background img
banner
banner

«Μικρασιάτες πρόσφυγες στο Αίγιο»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΒΟΥΝΗ

Παρουσιάζεται την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», το βιβλίο-λεύκωμα της Ελένης Χρ. Καβούνη «Μικρασιάτες πρόσφυγες στο Αίγιο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ.

Πρόκειται για πολυτελές λεύκωμα, έργο ζωής της Ελένης Καβούνη, όπου μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μαρτυρίες και έγγραφα παρουσιάζεται και καταγράφεται η ζωή των προσφύγων του Αιγίου που έφτασαν κυνηγημένοι από τα Προκοννήσια ή Προικοννήσια κυρίως το Πασαλιμάνι, το Βόρι, την Αλώνη και τα Σκουπιά, αλλά και από άλλες περιφέρειες όπως Αρτάκη, Αλάτσατα, Βουρλά, Σμύρνη, Αϊβαλί, Προύσα, Νικομήδεια, Σαμψούντα, Τραπεζούντα κ.ά.

Με το βιβλίο αυτό, η Ελένη Χρ. Καβούνη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου «ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ», αφήνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές την ιστορία των Μικρασιατών του Αιγίου και προσφέρει ένα πολύτιμο εργαλείο γνώσης εμπλουτίζοντας την τοπική μας ιστορία.

Για το βιβλίο και την Ελένη Καβούνη θα μιλήσουν άνθρωποι που της εμπιστεύτηκαν την οικογενειακή τους ιστορία, καθώς και φίλοι, συνεργάτες και μαθητές της, που οι περισσότεροι έχουν ρίζες από τη Μικρασία. Η εκδήλωση οργανώνεται από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ και τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο «ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ» και πραγματοποιείται με την αιγίδα και την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr