονα αυτά τα σκυλιά βρίσκουν θαλπωρή και ένα ζεστό περιβάλλον για να μείνουν και να είναι καλά στην υγεία τους΄΄.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επόμενη δράση που θα λάβει μέρος ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας είναι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 3.30 στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Μαρούσι.

Ολυμπιονίκες θα… δείξουν τον δρόμο της ανάπτυξης

Παράλληλα, ο κ. Φραγκονικολόπουλος έκανε γνωστό πως προετοιμάζεται μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση από το νέο έτος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατά πάσα πιθανότητα τον Μάρτιο, θα γίνει μία 3ημερη εκδήλωση που θα συμμετάσχουν εν ενεργεία ολυμπιονίκες του αθλητισμού, οι οποίοι θα εμφανιστούν σε διάφορα σημεία της πόλης. ΄΄Πρόκειται για μία promo εκδήλωση κοινωνικοαθλητικού χαρακτήρα, με σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης του Δήμου και την συμμετοχή της σε δράσεις ποικίλων μορφών και ύφους. Περισσότερα θα ανακοινωθούν σε λίγες βδομάδες, αλλά η πιο όμορφη και σημαντική στιγμή αυτού του τριημέρου φόρουμ, θα είναι ότι σε επιλεγμένο σημείο, θα φυτευτεί ένα δεντράκι ελιάς (το σύμβολο της ειρήνης και του αθλητισμού της θεάς Αθηνάς) ως μία συμβολική κίνηση συμμετοχής της Αιγιάλειας στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και κουλτούρα΄΄, αναφέρει ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας: ΄΄Πρόκειται για μία δράση με μεγάλη σημασία, στην οποία θα δώσουν το “παρών” οι καλύτεροι και ικανότεροι αθλητές του εν ενεργεία αθλητισμού, αλλά και σωματεία από όλη την χώρα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr