background img
banner
banner

Πλήθος κυριών στα Υψηλά Αλώνια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με πολλά και ενδιαφέροντα κοινωνικά θέματα στην ατζέντα της και στις προγραμματισμένες δράσεις της, ολοκληρώθηκε η συνάντηση μελών και δεκάδων φίλων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αιγίου, το απόγευμα της Κυριακής 5 Νοεμβρίου, στο κατάστημα “Vostizza Psitocafe” στα Υψηλά Αλώνια.

Η συζήτηση αφορούσε ζητήματα τα οποία πρωταγωνιστούν στην σύγχρονη πραγματικότητα και ενδιαφέρουν την γυναίκα της καθημερινότητας του σήμερα, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι αυτή.

Η εκδήλωση, είχε σκοπό την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ε.Γ.Ε. που έγινε στα Ιωάννινα, την προετοιμασία των διαφόρων δραστηριοτήτων με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας που εορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου, αλλά και η περιγραφή της κατάστασης της γυναίκας της Αιγιάλειας σε θέματα ισότητας, όπως εκείνη βιώνει και ζει τις εξελίξεις στη ζωή της, αλλά και στον κοινωνικό της περίγυρο.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, τα Ιωάννινα και οι επερχόμενες δραστηριότητες

Στην εκδήλωση, η οποία παρεμπιπτόντως είχε απήχηση και ικανοποιητική για τα δεδομένα συμμετοχή, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και οι διοργανώτριες, παρείχαν πλήρη ενημέρωση στους Αιγιαλείς για ζητήματα που απασχολούν την σύγχρονη οικογένεια, και τους δημότες κάθε κοινωνικής ταυτότητας που μέσα τις καθημερινές προκλήσεις της βίας και των όποιων κοινωνικών διενέξεων (είτε αυτές γίνονται στις σχολικές μονάδες είτε συμβαίνουν στην καθημερινότητα και πίσω από… κλειστές πόρτες) βρίσκονται να αντιμετωπίζουν. Έγινε αναλυτική περιγραφή για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης που ετοιμάζεται για την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, αλλά και τα νέα στοιχεία της ίδρυσης και λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αιγιαλείας.

Σχολιάστηκε το ψήφισμα για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ στην εκδήλωση «παιδιά του πολέμου» που συμμετείχε η Ένωση Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αιγίου, όπου συντάχθηκαν και αναγνώστηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις των μελών, η οποία ενημέρωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας στα Ιωάννινα το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου. Η ιδιαιτερότητα της φετινής δράσης στα Ιωάννινα, ήταν ότι συμμετείχαν εκπρόσωποι από 40 διαφορετικά παραρτήματα και από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και το παράρτημα του Αιγίου, με τις κυρίες Λίτσα Γιαννοπούλου, Ουρανία Κοττά – Κακαβάνη, Ιωάννα Κατσιδήμα και Ανδριάνα Γαβαθοπούλου, να εκπροσωπούν επάξια την Αιγιάλεια και να κερδίζουν τις εντυπώσεις με τις θέσεις και τις αναφορές τους.

Στην εκδήλωση μίλησε η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – Παράρτημα Αιγίου (Ε.Γ.Ε.) Ουρανία Κοττά – Κακαβάνη και ανέφερε για το νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας και διάβασε το Ψήφισμα της Ε.Γ.Ε. για την 25η Νοεμβρίου, ενώ είπε μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή των γυναικών κάθε ηλικίας στις προγραμματισμένες συναντήσεις και δράσεις, δίνει χαρά και αισιοδοξία στα μέλη ώστε να συνεχιστούν οι καθημερινοί κοινωνικοί αγώνες της Ένωσης, η οποία προτάσσει πάντα την αναγκαιότητα της εδραίωσης των χαρακτηριστικών για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας. Επιπλέον στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι η κατάργηση των ανισοτήτων αλλά και η προώθηση των ίσων ευκαιριών σε όλους τους τομείς της ζωής μίας γυναίκας, που ζει στους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης εποχής.

Παρούσα ήταν και η Γενική Γραμματέας του Πανελλαδικού Δ.Σ και Αντιπρόεδρος της τοπικής Ε.Γ.Ε. Ευαγγελία Γιαννοπούλου, η οποία χαιρέτησε την εκδήλωση. Μίλησε για τις δράσεις που πρόκειται να γίνουν, ενώ ανέφερε ότι ο αγώνας για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας, είναι ο νούμερο ένα στόχος της Οργάνωσης.
Στην δράση τονίστηκε ότι μόνο με δράσεις και πράξεις, μπορεί να οδεύει ο σύγχρονος κόσμος προς την ουσιαστική πρόοδο, την ισότητα και την ανάπτυξη των πολιτισμών και την παγκόσμια ειρήνη.

Να σημειωθεί ότι, το «παρών» έδωσαν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων, σωματείων και συλλόγων της περιοχής, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Τι παρουσίασε η Ε.Γ.Ε. Αιγίου στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στα Γιάννενα

Οι γυναίκες που μίλησαν για τα δικαιώματα των Ελληνίδων στα Ιωάννινα, ήταν εκπρόσωποι από κάθε μέρος της χώρας, από την Θράκη και τη Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο, την Κω και την Κέρκυρα. Οι συζητήσεις των συμμετεχόντων αφορούσαν γενικότερα τη νεολαία, τον ρόλο του σχολείου και της οικογένειας στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και την εκπαίδευσή τους, ενώ εκτενή αναφορά έγινε για το φαινόμενο της ανεργίας, τα ναρκωτικά και τον εθισμό στο διαδίκτυο, τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, τις καινούριες προοπτικές μέσω της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, τα αίτια της αδιαφορίας και την αποστασιοποίησης των νέων από την πολιτική και τα κοινά, και πολλά άλλα.

Μετά το Συνέδριο στην Ήπειρο, η αποστολή της Αιγιάλειας, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις ομορφιές του τόπου με επισκέψεις στα Ζαγοροχώρια, την Κόνιτσα, το Βοϊδομάτη και άλλα εμβληματικά σημεία της ευρύτερης περιοχής. Να επισημανθεί ότι, όπως αναφέρθηκε στο εν λόγω Συνέδριο, τα συμπεράσματα και οι τελικές προτάσεις, θα προωθηθούν στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και θα συμπεριληφθούν στο Ημερολόγιο του 2024, το οποίο βρίσκεται υπό έκδοση και σε λίγες μέρες θα είναι διαθέσιμο προς το ευρύ κοινό. Η θεματολογία του δε, θα είναι τα παιδιά του πολέμου, με την οποία θα ασχοληθούν όλα τα παραρτήματα την επόμενη χρονιά, αλλά και στοιχεία σχετικά με την προστασία της μητρότητας και τους τρόπους τεκνοποίησης (τεχνητή γονιμοποίηση, παρένθετη μητέρα, υιοθεσία, αναδοχή).


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr