background img
banner
banner

Την Τρίτη το νέο ραντεβού για τον Οδοντωτό

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΟΣΕ ΚΑΙ ΓΑΙΟΣΕ –‘Η HELLENIC TRAIN ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ’ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Νέα συνάντηση με αντικείμενο τη διαχείριση του  Οδοντωτού και την αντιμετώπιση προβλημάτων με την αποκατάσταση λειτουργίας της γραμμής η οποία παραμένει κλειστή από τις 2 του μηνός, μετά από πρόσφατη κακοκαιρία, πραγματοποιείται την Τρίτη 14 του μηνός στο Υπουργείο Υποδομών με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου

Η συνάντηση είχε κλειστεί στις αρχές του μήνα κατά το πρώτο ραντεβού που είχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος με την αχαιή Υφυπουργό και τον Διευθύνοντα του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη. Αντικείμενο της συζήτησης -που είχε γίνει την παραμονή της τελευταίας μεγάλης κατολίσθησης- ήταν προβλήματα αλλά και οι τρόποι ανάπτυξης του τρένου καθώς για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι και επίσημα η πρόταση δημιουργίας νέου φορέα που θα αναλάβει την λειτουργία της ιστορικής γραμμής.

Η κακοκαιρία της 2 Νοεμβρίου επέσπευσε το νέο ραντεβού που έχει ορισθεί για αύριο και στο οποίο θα είναι και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Ιωάννα Δούνια. Δεν είναι γνωστό αν θα συμμετάσχει ο δήμαρχος ή εκπρόσωπος του δήμου Αιγιαλείας.

Έκτακτη χρηματοδότηση

Στο ενδιάμεσο, πριν τη νέα συνάντηση στην Αθήνα, προέκυψαν τόσο η πολύ ανησυχητική έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Αχαΐας Χαρ. Μπονάνου με την οποία κάλεσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την άμεση αποστολή ομάδας γεωλόγων για την αποτίμηση του εύρους των κατολισθήσεων στην περιοχή του Διακοπτού.

Επίσης στο ενδιάμεσο προέκυψε και το ραντεβού της κ. Αλεξοπούλου με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Διευθύνοντα του ΟΣΕ  με αντικείμενο τη συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών στην αντιμετώπιση του προβλήματος με την κατολίσθηση.

Η διοίκηση του ΟΣΕ κατά πληροφορίες έχει δηλώσει αδυναμία να αναλάβει δράση λόγω του εύρους του προβλήματος με τις πλημμύρες. Σύμφωνα με την κ. Αλεξοπούλου και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαβρύτων, θα υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση του δήμου για τη δική συνδρομή του στον καθαρισμό της γραμμής από φερτά υλικά που συνεχίζεται εδώ και ένα 10ήμερο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, πριν τη νέα κατολίσθηση, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης είχε «ανάψει πράσινο» στην αλλαγή του καθεστώτος με τη διαχείριση του Οδοντωτού. Η συζήτηση, σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, ανοίγει για τα καλά μια ‘νέα ατζέντα’ που σχετίζεται με την ίδρυση διαδημοτικού φορέα, από Αίγιο και Καλάβρυτα ο οποίος μπορεί να αναλάβει να διαχειριστεί το τρενάκι, βάζοντας ως στόχους

– την αναπροσαρμογή του προγράμματος με τα δρομολόγια που εκτελεί εδώ και μια 20ετία περίπου η Hellenic Train, αγνοώντας τις συνεχείς εκκλήσεις για κάλυψη των αυξημένων αναγκών μετακίνησης τουριστών αλλά και

– τη συντήρηση των εγκαταλελειμμένων Σταθμών και της γραμμής για την οποία αρμόδιος είναι ο ΟΣΕ.

«Το τρένο μεταφέρει κάθε χρόνο 100 χιλιάδες επιβάτες, με έσοδα περί τα 2 εκατ. ευρώ. Το ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο αλλά για την Helenic Train φαίνεται να μην αποτελεί προτεραιότητα! Σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και στήριξη των δύο δήμων, θα μπορούσε να γίνει η κατάλληλη ανάπτυξη» δηλώνει στο Protionline.gr  ο κ. Παπαδόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr