background img
banner
banner

Οι δήμαρχοι της Αχαΐας ανά… εισόδημα

ΠΟΘΕΝ ΈΣΧΕΣ 2022: ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΙ Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΑΘ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ Θ. ΜΠΑΡΗΣ

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Χωρίς μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του το 2022 και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε κατά το περασμένο έτος ατομικό εισόδημα 48,7 χιλ. ευρώ. Το οικογενειακό εισόδημα του ιδίου και της συζύγου του Σοφίας Αντωνάτου  είναι 78 χιλ. ευρώ. Οι καταθέσεις του δημάρχου είναι στα 15 χιλ. ευρώ περίπου με τις οικογενειακές αποταμιεύσεις να ανέρχονται στα 46 χιλ. ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία του δημάρχου είναι μόνο οικόπεδο από κληρονομία ενώ η σύζυγος διαθέτει στην Κεφαλονιά διαμέρισμα, και ποσοστά από κληρονομίες σε οικόπεδα και καλλιέργειες.

Κώστας Πελετίδης: Ελαφρώς χαμηλότερο, από αυτό του δημάρχου Αιγιαλείας, είναι το ατομικό εισόδημα του δημάρχου Πατρέων που είναι 45,8 χιλ. ευρώ. Το οικογενειακό εισόδημα του Κώστα Πελετίδη είναι 77,3 χιλιάδες  καθώς προτίθεται και της συζύγου του δημάρχου Πατρών Αικ. Κόκολη. Σε επίπεδο καταθέσεων ο δήμαρχος Πατρέων έχει σημαντική αποταμίευση καθώς μέχρι πρόσφατα ήταν ενεργός ιατρός (καρδιολόγος) στον ΕΟΠΥΥ με την πλειοψηφία των καταθέσεων περί τα 100 χιλ. ευρώ αποταμιευμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Χωρίς μεταβολή και τα περιουσιακά στοιχεία του δημάρχου Πατρέων το 2022. Διαμέρισμα και ιατρείο η περιουσία του δημάρχου στην Πάτρα αλλά και εξοχική κατοικία στα 460 τμ. η οποία ανήκει στη σύζυγο, στο Ρίο.

Θανάσης Παπαδόπουλος: Χωρίς μεταβολή είναι τα περιουσιακά στοιχεία του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου σύμφωνα με τη δήλωση Πόθεν Έσχες για το έτος 2022. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωσε ατομικό εισόδημα περί τα 55,7 χιλ. ευρώ από τα οποία τα 13,7 χιλ. ευρώ είναι από την απασχόληση που είχε ως γεν. διευθυντής της Ένωσης (του ΑΓΣ Καλαβρύτων), θέση από την οποία αποχώρησε όμως πέρυσι. Στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα 111,2 χιλ. ευρώ προστίθενται και τα 55,5 χιλ. ευρώ της συζύγου του, δικαστικού, Ευγενίας Κουδούνη. Ο κ. Παπαδόπουλος διαθέτει αρκετά ακίνητα, 11 τον αριθμό, τα οποία αποκτήθηκαν παλιότερα, βοσκοτόπια κυρίως αλλά τόσο αυτός όσο και η σύζυγος έχουν μια εξοχική μονοκατοικία στην Πούντα αλλά ο ίδιος και μια μόνιμη κατοικία στον τόπο καταγωγής, τα Καλάβρυτα. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων δεν έχει εισοδήματα από ακίνητα και έχει μια προσωπική αποταμίευση 20 χιλ. ευρώ.

Σπύρος Μυλωνάς: Ο απερχόμενος πλέον δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας εμφανίζει το μεγαλύτερο εισόδημα το 2022 από τους εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς της Αχαΐας, στα 207 χιλ. ευρώ περίπου στα οποία είναι η σύνταξη από τον ΔΕΔΔΗΕ και -ειδικά για το 2022- το εφάπαξ 76,3 χιλ. ευρώ και αναδρομικά περί τα 85 χιλ. ευρώ, από τη συνταξιοδότηση. Στο οικογενειακό εισόδημα των 217,7 χιλ. ευρώ είναι και η αμοιβή της συζύγου. Χωρίς αναδρομικά και εφάπαξ το οικογενειακό εισόδημα, για το περασμένο έτος, είναι 87 χιλ. ευρώ. Ο κ. Μυλωνάς δηλώνει καταθέσεις περί τα 94 χιλ. ευρώ. Μαζί με τη σύζυγο έχει μια αποταμίευση 118 χιλ. ευρώ περίπου. Δεν είχε μεταβολή στα περιουσιακά του στοιχεία το 2022 ενώ διαθέτει μονοκατοικία και διαμέρισμα, με τη σύζυγο η μονοκατοικία, στην Πάτρα, αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες.

Θόδωρος Μπαρής: Το εισόδημα του Δημάρχου Ερυμάνθου Θεόδωρου Μπαρή είναι 32,7 χιλ. ευρώ, δεν είχε καμία μεταβολή περιουσιακού στοιχείου το 2022. Διαθέτει 68 χιλ. ευρώ αποταμιεύσεις και ένα διαμέρισμα στην Πάτρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr